i jednostavno ne želite da preuzimate nepotrebne rizike koji mogu da ugroze vašu stabilnost.

Generalne osobine
Iako bik predstavlja moć i snagu, ne dozvolite da vas simbolizam zbuni - vi koji ste rodjeni u znaku bika možete biti prilično meki i sofisticirani po prirodi. Baš kao što je i bik poslušan dok ne dođe u iskušenje, i vi ste isto mirni i opušteni dok vas neko ne isprovocira ili podstakne. Vi ste poznati po odlučnosti i nema mnogo toga što vas može odvući od vaših ciljeva i skrenuti sa vašeg puta. Dajete puno značaja jednostavnosti i stabilnosti u životu, pa se može desiti da okruženje smatra da ste dosadni i da niste skloni uzbuđenjima. Vi jednostavno ne želite da preuzimate nepotrebne rizike koji mogu da ugroze vašu stabilnost. Vi takođe pridajete mnogo značaja udobnosti, komformista ste, ponekad možete delovati i kao materijalista, ali to je ono što vam daje tu pragmatičnu notu. Iako za vas ne može da se kaže da ste ekstrovertni, možete biti odličan prijatelj. Vi imate tendenciju da preuzimate ulogu zaštitnika i vidiča vašim bliskim prijateljima.

Ključna planeta bika
Vaša ključna planeta je Venera, planeta ljubavi, ujedno idealistična i prizemna. Vas obara sa nogu romantika i lepota. Kada ugledate prelepu sliku ili bilo kakav umetnički izraz i oduševite se, budite sigurni da je to Venerin uticaj. Vi ste senzualni i jednostavni, a imate oštro oko za sve što je lepo na ovom svetu. Kada su u pitanju veze, vi verujete u dugoročnost i često imate srećne i stabilne brakove. Čeznete za mirom i harmonijom, i retko se dešava da imate izlete van veze ili braka.

Druga kuća: Imovina
Druga kuća je sve na svetu što je od ikakvog značaja za vas, bilo materijalnog ili nematerijalnog. Privatna svojina i novac potpadaju definitivno pod tu oblast. Imovina i međuljudski odnosi su podjednako važni. Kada razmišljate o tome šta je vama suštinski bitno u životu - koji je vaš skup vrednosti - vi ste zaista pod uticajem vaše druge kuće.

Element bika: Zemlja
Vaš element je Zemlja, a kao drugi i zemljani znakovi poznati po svojoj praktičnosti, i vi stojite izuzetno čvrsto na zemlji u vašem pristupu životu. Vi verujete da se treba suočiti sa životom onakvim kakav je i da se ne može pobeći od stvarnosti. Vaša praktična priroda pruža veliku podršku horoskopskim znacima koji su emotivci.

Snaga bika
Pragmatičan pogled na svet je vaša jača strana. Neke od vaših drugih prednosti su i pouzdanost, doslednost, lojalnost, strpljivost, samostalnost i velikodušnost.

Slabosti bika
Vaša najistaknutija slabost je posesivnost, pogotovo ako učestvujete u ljubavnoj aferi. Neke od vaših drugih karakteristika su tvrdoglavost, lenjost, materijalizam i sebičnost.

Mogući zdravstveni problemi
Imate sklonost ka prehladama, kašlju i upali grla. Vaš ORL sistem kao i vaš digestivni sistem su veoma ranjivi. Druge bolesti koje mogu da vas se tiču su gojaznost, upala krajnika i gušavost. Pošto vi volite hranu i niste ljubitelj rekreacije, lako se može desiti da razvijete tromost i višak težine. Osim toga, napetost mišića može dovasti do upale i bolova u vratnim mišićima.

Kompatibilni znaci sa bikom
Devica, Vaga, Škorpija i Lav

Poznate ličnosti rođene u znaku bika
Rabindrant Tagore, Kraljica Elizabeta, Karl Marks, Vilijam Šekspir, Florens Notingejl, Adolf Hitler, Andre Agasi, Bono, Dženet Džekson, Kejt Blanšet, Dejvid Bekam.

Srećan dan: ponedeljak, petak

Srećan broj: 6, 15, 24, 33, 42, 51

Srećna boja: plava, tirkizna

Srećan dragi kamen: tirkiz

zadovoljna.hr

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Zodijak!
X Zatvori