Svako ima svoju tačku vrenja, a reći ćemo vam samo da je izreka “ne diraj lava dok spava” u potpunosti tačna!

OVAN

Ovnovi se definitivno najbrže razbesne. U njima u svakom trenutku tinja vatra koja će buknuti u pravi ljuti požar ako im nagazite na žulj, što je ujedno i njihova mračna strana.

Ovan nikada neće prvi započeti svađu, ali će vrlo rado završiti, i to eksplozivno. Ako im ispritiskate prave dugmiće, videćete erupciju besa kakvoj nikada ranije niste prisustvovali.

Ipak, koliko god da se brzo ljute, toliko se brzo i umire, a lako i opraštaju. Od svih znakova oni najlakše opraštaju i zaboravljaju sukobe.

BIK

Bikovi su obično prilično uravnoteženi, i treba im dosta vremena da se naljute. Ali, ako ih dovedete do tog stadijuma, dobro ih se pazite.

Najlakše ih razbesni izdaja, nevera i dupli standardi. Ipak, treba ih baš duboko razočarati da biste ih doveli do besa, jer ne žele trošiti energiju na svađanje. Nakon rasprave, treba im dosta vremena da se smire.

Zato je najbolje ostaviti ih na miru da srede misli, jer ako forsirate razgovor, samo ćete ih dodatno razbesniti. Nakon velike svađe s njima, vaš odnos nikada neće biti isti, čak i ukoliko odluče da vam oproste.

 BLIZANCI

Blizanci su, to znate, prilično dvolični, pa zato nije lako ni proceniti kako reaguju u raspravama. Nekada deluju savršeno staloženo, a najradije bi vas pregazili.

Pored toga, Blizanci su pričalice, a takvi su i u raspravama. Od njih očekujte užasno duge tirade na temu vaše neljudskosti. Vrlo lako iz smirenog sarkazma mogu preći u pravi nalet besa sa svih vrištanjem i bacanjem stvari.

Jedina dobra stvar u vezi s njima je ta da ih bes ne drži dugo. Sve dok im ne dajete savete na temu kako je trebalo da postupe umesto da besne, nadajte se brzom pomirenju.

RAK

Rakovi su strašno nežni, osetljivi i puni razumevanja. To isto očekuju zauzvrat. Ako osete da ih ne volite dovoljno, ili da ih ne razumete, padaju u očaj pre nego u bes.

Ako ne promenite ponašanje, prelaze na taktiku pasivne agresije, a ukoliko im ni to ne upali, pre će se sakriti negde nego što će se posvađati s vama.

Kada su ljuti, najradije ne razgovaraju. Prilično su voljni razraditi svaki problem, ukoliko ih baš niste povredili do srži.

Važno je samo razgovarati s njima, jer, ukoliko ih ignorišete, to će shvatiti kao vašu krajnju nezainteresovanost za vaš odnos i verovatno će ga prekinuti.

Ono što ih najviše dovodi do ludila su izdaja i nelojalnost, i tada može doći do prave eksplozije besa, sa sve bacanjem stvari i urlicima. Reći će i mnogo stvari koje zaista ne misle, pa zato ne shvatajte to osobno.

Kad se istutnje, lako će oprostiti većinu stvari, a o njima čak neće ni razgovarati s vama, već će se jednostavno pretvarati da se ništa nije ni dogodilo.

LAV

Rika besnog Lava nadaleko će se čuti, i ništa neće prećutati kada ih naljutite. Bacaće stvari po kući, urlikati i šutirati nameštaj, a sve kako bi napravili još veći spektakl.

Reći će i mnogo ružnih stvari koje ne misle. Najbolje bi bilo da ne ulazite u raspravu s njima, već da im date vremena da se izduvaju.

Lav neće dugo ostati ljut na vas. Zapravo, velika je šansa da će iodmah posle svađe ušetati u sobu kao da se do pre par minuta niste “klali” – Kako se brzo naljuti, ekspresno se i odljuti.

DEVICA

Od svih znakova, Devica je najstrpljivija. Može istrpiti neverovatnu količinu maltretiranja pre nego što konačno pukne. Ali, kada se predaju besu, poželećete  da se odselite iz grada zbog njih.

Iako će vam rado oprostiti, kod njih nema zaborava, i koristit će svaku priliku da vas pasivno agresivno podsete na vašu grešku. Posle velike svađe, vaš odnos više nikada neće biti isti.

 VAGA

Vage su pravi mirotvorci, kao što im i ime kaže. Uvek se trude da u svemu održe ravnotežu, pa i u raspravama. Skloni su tome da sve ljutnje drže u sebi, pa kad konačno pobesne, platićete za sve što vam je Vaga prećutala.

Kod njih nema preterano teških reči u svađi, a ako i kažu koju, to obično urade dok odlaze s mesta rasprave. Svaku reč važu, pa sve što vam kažu shvatite vrlo ozbiljno. Sa njima uvek budite na oprezu, jer će praviti mentalne beleške svake vaš greške, a onda taj popis iskoristiti kad se najmanje nadate.

ŠKORPIJA

Ako želite biti sigurni da je Škorpija zaista besna, pogledajte je u oči, i tamo ćete sve videti.

Svoj bes pomno planiraju, i sve što kažu i urade tokom svađe je odavno iscenirano u njihovoj glavi. Često prave dramske pauze u raspravama, zato što im treba vremena da pomno smisle argument kojim će vas sahraniti.

Kada vidite da im bes seva iz očiju, i da su zaćutjali, ako niste svađalica, bježite od njih dok ih ne prođe. Štagod radili, ne pravocirajte ih jer oni ne znaju stati kada jednom počnu sipati uvrede i ružne reči.

STRELAC

Kod Strelaca nema potrebe razmišljati dva puta – ako su besni, to će vam vrlo slikovito pokazati, i to iste sekunde. Ipak, znaju pokazati strpljenje s ljudima koje izuzetno vole, ili s onima koje ređe viđaju.

Prvi znak da se nešto u njima kuha je otrovni sarkazam. Ipak, nikada neće pobesniti toliko da izgube kontrolu nad sobom, i to samo zato što će im nakon toga biti neugodno. Strelac nikada ne dramatizira iz dosade, tako da shvatite ozbiljno ono što vam govori.

JARAC

Jarčevi su, budući da su zemljani znakovi, prilično laki za saradnju. Ako zbog nečega pobesne, to je zato što nešto ne ide onako kako su oni zamislili.

Ipak, nikada ne možete sa sigurnošću znati da li će nešto, i što, razljutiti Jarca. Pored toga, teško je i proceniti kada su zaista ljuti, jer oni gutaju svoje emocije sve dok ne puknu. Jarac će uvek radije izabrati da vas ignoriše umesto da se svađa sa vama. Kada i izgube kontrolu nad svojim postupcima, brzo će se dovesti u red, a i oprostiti vam čim vam objasne koliko ste ih razočarali.

 VODOLIJA

Ako neko ne voli da se svađa, to je Vodolija. Naročito im teško padaju besmislene rasprave s tvrdoglavim ljudima. Poput Jarčeva, i Vodolija radije ignoriše nego što se svađa. Kada oseti da bes ključa u njemu, verovatno će izaći da odšeta par krugova oko zgrade ili kuće ne bi li se smirio.

Ako im uporno i dugo gazite po žulju, tek onda će se upustiti u svađu, ali veća je šansa da će vas svesno izbegavati sve dok se ne smire, upravo kako bi izbegli raspravu. Ukoliko ste ih baš povredili, postoji mogućnost da se potpuno povuku iz vašeg života, a da vam i ne kažu što ih je povredilo.

RIBE

S Ribama se nikad ne zna na koju su nogu ustale. Ako su generalno ljute, prasnut će na vas bez ikakvog povoda, a ako im je dobar dan, možete im gaziti po živcima dokle vam je volja, one će i dalje biti prijateljski raspoložene.

U oba slučaja, ne vole konfrontaciju, pa će učiniti sve da izbegnu otvoreni sukob. Dat će oduška svojim emocijama tek kad ostanu same, pa briznu u plač. Ribe su, inače, glavni plačljivci u horoskopu. Pustit će suzicu iz svakog mogućeg i nemogućeg razloga.

Znaju se duriti i dugo nakon svađe, ali i to koliko će se duriti ovisi od njihovog opšteg raspoloženja.

zena.blic.rs

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Zodijak!
X Zatvori