Nekim znakovima će doneti lekcije za ceo život, dok će drugima vratiti osobe iz prošlosti...

Ukoliko bar malo verujete i čitate horoskop, sigurno ste i primetili paniku oko retrogradnog Merkura i tekstove upozorenja šta treba, a šta ipak da izbegavate dok je ovaj astrološki aspekt aktuelan. Ovaj tranzit koji traje oko tri i po nedelje može potpuno poremetiti naš život tako što će učiniti komunikaciju težom, a planiranje gotovo nemogućim...

Međutim  koliko god vam se loše činio ovaj aspekt, zapravo je dobra prilika da naterate sebe da budete oprezniji, da se preispitate više puta, proverite i razmislite. Merkur će biti retrogradan u Strelcu do 22. decembra 2017. i svaki znak će različito osetiti njegov uticaj. Evo i kako...

Ovan

Kao prvi znak Zodijaka i sa sjajnim predvodničkim sposobnostima, volite da prvi otkrijete neku teritoriju. U svaku igru ulazite sa namerom da pobedite, a ovaj retrogradni Merkur će vas naterati da promenite strategiju kada su u pitanju vaša osvajanja. Ne reagujte impulsivno, dobro razmislite koji će biti vaš sledeći potez, ali nikako ne činite ništa pre 22. decembra.

Bik

Oni koji imaju mesta u srcu jednog Bika su zaista srećni ljudi, jer Bikovi vole i čuvaju voljene ljude do kraja.  Ovaj retrogradni Merkur će ispitati  vaša ograničenja vezana za vezu i voljenu osobu. Baš zato što ste toliko vezani za svoje najbliže, možete ih nesvesno gušiti svojim željama i planovima. Usporite do 22. decembra i saslušajte želje drugih i šta oni to žele da vam poruče.

Blizanac

Izgleda da baš vi niste simpatični retrogradnom Merkuru, jer dok će drugi učiti lekcije, vi ćete poželeti da vam se ovaj period više nikad ne ponovi u životu. Vratite se u prošlost, razmislite, da li ste ostavili neki dug, da li možda niste bili prema nekome fer? Merkur će vas sada naterati u mali povratak u prošlo vreme, sve dok ne shvatite svoje greške i pokajete se za iste. 

Rak

Rakovi su svima omiljeni prijatelji za savetovanje i razgovor, ali retrogradni Merkur će vas usporiti i iscrpiti energiju tako da u narednom periodu moraćete da mislite na sebe i svoje potrebe, umesto što ćete i dalje biti rame za plakanje. Povedite računa o svom zdravlju, organizaciji, nemojte da budete kao i uvek previše tolerantni u narednom periodu. Ne osećajte nikakvu krivicu što ste ispalili nekog, dopustite da budete sebi najvažniji.

Lav

Iako su dani sve kraći i Merkur se malo igra sa vama, to ne znači da ne možete da nastavite da sijate i zračite pozitivnom energijom kao i do sada. Upravo će vas ovaj tranzit naterati da sada svu energiju i strast koju posedujete upotrebite u svoju korist i za svoju sreću.  Zaslužujete sve pozitivne stvari koje ste drugima ove godine pružili, a sada će vas se to polako vratiti.

Devica

Retrogradni Merkur će vas izazvati da pokazite neke navike i verovanja kojima su vas učili još u detinjstvu. U vama će se probuditi buntovnica i potpuno ćete promeniti mišljenje o nekim stvarima, a to zapravo neće imati nikakve loše posledice, baš naprotiv. Vreme je da napustite svoju zonu komfora. 

Vaga

Vage, vi ste poznate po svojoj radoznalosti i dobroj komunikaciji, ali ovaj astrološki aspekt će upravo te vaše sposobnosti staviti na test. Proverite dva puta mejlove, poruke, razmislite pre nego što krenete s nekim u raspravu, jer vas osobe mogu pogrešno protumačiti dok je Merkur retrogradan. 

Škorpija

Kao jedan od najjačih i najinteligentnijih znakova, Škorpije žele da menjaju svet i uvek su raspoložene da osvajaju nove teritorije, baš kao i Ovnovi. Međutim, sada će biti ranjive i zapitaće se koje su njihove sposobnosti i da li su precenili sebe. Ovo će biti njihov period kada moraju shvatiti da se svet ne vrti oko njih i da nijedna osoba nije njihovo vlasništvo. Moraće da nauče da neke stvari jednostavno moraju da puste iz svog života.

Strelac

Inteligentni i komunikativni Strelčevi navikli su da probleme brzo i lako rešavaju i upravo je to ono što će Merkur staviti na test. Jednostavno će stvari izmaći kontroli i biće vam potrebno više truda da sastavite ponovo slagalicu. Ako uspešno položite "test", posle 22. decembra  čeka vas dugoočekivano blagostanje i shvatićete konačno zašto je povremeno oluja i te kako potrebna. 

Jarac

Hrabri i neustrašivi Jarčevi se ne boje ničega, osim možda sebe i svoje "lude" glave. Sada će ih retrogradni Merkur izazvati na duel i pokazati im da moraju da se bave malo više svojim unutrašnjim stanjem, da treba malo više da se druže sa sobom i nauče kako da reaguju u stresnim i negativnim situacijama. Psihološki detoks je nešto što će im u ovom trenutku najviše trebati i Merkur će im suptilno ukazati koje osobe im ne trebaju u životu.

Vodolija

Prisetite se da li postoji neka osoba iz prošlosti sa kojom želite ponovoni kontakt? Da li vam nedostaje? Zahvalite se retrogradnom Merkuru zašto je to tako i zašto će vas suptilno naterati da okrenete njen broj ili pošaljete poruku, jer ovaj tranzit nam ne donosi samo važne lekcije već i spaja osobe i daje im drugu šansu.

Ribe

Vi ste jedan od znakova koji ima fantastične mogućnosti za karijeru i uvek vam je na tom polju išlo glatko... sve do sada kada je Merkur rešio da malo umeša prste i natera vas da neke stvari radite ispočetka i da se vrtite u krug. Ne brinite, ništa strašno, samo ćete ukapirati da stvari ne moraju uvek da idu glatko i da nema ništa loše u tome ako vam neki poduhvat uspe tek iz petog puta. Možda je to način da naučite da cenite neke stvari malo više.

sensaklub.hr

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Zodijak!
X Zatvori