Ljubomora je ružno osećanje. Uključuje negativne misli i osećaje poput nesigurnosti, anksioznosti, straha i ozlojeđenosti.

1. Ne smete da spominjete druge devojke

Vaša devojka je toliko ljubomorna, da je nemoguće spominjati druge devojke, u bilo kom kontekstu. Nebitno da li je u pitanju koleginica sa posla, konobarica iz omiljenog kafića, dovoljno je da je pomenete i vaša devojka odmah kreće u napad.

Ovo može biti veoma opasno, budući da ukoliko se vaš odnos produbi, potpuno je nemoguće da narednih 40 godina ne spomenete nijednu ženu. Šta ukoliko dobijete novu zgodnu šeficu? Ili se u vaš komšiluk preseli neka devojka? Čak i da vas ove devojke potpuno ne privlače, nemoguće je da ostatak života provedete izbegavajući prisustvo i priču o bilo kojoj pripadnici lepšeg pola.

2. Optužuje vas da flertujete sa drugim ženama

Muškarci flertuju, čak i kada to ne misle. To je prirodna reakcija muškarca u blizini žene. A nekada su muškarci samo fini i to nema ama baš nikakve veze sa seksualnošću. Međutim, ukoliko je vaša devojka sklona ljubomorisanju, verovatno će vaše ljubazno ponašanje protumačiti kao flertovanje.  

Baš kao što je nemoguće da ne spominjete ostale žene do kraja života, tako je nemoguće da ne budete fini i ljubazni sa suprotnim polom u narednih 40, 50 godina.

3. Ne ispušta vas iz vida

Ne želi da vas ispusti iz vidokruga i želi da uvek zna gde ste i šta radite. Ovo vam praktično onemogućava da živite životom normalnog momka, budući da vaša devojka nadgleda svaki vaš potez.

Ovakvo razmišljanje vaše devojke će uticati da izgubite vaš dosadašnji život, budući da ćete morati da redukujete sve aktivnosti koje ne uključuju vašu partnerku. Nećete moći da popijete piće sa društvom ili krenete na trčanje bez odgovaranja na čitav niz pitanja. Kako biste zaobišli sva nepotrebna ispitavanja, počećete da lažete, a laganje nikako nije dobro po jednu emotivnu vezu.

4. Konstantno je nesigurna

Nesigurnost je jedna od odlika ljubomornih ljudi. Još ukoliko je vaša devojka po prirodi nesigurna osoba, možete očekivati da će vas stalno ispitivati o nivou vaše povezanosti i kako vi vidite vaš odnos, a moguće je da će često uviđati probleme tamo gde oni zapravo ne postoje.

Stalna pitanja „Jesmo li ok? Šta nije u redu? Da li si srećan?“ kao izrazi njene nesigurnosti, nateraće vas da se u jednom trenutku, kada izgubite strpljenje, i sami zapitate da li je sve u redu i da li ste srećni u ovakvoj vezi.

5. Ne želi da čuje vaše dobre vesti

Ljubomora u vezi ne uključuje nužno samo probleme u vašem odnosu i seksualnom životu. Devojke su često ljubomorne na vaš socijalni, ekonomski ili lični status. Možda je ljubomorna na vaš uzak krug bliskih prijatelja ili zato što radite posao koji volite. Ona je ljubomorna na vas, iako je zaljubljena.

Nebitno o kom polu se radi, nikada nije dobro da se osećate inferiorno u vezi. Ne samo što će vam uništiti ego vaše partnerke, već će vezu razoriti konstatna preispitivanja vaše devojke da li je dovoljno dobra za vas, kao i sumnja da ćete uskoro sigurno naći neku bolju devojku.

6. Ignoriše da je ljubomorna

Većina problema u vezi može da se reši, ali ne i ljubomora, najčešće zato što ljubomorne osobe odbijaju da se promene i ne priznaju da nisu u pravu. Jedini način da ona prekine sa ljubomorisanjem jeste da podigne nivo svog samopouzdanja i da prestane da zavidi vama i  drugima.

U svakoj vezi je bitan napredak. Ukoliko vaša ljubomorna devojka nije u stanju da napreduje i da prepozna i prevaziđe određene probleme, veza će vam ubrzo preći na nezdrav nivo komunikacije, sve dok jedno od vas dvoje ne shvati da treba da ode.

sensaklub.hr

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Zodijak!
X Zatvori