Žena rođena u znaku Raka je mnogo jača nego što izgleda, pa samim tim i sigurnija u sebe, a kao i muškarac Rak i ona može biti opsesivno ljubomorna.

Najbolje se slaže sa: Bikom, Devicom, Škorpijom, Ribom a sa Jarcem može imati vrlo komplikovan odnos. Vodolije ili ne podnosi ili je potajno u njih zaljubljena. Često joj se dopada Ovan, ali nema snage za njega.

Najčešće profesije: bolničarka, negovateljica, kuvarica, vlasnik privatne firme, profesor.

Bolesti od kojih najčešće boluje: stomak, genitalni organi, slab metabolizam.

Najbolji dan: ponedeljak

Boja: bela, sve nijanse plave, biserno bela, sedefasta, srebrna

Drago kamenje: safir, akvamarin, biser

Omiljeni odevni predmet: svilena haljina

Sve što oseća, oseća bar duplo intenzivnije od vas. Umeće u vama da pokrene lavinu emocija, tako da vam više neće biti potebni kanali za kreativno izražavanje. Sa njom imate sve… od komedije, preko vodvilja, do drame. Ne morate čak ni da idete u pozorište – imaćete ga u kući. A tek kuća? Živećete u oazi iz hiljadu i jedne noći, okruženi najukusnijim jelima, koja će čekati aranžirana “samo za vas” kad se vraćate umorni sa posla. Pa kako ne bi ste hrlili takvoj ženi?

Deca su joj svetinja, najvažnija stvar u životu. Teško onom ko pokuša da im učini nešto nažao! Sve što od vas očekuje je da je mazite i pazite.

Ona je zagonetna, privlačna, nedokučiva poput njenog zaštitnika Meseca. Maštovita, fascinantna i nepredvidiva, daje sve od sebe onog trenutka kada je sigurna u ljubav partnera. Ponekad detinjasta, luckasta, ponekad preozbiljna i melanholična, te uspeva da u samo jednom trenutku iskaže mnogo različitih emocija. Erotična i strastvena ali previše stidljiva da učini prvi korak jer se plaši da izađe iz svoje ljušture. Muškarac mora da je ohrabri na najsuptilniji način dok se njena erotska mašta ne oslobodi inhibicija. Jedan pogrešan gest i ona će se povući u sebe. Ako joj on nadje “žicu” ona postaje čudesna ljubavnica koja zna da opčini muškarca koga voli. Užitak koji oseća kada joj popuste kočnice oduševiće svakog muškarca.

Rak živi i oblači se sledeći tanane nijanse svojih osećanja i raspoloženja, nikako modu Priklanja se ili krajnje ženstvenom, ali tradicionalnom stilu ili se oblači – kao devojčica. Rak voli čipke, volane, karnere, suknje utegnute u struku, ampir stil kao i haljine kombinezon kroja, s tankim bretelama, jer isticu njen lep, obično materinski izdašan dekolte.

Žena RAK želi da bude tretirana s ljubavlju i poštovanjem i u stanju je da bez dugog kolebanja napusti agresivnog partnera. Ona je tip žene koji će žrtvovati sve moguće za svoju porodicu i čvrsto stajati na strani svog bračnog druga. Ona voli romantiku i komplimente, voli da bude hvaljena za svaku svoju akciju, voli razmenu nežnosti s partnerom, zagrljaje, naklonost… Neće biti srećna s nekim ko je hladan i štedljiv u osećanjima ili čak nezainteresovan za dobrobit porodice.

Gospođa Rak voli da bude zaljubljena, voli ljubav i kada stvarno voli, onda voli zauvek! Ona poseduje plemenitost duha i neverovatnu snagu osećanja. Po prirodi topla i demonstrativna, obaviće svog partnera zaštitnim zidom i teško onome ko pokuša da joj ga oduzme!

Po njenom mišljenju, muškarac je taj koji treba da napravi prvi korak, i iako odmah zna hoće li prihvatiti njegovu ponudu ili ne, ona mu svojim ponašanjem neće dozvoliti da on unapred “pročita” njene namere. Kada jednom izabere sebi partnera, spremna je da učini sve za njega, a ono što od njega traži zauzvrat je totalna vernost. Ona je jako blaga i sklona suzama, potrebno joj je da zna da on bez nje ne može i nije joj dovoljno da on jednom dokaže svoju ljubav prema njoj – mora je dokazivati uvek nanovo, što znaci “do kraja života”. Muškarcima nema igre sa ovom damom ako im namere nisu ozbiljne – njena raspoloženja se menjaju sa menama Meseca! Njena senzitivna priroda može biti jako nezgodna! Često se oseća neshvaćeno na emocionalnom planu i potreban joj je partner koji će je razumeti i osetiti njenu krhkost.

Nepredvidiva je čak i u očima svog partnera – on nikada neće znati unapred njene reakcije, hoće li ga dočekati sa suzama ili sa smeškom na licu. Ali ono što on mora znati je da joj je uvek nanovo potreban dokaz njegove ljubavi. Koliko god da je atraktivna, ona se nikada neće osećati dovoljno atraktivnom i ako se oseti povređenom, sklona je da se povuče u svoj zaštitni oklop i postane agresivna i drska. Dakle, bez obzira kakvog je raspoloženja, jedna jedina stvar je predvidiva kod ove žene – a to je njena nepredvidivost!

Žena Rak je jedna od manje omiljenih u zodijaku jer uglavnom glumi nevinašce, ona ništa ne zna, ne razume o čemu se radi, tako je osećajna, nevešta i naivna da joj je potreban snažan muškarac da je zaštiti, uz to još ako ima i društeni status, dobre prihode utoliko bolje. Negde u njenoj ličnosti postoji neka slaba crta njenog karaktera koja bi se mogla nazvati komformizam,ili lenjost, zbog čega bira najlakši put do uspeha a to je preko muškarca. U suštini može da bude vrlo prodorna, energična i opasna, samo li neko pokuša da dirne u njen ego i sujetu shvatiće s kim ima posla. Često je vrlo lepa i svesna toga.

Supruga u znaku Raka

Ona je tipična majka. Širi materinske uticaje najviše od svih u Zodijaku. Kada je u svom elementu, ona je simpatična, srdačna, strpljiva, posvećena, adaptibilna, zaštitnički raspoložena i zadovoljna svime što joj muž pruža.

Njen dom je tamo gde njen muž to odluči. Ona zna i ume da služi i sebi i drugima. Voljena je i poštovana, a mnogi je idealizuju kao tipičnu MAJKU. Sve ovo, naravno, zavisi od planetarne kombinacije svake žene rođene pod ovim znakom. Mnoge žene Rakovi imaju mnogo od navedenih kvaliteta. Ona je prava majka, puna ljubavi za svoju porodicu, ali često je i promenljivog raspoloženja i ne zna kako da nađe meru u svojim osećajima bilo da su oni pozitivni, bilo da su negativni.

Ovoj ženi je vrlo lako da se uda. Ona traži zaštitu i uvek je nalazi. Ali, ako se radi o ženi koja nema jak karakter, ili dobru porodičnu pozadinu, onda će tražiti apsolutnu pomoć muža u svim oblastima života. Vi ste u njenoj mašti toliko idealizovani da vas ona stavlja na pijedestal, a ako je ikad izneverite, biće to za nju šok iz kog se neće lako povratiti. Ako je dobro pazite, ona će vam biti veran i stabilan oslonac. Kao žena je strašno posesivna i sve što se tiče života njene porodice, maksimalno je okupira.

Ponekad ova instiktivna žena ima izuzetan smisao za biznis, i u stanju je da sa neverovatnom mudrošću načine neki sjajan potez, ili da svome mužu da savet od neprocenjive vrednosti. Opšte uzev, radi se o jednom totalno “ženskom” karakeru, a ako je uzmete za suprugu, bićete sigurni da ste oženili jednu pravu ženstvenu ženu.

savrsena.hr

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Zodijak!
X Zatvori