Na ovo razmišljanje navela me je drugarica koja je pre neki dan raskinula vezu od 3 godine, bez ikakvog konkretnog razloga.

Jednostavno, izgubilo se "ono nešto". A šta je to nešto, što je toliko jako da kada prestane, navede ljude da se toliko udalje jedni od drugih, čak i pored toliko zajedničkih interesovanja, iskustava i svega što su prošli zajedno? U redu je kada su u pitanju teške svađe i nerazumevanja, ali kada ne postoji nikakav konkretan razlog, zapitamo se zasto gubimo osobu koja nam toliko odgovara, a nemamo drugo rešenje.

Istina je da dvoje moraju konstantno da ulažu u svoju vezu da bi trajala, jer ako nema tih inovacija, zaljubljenost prestaje. Može se dogoditi, pogotovu u dugim vezama, da dosadite jedno drugom i jednostavno se ohladite, želite nešto novo, neku promenu. Bitno je da znate šta želite. Jedni će pokušati da spase svoju dugogodišnju vezu time što će uneti određene promene u istu i tako je osvežiti, dok će drugi ostaviti sve iza sebe i započeti nešto novo.

Postoji jedno istraživanje o zaljubljenosti koje ukazuje da zaljubljenost ima rok trajanja do 4 godine. Posle toga nastupa ili ljubav ili raskid. Naravno, ne osporava se činjenica da ljubav može nastupiti i mnogo ranije. Većina ljudi meša zaljubljenost sa ljubavi. Zaljubljenost je ta početnička romansa, plamen, a ljubav je ipak mnogo kompleksnija i uključuje mnogo ozbiljnije stvari. Ljubav je kad niste samo "dečko i devojka" već i najbolji drugari, oslonci, kada ste jedno drugom sastavni deo života.

Prirodno je da "početnicka euforija" splasne, i da se par kroz vezu menja, razvija svoja zajednička interesovanja, zajedničke poglede na svet. Pa shodno tome, da odgovorimo na pitanje sa početka teksta - kada se u vezi izgubi "ono nešto" - samo onda kada mi to dozvolimo! Uvek ćemo doći do prepreka, dosada, monotonije. Ali, nije li to ono što će se desiti u svim sferama života? Otkrijte razlog vaše monotonije. Sitnicama osvežite vašu vezu. Pokažite mu zašto se zaljubio u vas. Naravno, ako vi to i dalje želite.

24sata.hr

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Zodijak!
X Zatvori