Jarčevi su zamišljeni da nam pokažu put ka uspehu. Da nas nauče da poštujemo temelje kako bismo mogli da sagradimo kulu koja je postojana, uspravna, čvrsta, i u vremenu nesalomiva.

Jarčevi znaju kako da iskoriste sve resurse koje su nasledili, izgradili, sa strane pokupili jer je njima važno samo jedno, da postignu cilj koji je predhodni arhetip Strelca nanišanio.

 Kao i svaki drugi znak Zodijaka, tako i ovaj znak svi mi imamo u svom horoskopu, i upravo je on zaslužan za nagon ka nečem novom, višem, sigurnijem, nagon ka izgradnji nečega vrednog što ćemo ostaviti iza sebe, jednog dana kad budemo došli do kraja svog vremena. Jer znaku Jarca je ključni parametar uspeh u vremenu.

 Koliko toga smo uspeli da postignemo u određeno vreme, u jednom satu, u jednom danu, u jednoj godini (pa se upravo u periodu vladavine ovog znaga i uoči Nove godine presabiramo šta smo sve u prethodnoj ispunili) i na kraju šta je ono što smo izgradili u jednom životu.

Kada uđemo najdublje u arhetip ovog znaka, otkrivamo osnovnu obmanu u koju je čovek poverovao, a to je da je vreme nepromenljivo - odnosno, da je sve sudbinski predodređeno. Tako, vreme vlada nama, oduzima nam moć, uslovljava nas brigama, nesvesnim akcijama, trkama za prevazilaženjem ograničenja vremena, ambicijama koje se vrednuju ne kvalitetom već ponovo vremenom "kada"...

 Vreme prošlo, ono stvoreno iza nas, lažno nepromenljivo, goni čoveka u nove panične akcije, zavođene frulom panike i najvećom iluzijom života - nepromenljivošću vremena i straha od zaustavljenog daha - smrti. Mada i sam strah zaustavlja dah odnosno život. - iz članka Evolucija arhetipa Jarca.  Za sve one koje kroz život vodi strah od (ne)uspeha, neispunjenja ambicije u zadatom vremenu, anksioznost, plašljivost i samim tim preosetljivost, osnovna Bahova cvetna esencija je Mimulus.

 Ovu preosetljivost mogu posebno imati osobe sa Suncem, Mesecom ili Ascedentom u znaku Jarca, mada i vladar Ascedenta ili Saturn u aspektu sa ovim planetama može, takođe, dati simptome Mimulusa.

 Jarčevi jako dobro pamte sva iskustva prošlosti, posebno ona bolna. I upravo zbog tog vezivanja za stare rane, očekuju i strahuju da će se i u budućnosti desiti nešto (apstraktno ili konkretno) strašno. Trzaju se na jače zvukove, celo telo im se ježi na jake mirise, ne podnose preterano dodire, i generalno gužve i nesigurne situacije. Njihov um je fokusiran da sagleda sve moguće opasnosti, te se čvrsto drže sigurne zone konfora, ustaljene rutine i discipline.

mojastrolog.rs

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Zodijak!
X Zatvori