Vreme je praznika, pa je neizbežno da se srećemo i prinuđeni smo da razgovaramo sa mnogim ljudima. Naravno, svi žele da znaju sve o vama, pa tako kratki uobičajeni razgovori sa rođacima, ili još gore, sa onima koji to nisu, mogu biti vrlo zamorni i dosadni.

Ovo su samo neka od pitanja koja muškarce, blago rečeno, iritiraju.

Škakljiva pitanja o planovima i "namerama" za budućnost

Da li je još uvek aktuelna devojka sa kojom si bio prethodni put? Koliko je to ozbiljno? Ukoliko jeste, zašto je nisi doveo za praznik?

I naravno, neizbežno zadirkivanje, kada ćete se venčati i tome slično...

Politika

Ova tema je neizbežna tokom svakog skupa, pa zašto bi praznici bili izuzetak.

Pitanja poput, "Za koga si glasao?", "Šta misliš ko će pobediti na izborima...?, toliko su zamarajuća, da prosto poželite da pobegnete odatle.

Objašnjenja vezana za vaš posao već 10. put

Ukoliko vam neko postavi pitanje ovog tipa, a sigurno hoće, i zamoli vas da mu malo detaljnije pričate o tome, to i nije tako strašno.

Ali ako morate svakoj osobi u prostoriji ponaosob ponavljati sve to, vrlo brzo ćete izgubiti nerve. Zato, potrudite se da svi čuju ono o čemu govorite, ne ostavljajući im prostora za dodatna pitanja. 

Kako vas je upoznao

Ukoliko je vaša priča simpatična i nemate problem da je podelite sa drugima, što je ne bi ispričali. Ali ako ovakvu vrstu pitanja smatrate nepristojnim i suviše intimnim, izbegnite ovu temu na najbezbolniji način za sve. 

Slušanje o vašim "podvizima" iz detinjstva

Iako je to svima, osim vama, neverovatno zabavno i slatko, ovakve priče se ponavljaju svake godine. Ne možete pobeći od toga, ostaje vam samo da crvenite i kiselo se smeškate.

Slušanje priče vašeg deke o tome kako je počeo da sakuplja novčiće

Ovu priču, o počecima njegovog kolekcionarskog razdoblja, sigurno znate napamet, a on priča kao da vas prvi put vidi i želi sve da znate. I to ne priča samo vama, već svakome ko je tu. 

Šta planirate da uradi sa ostatkom života

Ovo pitanje sigurno ne želite da čujete, i sasvim sigurno nemate baš precizan odgovor na njega.

Pa, vi ne znate šta ćete sutra raditi, a kako bi tek znali u budućnosti?

Šale na račun toga kada ćete imati dete

To vam nije nimalo zabavno, naročite ako ste tek započeli vezu sa nekim. Nije uopšte smešno i da ste u vezi sa nekim godinama. To su intimna pitanja i smatrate da su šale na tu temu, u najmanju ruku, neprikladne.

Vreme

Kad već ponestane "zanimljivih" tema ili ako razgovor utihne u nekom trenutku, vremenska prognoza je nešto o čemu uvek ima šta da se kaže.

Neprijatna tišina

I do ovoga može doći, ali situacija se može spasiti nekom anegdotom ili doskočicom.

mojastrolog.rs

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Zodijak!
X Zatvori