Iako ste u iskušenju, NEMOJTE, već uradite sledeće stvari!

Ljudi u vezama varaju. Da, to se dešava, i to ne samo u lošim vezama, već i u onim fantastičnim. Nekada je najbolje raskinuti ukoliko primetimo da nam partner više ne odgovara, međutim ukoliko smatrate da ste samo zapali u monotoniju, evo nekoliko stvari koje bi bilo bolje uraditi pre nego što se odlučite za prevaru.

Razgovarajte

Možda je vreme da napokon iskreno razgovarate s partnerom o stvarima zbog kojih imate potrebu varati. Možda imate nerešene probleme koji vas sprečavaju da se vratite na pravi put.  Možda ste u potpuno normalnoj, sretnoj vezi, ali vas netko drugi seksualno privlači; možda bi vaš partner s tim bio ok - nikad ne znate dok ne pitate. Ako se vašem partneru takva ideja otvorene veze ne dopada, vreme je da preispitate svoje prioritete i/ili vezu.

Savetovanje za parove

Ukoliko vam je potreban posrednik u razgovoru sa partnerom, savetovanje nije nimalo loša ideja. Ako ste oboje spremni i imate volju posvetiti se vezi, ali ne znate kako se nositi s određenim stvarima koje vas muče, savetovanje bi moglo biti baš ono što vam je potrebno. No nemojte smetnuti s uma da koliko je savetovanje uspešno zavisi od toga koliko ste vi i partner motivisani i voljni izgladiti probleme, a što duže odlažete, to ćete ih teže rešiti.

Fokusirajte se na romantiku

Možda su romantične igrice upravo ono što vam u vezi nedostaje. Razgovarajte sa partnerom o tome što oboje želite, za čime tragate i oboje morate biti voljni isprobati neke nove, seksi stvari s vremena na vreme. Misterija, intrige i svežina koje smatrate da ćete dobiti preljubom, mogli bi se kriti baš u vašoj vezi.

Okružite se ljudima koji vas podržavaju

Družite se s ljudima koji vas podržavaju kao par. Setite se koliko je vaš zajednički život zabavan i divan. Ponekad je gledanje partnera kako blista u društvu i osećaj pripadanja timu sve što vam je potrebno.

Pišite dnevnik o vašem partneru

Potrošite malo vremena na vođenje dnevnika u kojemu ćete napisati sve razloge zbog kojih volite partnera. Prisetite se svih stvari zbog kojih je on posebna, predivna osoba koja zrači neodoljivom energijom. Takvo razmišljanje može vam pomoći da vam se fokus vrati na sve ono pozitivno što kod njega volite.

Borite se

Ako još uvek volite svog partnera i želite da vaša veza uspe, onda morate pokušati sve što je u vašoj moći kako biste je spasili. To znači privremeno postavljanje veze na sam vrh liste prioriteta i aktivno bavljenje istom.

Naučite kada treba odustati

Ponekad su problemi puno dublji od toga da vas je neko treći seksualno privukao i da ste odlučili nešto napraviti po tom pitanju. Ponekad je zaista vreme za raskid i to je u redu. Možete nastaviti dalje samo ako ste raskrstili s prošlošću. Prekid veze nije uvek odustajanje, ponekad je to jednostavno nešto što je neizbežno i nekada ta vrata morate zatvoriti kako biste mogli otvoriti nova.

mojastrolog

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Zodijak!
X Zatvori