U kombinaciji, Saturn i Pluton donose ozbiljnost i potrebna suočavanja sa kulturnim i ličnim pitanjima koja više ne možemo zanemariti ili im se odupreti.

Konjunkcija Saturn-Pluton dogodit će se na 23. stepenu Jarca 12. januara 2020. godine. Saturn i Pluton započeće svoj novi ciklus kao deo stelliuma u Jarcu koji uključuje Jupiter, Sunce, Saturn, Pluton, Ceres i Merkur, svi zajedno u na 2. stepenu Jarca. Kao rezultat toga, januar 2020. biće nevjerovatno snažan period u kojem ćete posaditi sjeme onoga šta želite razviti daleko poslije Nove godine.

Kad se Saturn i Pluton sastanu, njihova blizina konstatira razdoblje pojačane napetosti, suzdržanosti i podele u kolektivnim događajima. Dok se društvene strukture raspadaju, postoji prostor da se izgrade nove forme i temeljni elementi.

 Ipak, ako želimo podnijeti testove Saturna i Plutona, moramo se spustiti unutar sebe kako bismo istražili svoju unutrašnju sjenku i nesvjesne komplekse, a ne se pretjerano fokusirati na spoljna dostignuća.

U kombinaciji, Saturn i Pluton donose ozbiljnost i potrebna suočavanja sa kulturnim i ličnim pitanjima koja više ne možemo zanemariti ili im se odupreti. Pluton pojačava kontrakciju Saturna, odvajajući ono bitno od nebitnog u smislu opstrukcije, podstičući našu svijest o onome šta želimo odlučno razviti s vremenom i prostorom koji nam je dostupan.

Saturn i Pluton proveli su 2019. na kraju svog ciklusa koji je počeo 1982./83. I kako su se kretali retrogradno u dometu konjunkcije, izbacili su na površinu stare obrasce kojima se treba pozabaviti, razmišljati o njima, integrisati ih ili ih raščistiti.

Kada 12. januara 2020. formiraju konjukciju na 23. stepenu Jarca, započet će novi ciklus, premještajući naglasak na kovanje novih oblika i struktura koje podržavaju svrhu koju smo gajili.

Iskustva vezana za Saturn i Pluton nisu nimalo laka, ali katarzični intenzitet koji nas prisiljava da izdržimo pomaže u razvoju unutrašnjeg fokusa, odlučnosti i hrabrosti. Po o trajati.

Saturn i Pluton započet će svoj novi ciklus u januaru 2020. kao deo stelliuma u Jarcu koji uključuje Jupiter, kao i Sunce, Saturn, Pluton, Ceres i Merkur, svi zajedno u na 2. stepenu Jarca. U stvari, dan nakon što se Saturn i Pluton ujedine – i Saturn i Pluton formirat će konjukciju sa Suncem i započeti novi sinodske cikluse.

Kao rezultat toga, januar 2020. biće nevjerovatno snažan period u kojem ćete posaditi sjeme onoga što želite razviti daleko poslije Nove godine. Iskoristite januar ne samo za donošenje rezolucija za novu godinu, već za sljedećih pet godina.

Nakon što razjasnite svoje krajnje ambicije, možete početi postavljati prioritete gdje će kratkoročni ciljevi biti najvažniji za sprovođenje i kako ih je najbolje rasporediti tokom 2020. godine.

Iako Saturn i Pluton samo 12. januara formiraju konjukciju tokom 2020., u septembru ćemo ponovno ući u još jedno pojačano razdoblje njihova uticaja. Početkom septembra Mars će postati retrogradan, a krajem septembra Saturn će se usmjeriti direktno tri stepena udaljenosti od Plutona.

Kao rezultat toga, vjerovatno će se pojaviti brojni polarizacijski sukobi širom svijeta u kojima obje strane djeluju pretjerano obrambeno dok progone drugu stranu.

Na ličnim će nivoima biti korisno preuzeti odgovornost za istraživanje i integrisanje svoje sjenke – bez obzira na lične probleme koje sebi nismo željeli priznati pa ćemo biti manje skloni projektovanju na druge i stvaranju dodatnih sukoba.

Potrebno je imati saosjećanje za druge koji se muče dok preuzimaju odgovornost za vlastito ponašanje i to će biti ključ za djelotvorno kretanje kroz život dok traje intenzitet Saturna i Plutona u 2020. godini...

atma.hr

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Zodijak!
X Zatvori