Kada bi nam netko ponudio da se krug zavrti još jednom, da nas život vrati na stare staze i pokloni nam godinu dana više, kako bismo ispravili neke “greške”, bismo li pristali na to?

Postoji li u nama još one lude hrabrosti i želje da se mijenja svijet? I, koliko je nas naučilo u godini iza nas da svaka pa i najmanja promjena kreće jedino i samo od nas samih? A vrijeme koje je proteklo bitno nas je promijenilo.

Toliko, da je danas teško staviti znak jednakosti između onoga što je bilo i onoga što danas zovemo svojom realnošću. U godini koja je pred nama, započeti ciklus promjena samo će se nastaviti. Ali mi smo sada spremniji na njih, i nije nam problem da suočiti se s nekim saznanjima, od kojih smo ranije zazirali.

Podznak Ovan

Oduvijek ste bili oni na koje pokazuju prstom kada pričaju o hrabrosti. Kada pričaju o onima od kojih uče. I o onima kojima na nečemu zavide. I svi bi potajno željeli malo vaše hrabrosti, dozu vaše ludosti i vaš životni optimizam. Ne volite previše takve priče, jer samo vi znate koliko je bola nekada bilo potrebno kako biste postigli neki uspjeh. Nije ni danas lako. Ali bitne promjene su pred vama, i ne odstupajte od svojih ciljeva. Naučit će vas godina u koju ulazite da se životne okolnosti brzo mijenjaju i da ono u što danas čvrsto vjerujete, već sutra može uzdrmati temelje vašeg života.

Prva tri mjeseca 2019. godine mogu donijeti probleme na poslu, u radnom okruženju, i sukobe s onima na koje bi se trebali osloniti. Sam početak godine iskoristite za planiranje nekih najvažnijih koraka, kako bi se vaši ciljevi mogli lakše ostvariti.  Međutim, neće svi uspjeti u tome da izazovan period, posebno u prvoj polovini prosinca, usmjere u svoju korist. Smetat će vam tada gužva, brojna pitanja, smetat će vam svi oni koji će vas podsjećati da niste baš svaki cilj iz prethodne godine uspjeli ostvariti. A samo je na vama hoće li vjetrovi prošlih dana stvoriti oluju u sadašnjosti.

 Parovi neka se posebno potrude da smire krv, da ne napadaju i da razumiju. Nije sve toliko loše, ali vaše strpljenje odavno je presjeklo sve niti koje su uspijevale da ga drže pod kontrolom. Slobodni bi u prva tri mjeseca mogli pronaći ljubav na poslu, preko prijatelja, a moguće je i da se nekome tajno sviđate, ali to još uvijek ne primjećujete.

Istakla sam “lošiji” period kada je poslovna situacija u pitanju, u prva tri mjeseca 2019. godine,  jer netko će promijeniti posao, netko položaj, a dosta je onih koji određene sukobe u radnom okruženju neće moći izbjeći. Mislit ćete tada da su svi protiv vas, da nitko ne razumije o čemu pričate i da vaš trud malo njih cijeni. Energije će kulminirati na neki način, jer previše je toga što već dugo prikrivate, a svaki vid nezadovoljstva teško da će tijekom ove godine moći ostati sakriven. Pripazite samo da neka osobna nezadovoljstva ne prenesete na partnera, i ne pokvarite ono lijepo što imate. Nisu drugi krivi što nije najbolja situacija.

 Zdravstvena situacija mučit će vas tijekom veljače pa su mogući neki virusi, jače prehlade, ili problemi sa stomakom. Tada ćete postati i pravi mali “hipohondori” kada je zdravlje u pitanju, zato idite kod liječnika ako se situacija ne bude popravila, ne liječite se na svoju ruku.

Proljeće već pomalo “čisti” energiju koja je zakrčila sve protoke svježeg zraka i osjećat ćete ogromno olakšanje. Tada svakako pripazite na financije, jer mogući su neki iznenadni troškovi, koji će neke planove malo poremetiti. Jedna od najvažnijih lekcija koju će vas naučiti godina pred vama je da neke vrijednosti koje ste tako uporno branili možda i nisu bile vrijedne toga. Na drugačiji način ćete promatrati svijet oko vas, ljude s kojima se susrećete i okolnosti u kojima se trenutno nalazite.

 Studenti bi trebali tijekom proljeća dobro organizirati svoje obaveze, jer neće biti lako da se sve ono što budete isplanirali lako i ostvari. Previše ćete lako shvaćati svoje obaveze, i nećete postići sve. Usporit ćete, previdjeti neke bitne stvari i izgubiti svijest o tome da je zaista potrebno da pružite svoj maksimum, kako bi vaš trud bio primijećen. Ne “zalijećite” se tada, spremite dobro sve ono što se traži od vas, a na sretnije okolnosti pričekajte do rujna. Ne plašite se neuspjeha i ne odlažite ono što možda i nije toliko teško, već ste sami sebe uvjerili da je nemoguće.

Obiteljska situacija bit će pomalo čudna, napeta, mogući su neki sukobi, pazite tada što i kome govorite. Poslovna situacija se tijekom proljeća popravlja, a oni koji traže posao, u tom periodu bi mogli imati sreće. Očekuje vas i nekoliko kraćih putovanja, kao i česti susreti s ljudima koje ne viđate često. Proljeće konačno donosi noviju energiju, prohodnije puteve i priliku da počnete iznova sve ono što vam se trenutno ne sviđa, a dio je vaše svakodnevnice. Tada će i krenuti neke priče o vama, koje vam neće posebno imponirati, ali ne obazirite se na tuđe komentare, samo vi znate koliko je prethodni period bio težak za vas. A najviše će vas razveseliti to što će se polako gubiti onaj osjećaj vakuma, teških nogu i uzaludnosti svega što činite.

Ljeto 2019. godine pogodovat će svima onima koji će tada željeti promijeniti svoju poslovnu situaciju, a zaposleni će biti mnogo zadovoljniji financijskom situacijom. Ukoliko tada budete planirali kupovati neke tehničke uređaje za svoj dom, sačekajte kolovoz. Pazite što potpisujete u tom periodu, pazite na svoje osobne dokumente, i budite spremni da će neki planovi tada naići na prepreke, i da će se neke stvari morati malo odložiti.

 Financijska situacija bit će malo bolja, ali ipak bi bilo dobro da pripazite na to na što trošite novac, jer neke stvari vam neće biti toliko potrebne, koliko ćete vi u tim trenucima misliti da jesu. Studenti će lakše i produktivnije dane osjetiti već od kolovoza. Tada ne budite lijeni i uspavani, već se uhvatite “u koštac” sa svim zaostalim obavezama, i potrudite se da na vrijeme završite sve ono što će biti potrebno učiniti.
 Zdravstvena situacija, tijekom ljeta, bit će pomalo teža. Pazite tada na to što jedete, moguće su neke alergijske reakcije na određene namirnice, izbjegavajte puno kofeina, i pripazite na moguću dehidraciju. Svakako ćete tijekom ljeta osjećati manjak energije, stoga priuštite sebi trenutke odmora onda kada osjetite da ste na izmaku snage. Tada će se javljati i određene alergijske reakcije na koži  pa ćete mijenjati kozmetiku koju koristite, dok ne pronađete nešto što neće smetati vašoj koži. Obratite pažnju tijekom rujna na snove, jer će vam nešto poručivati, pratite i vjerujte svojoj intuiciji. A neke velike želje, koje su jednom davno ostale “zamrznute” u vremenu, tijekom ovog mjeseca će se ponovo probuditi.

Jesen 2019. godine bit će možda i najpovoljniji period za vas. Sve će vam ići mnogo lakše, brže i produktivnije. Neke nove prilike pojavit će se, i oni koji se ne budu plašili rizika, mogu donijeti neke velike i dobre odluke. Tada će se i financijska situacija stabilizirati, odnosi s obitelji bit će bolji i generalno dani će vam prolaziti brzo i lijepo. Međutim, brinut ćete se zbog nečega što se nije dogodilo i što se možda neće ni dogoditi. Tada pokušajte ne brinuti oko sitnica, i posvetite vrijeme onima koje volite. Zaljubljeni će provoditi lijepe trenutke s voljenom osobom, a slobodni bi ljubav mogli pronaći preko prijatelja. Međutim, tijekom cijele godine, ljubav vas neće mnogo brinuti, bit ćete usmjereniji na osobni i profesionalni razvoj i željet ćete da ovo bude jedna od vaših najboljih godina upravo za to.

 Kraj godine mnogi od vas dočekat će zadovoljniji sobom, svojim uspjesima, i svim onim ostvarenim ciljevima. Netko će tada putovati. Kupovat ćete poklone dragim ljudima, i posvetiti im svoje vrijeme. Ritam ove godine bit će znatno brži nego što ste navikli, ali ćete se lako i brzo naviknuti. Slijedite svoje snove, riskirajte onda kada svaki atom vašeg bića vjeruje u uspjeh i ne tražite izvor problema u drugima.

Sretno!

Podznak Bik

Iza sebe ostavljate godinu u kojoj vam je bilo teško da životne okolnosti, i iznenađenja, prihvaćate olako. Tražili ste anomalije u svemu. Tražili ste krivce i niste prihvaćali promjene kao nešto što prethodi rastu. Mnogi od vas pronašli su nekoga uz koga je svaki dan bio ljepši i sretniji. Mnogi od vas donijeli su neke velike odluke i bitno promijenili svoj život u prethodnoj godini. A oni koji to nisu učinili, u prvoj polovini godine imat će još nekoliko prilika za to.

Pruža vam se prilika da promijenite sve ono s čim niste zadovoljni. Ali ne opuštajte se previše, jer promjene nisu lake, jednostavne i često nisu onakve kakve smo mislili da želimo. Bit će potrebno da se suočite s nekim istinama i spoznajama, koje neće ostaviti male tragove na duši. I bit će potrebno dozvoliti koži da diše svaki trag promjena, kako biste mogli prihvatiti sve ono što će mijenjati vašu bit. Prva tri mjeseca 2019. godine pružit će vam priliku da još jednom sagledate sve odluke koje ste donosili u skorije vrijeme i da promijenite ono čime niste zadovoljni.

Studenti će moći ostvariti velike uspjehe, i nijedan neće biti “poklonjen”. Vaš rad i trud će se vrednovati. A na vama je da pružite svoj maksimum kako biste iskoristili naklonost zvijezda. Tijekom siječnja očekuju vas neke promjene vezane za poslovnu situaciju, potrudite se tada iskoristiti svaku priliku koja vam se bude pružala. Iako ćete misliti da su neke ponude previše nestvarne,  nisu vam bez razloga ponuđene. Provodit ćete dosta vremena na poslu pa će obitelj zbog toga morati trpjeti. Pokušajte izbalansirati svoje obveze i privatan život i ispunite ona obećanja koja ste već dali. A, ako ste u potrazi za poslom, prva tri mjeseca ove godine će vam biti najviše naklonjena da u tome uspijete.

Smetat će vam statičnost, smetat će vam osjećaj da dani samo prolaze, a da vi i dalje stojite u mjestu. I tu će biti glavni izvor svih sukoba u koje možete ulaziti tijekom siječnja. Nešto se mora mijenjati. Neke riječi se više ne mogu prešućivati. I neki odnosi se moraju srušiti, kako bi prestali biti toliko toksični i kako biste mogli graditi nove i kvalitetnije odnose s drugim ljudima. Bit ćete okruženi prijateljima, proslavljat ćete njihove uspjehe i podijeliti s njima mnogo lijepih trenutaka. Posebno tijekom veljače. Iznenadit će vas vijesti o nečijoj vjeridbi ili trudnoći.

 Proljeće će malo uzdrmati sigurne temelje vašeg svijeta. Jer mnogo je toga što je potrebno mijenjati, provjeriti i ispitati. A izbjegavali ste to uspješno tijekom prethodnog perioda. Vama će ova godina donijeti možda i najviše izazova i novih prilika. Svaki mjesec će nešto mijenjati. I svakog mjeseca ćete imati prilike da napredujete. Bitno je samo da ne izgubiti svoj prirodni ritam promjena, jer život će imati običaj da vas ponekad iznenadi nekim događajima, koje nećete moći uspješno ignorirati. Neće se sve promjene dogoditi brzo, ali i najmanji koraci unaprijed u vama će izazvati oluje i nesanice. Statični ste. Ne volite to. Ali najčešće ste takvi. Život vam ove godine ne dozvoljava da se previše uljuljkate u vašu sigurnu zonu, i izvlačit će na površinu sve ono što je vrijedno promjena. Netko će tijekom proljeća drastično promijeniti svoj fizički izgled, netko će napraviti tu tetovažu za koju mu je uvijek nedostajalo ono malo hrabrosti, a svako će ponaosob prolaziti kroz osobne zemljotrese, kako bi konačno mogli krenuti dalje.
 Studenti će tijekom proljeća imati malih poteškoća s ispitima pa se ne bi trebali previše opuštati. Očekuje vas neko kraće putovanje i iskoristite ga da povratite svoju energiju. Slobodni neće tijekom proljeća osjetiti neke značajnije promjene. Dok će oni koji pored sebe imaju nekog posebnog, tada imati određene nesuglasice s voljenom osobom. Već neko vrijeme niste sigurni je li odnos u kojem ste ono što zaista i želite pa će neki od vas odlučiti tijekom svibnja staviti točku na odnos u kojem više nije sretan.

Ljeto 2019. godine slobodnima će donijeti lijepe emotivne trenutke. Ljubav dolazi u vaše živote, a na vama je hoćete li dozvoliti sebi malo ludosti i hoćete li željeti srušiti sve zidove kojima ste se zaštitili od bola. Ljubav vas pronalazi. Možda će osoba koja osvoji vaše srce biti malo udaljena od vas, ali vam to neće predstavljati veliki problem. Tijekom cijele godine imat ćete neke potajne strahove, koje neće uzrokovati ništa što se zaista događa u vašem životu. Ne dozvolite sebi da previše brinete i ne povlačite se u sebe, onda kada imate puno i prilika i razloga da se okružite voljenim ljudima.

Tijekom srpnja možete imati problema u obitelji. Nekome će se vaši izbori tada činiti ludi i pogrešni, netko neće razumjeti vaše promjene, a netko će željeti promijeniti mjesto stanovanja. Međutim, tada nećete imati puno sretnih okolnosti, kako biste svoje želje odmah i ostvarili. Malo ćete se povući u sebe, nećete se često kretati i razmišljat ćete o prošlosti, nesvjesni da je potrebno i jedino moguće, promijeniti isključivo trenutak u kojem jeste. Poslovna situacija tada će zahtijevati od vas da budete maksimalno posvećeni onome što radite, i nećete uspjeti izbjeći neke obaveze.

 Tijekom jeseni najviše ćete biti posvećeni svom ljubavnom životu. Bit ćete privlačni suprotnom polu i nekako ćete poput magneta privlačiti sve ono što poželite. U tom periodu pazite na ono što poželite, jer neke vam se želje, kada se ispune, mogu i ne svidjeti. Ljubav će tada biti luda, strastvena, bučna. Pokretat će sve ono uspavano, mijenjat će sve ono što nije savršeno i tek tada ćete prihvatiti da se promjene događaju. Čak i kada im se opirete, one su zarile dio sebe u vaš otpor. A zidovi se lako ruše, kada se pojavi prva pukotina.
Obratite pažnju tada na to što će vam drugi pričati, a vezano je za vašu emotivnu situaciju. Neke istine možda nisu toliko istinite. A neke laži možda nisu sasvim netočne. Također, tijekom studenog ne obećavajte olako, jer ćete morati neke planove mijenjati. Ne planirajte ništa tada unaprijed, i idite korak po korak.

Jesen neće biti posebno naklonjena vašem zdravlju pa će vas pratiti neke učestale migrene, bolovi u ramenima i koljenima. Ne trošite previše krajem godine, i ne kupujte na “slijepo”. Znam da će vam to biti malo teže, ali budite strpljivi kada je kupovina nečeg većeg u pitanju. Kraj godine mnogi će dočekati sretniji, ostvareniji i zaljubljeniji nego što su sada.

Sretno!

Podznak Blizanci

Godina pred vama pokušat će spojiti i povezati i one nezaboravne trenutke, ali i one koje biste voljeli preskočiti. Već neko vrijeme osjećate tjeskobu, sumnje, strahove i svaki novi udah teži je od prethodnog. Kada bi vas netko pitao što konkretno sve to izaziva, ne biste znali dati odgovor na to pitanje. Ali je također činjenica i to da osjećate da se nešto događa i niste najsretniji zbog toga.

Ono što je pozitivno, i što je možda i najsretnije po vas, je to da će vaš ljubavni život biti u prvom planu ove godine. Mnogi od vas će stupiti u bračne vode, u ozbiljne veze, započeti zajednički život s voljenom osobom i pamtiti ovu 2019. godinu  po divnim trenucima. Međutim, darovi nam ne dolaze onda kada bismo mi željeli, već onda kada smo spremni na njih. I sumnja u iste neće učiniti da oni brže dođu do nas. Prva tri mjeseca najviše će aktivirati vašu potrebu da putevi kojima koračate budu obilježeni, da staze koje stvarate postanu putokazi drugima i da vaši ciljevi zaista budu udaljeni onoliko koliko mislite da jesu.

 Bit ćete bučni, borit ćete se onda kada osjetite da je to potrebno, bit ćete drski kada se osjetite ugroženima i nećete dozvoliti drugima da preuzmu zasluge za nešto u što ste vi uložili trud. Oni strahovi koje sam već spomenula,”mučit“ će vas i tijekom ovog perioda, i najviše će biti usmjereni na ono što je prošlo. Na neke greške iz prošlosti, bolne trenutke, pogrešne poteze koji su oblikovali vaš život. Falit će vam one vaše energije tada pa će vas svaki virus lako savladati, i tijekom tog perioda pripazite na svoje zdravlje. Mogući su problemi sa zglobovima, kostima.

Zaljubljeni bi trebali pokušati tijekom travnja da ne oživljavaju probleme koje su već jednom riješili. Ne zamjerajte voljenoj osobi nešto što ste jednom već prihvatili. I ne trudite se mijenjati nekoga tko još uvijek ne osjeća poriv za promjenama. Jedina osoba koju možemo i trebamo mijenjati smo mi sami.

Poslovna situacija će tijekom prva tri mjeseca biti puna napetosti i neočekivanih događaja. Obratite pažnju tijekom ožujka na to što potpisujete i tko vam i što obećava. I ne vjerujte u riječi bez dokaza. Također, ne donosite velike odluke prije nego što dobro provjerite svaki detalj i vidite možete li vi to ispuniti. Imat ćete velike planove, ali će se njihova realizacija malo odužiti.

Slobodni bi mogli preko posla upoznati nekoga zanimljivog. Svakako nemojte bježati od emocije, jer ove godine teško da će vam to poći za rukom. Netko iz prošlosti se može ponovo vratiti u vaš život, ali razmislite dobro je li pametno buditi stare duhove. Demoni te ljubavi jednom su vas već povrijedili i izrezali kožu, a rekli ste sebi da to više nećete dozvoliti. Ne vjerujte u riječi. I pratite svoje srce. Drugi će vas pokušati savjetovati, ali vi i sami znate da uvijek dobro prođete kada poslušate sebe. Međutim, ne dozvolite iluzijama da vam zamagle pogled.

Proljeće 2019. godine uzdrmat će malo vaša uvjerenje, i sve ono što olako prihvaćate, i što podrazumijevate, počet će vam polako kliziti kroz prste. Ni prebrzo, ni presporo, dovoljno da zastanete i shvatite da postoji u vašem životu mnogo toga za što se vrijedi boriti, i još više toga na čemu trebate svakoga dana biti zahvalni. Počeli ste podrazumijevati emocije, sretne okolnosti, pomoć drugih ljudi, a malo vremena ste posvetili tome da istim tim ljudima pokažete koliko vam je stalo do njih i koliko se radujete tome što su u vašem životu.

Ljubavna situacija unijet će malo tmurnijih dana u vaše živote. Najviše zbog onog prešućenog. Ne možete krenuti dalje, ne možete graditi neke nove dane, dok se ne suočite s onim što već dugo stoji na jeziku neizgovoreno i samo čeka pravi trenutak da pokrenete taj uragan. A emocije su jake, brze i remete normalni protok zraka kada udahnete i sakrijete nešto što vam već neko vrijeme smeta. Istine su potrebne. Samo tako možete nastaviti dalje. I samo tako možete pokrenuti sve promjene koje su pred vama.

Financijska situacija će se popravljati i bit ćete zadovoljni smjerom u kojem će se taj aspekt vašeg života kretati. Smetat će vam oni koji razmišljaju drugačije od vas, i smetat će vam to što vaši pokušaji da im objasnite kako griješe neće biti uspješni. Ne gubite ni vrijeme ni energiju na to. A svoje planove, želje i snove sačuvajte za one posebne.

Ljeto obećava velike promjene. Osjećat ćete ih tijekom cijele godine, ali je ljeto period kada će one najveće morati eskalirati u nešto više. Tada možete imati sukob s obitelji, smetaju vam njihova uvjerenja, smetat će vam to što se ne mijenjaju svi istovremeno i na isti način. Smetat će vam to što ćete osjećati da vas nitko ne razumije. Zidovi će vas gušiti pa će mnogi tada mijenjati nešto u svom domu, a bit će i onih koji će se upravo u tom periodu preseliti. Energije će biti jake i bit će ih nemoguće ignorirati. Pripazite tada da se ne povrijedite nekim oštrim predmetom, jer nećete biti strpljivi i povrede su moguće uslijed žurbe i nepažljivosti.

 Tijekom srpnja posvetit ćete se svojim prijateljima, njihovim problemima i nećete previše razmišljati o onome što vama izjeda dušu. Međutim, tijekom kolovoza bit će teško nastaviti izbjegavati suočavanje s ranom u grudima. Koliko god daleko otišli, sebe u sebi nosimo. Dišemo svoje pobjede i poraze. Dišemo svoje emocije. I jedino sebi štetimo odbijanjem da se suočimo s onim što nas boli. Tada će se na dnevni red ponovo vratiti sve ono što je već trebalo biti riješeno i suočit ćete se sa svim onim što je stvorilo određeni vakum u vašim danima. Jer vrijeme je prošlo, ali vaše srce ostalo je zaleđeno u tom jednom trenutku. Slobodni će tada imati priliku da upoznaju nekoga posebnog. A ova godina mnogima od vas donosi velike ljubavi. Prihvaćajte pozive prijatelja, izađite i dopustite životu da vas iznenadi.

Jesen 2019. godine mnogima će proteći brzo, dani će biti ispunjeni ljubavlju i lijepim trenucima. Mnogi od vas tada će bitno mijenjati svoj život, donositi neke velike odluke, i bit će vam pomalo nerealno koliko se život može promijeniti za kratko vrijeme.

Tijekom listopada zdravstvena situacija će biti malo problematična, možete imati neku upalu, a pripazite i na moguće probleme s reproduktivnim organima. Također, možete imati neku alergijsku reakciju na određeni lijek pa ne uzimajte ništa bez prethodne konzultacije s liječnikom. Studeni će biti naklonjen onima koji žive ljubav. Budite jedni od njih. Postanite svjesni toga koliko je lijepih stvari koje vas okružuju i ne dozvolite sebi da podrazumijevate nešto što toliko uljepšava vaš život. Bit ćete spremni na sukobe s drugima, ali nisu vam neophodni. Kraj godine mnogi od vas provest će s osobom koju vole i bit će sretni zbog svih prilika i lekcija kroz koje su prošli tijekom ove godine.

Sretno!

Podznak Rak

Pokušavate ponovo uhvatiti niti svog života. Jer ovo rasulo vam nije bilo u planovima. I uporno se trudite da se otrgnete bolnim spoznajama, da pobjegnete s točke u kojoj sve puca, uporno razbijate sve oko sebe, samo da zaglušite lomljenje vlastite duše. I boli, znam. Nije lako i nije jednostavno. Život je riješio da vas suoči s demonima prošlosti, sa svim onim što je potrebno promijeniti. A mislite da niste dovoljno jaki za sve to. Koliko brzo budete prihvaćali promjene i koliko se jako budete nosili s olujama koje će one izazvati, toliko će brzo postati lakše. Ako odlučite opirati se tome, cijela godina proteći će u osjećaju tjeskobe, neprilagođenosti i neshvaćenosti.

Prva tri mjeseca 2019. godine mogu biti izazovan period za vašu poslovnu situaciju. Sve ono što niste napravili tijekom siječnja morat ćete dovršiti. A neće vam biti lako. Vjerovali ste nekome na riječ i bili prevareni. Pa se sad oslonite isključivo na sebe. Neki vaši planovi sada će se ponovo aktivirati pa će biti i onih koji će ovaj period iskoristiti za profesionalni napredak. Koliko hrabrosti uložite, toliki uspjeh možete i očekivati. Ako tražite posao, prva tri mjeseca ove godine mogu vam biti povoljna. Netko iz obitelji željeti će vam pomoći u tome, mada biste vi voljeli to izbjeći.

Ukoliko je vaš posao povezan s ljepotom, ovo je period kada ćete biti izuzetno zadovoljni kako se on razvija. Tijekom ožujka posvetit ćete se svojim prijateljima i svjedočit ćete nekim njima bitnim trenucima. Netko će kumovati, netko će putovati kod prijatelja, netko će putovati s prijateljima. Svakako ćete vrijeme posvetiti onima koje volite. I na kratko zaboraviti na svoje probleme.

Proljeće će vas ponovo suočiti s onim od čega bježite. A prošlost više neće biti moguće ignorirati. Mnogi od vas tada će prekinuti neke toksične odnose, netko će odlučiti konačno staviti točku na ljubav koja to više nije. Međutim, neće svi jednako loše i teško doživjeti ovaj period. Oni koji su svjesni sebe, života koji žive i ljudi koje vole lakše će prihvatiti ove zemljotrese i neće mijenjati mnogo toga, jer svjesni su istina i već su napravili neke rezove. Oni koji su izbjegavali pogledati u istinu, više to neće moći uspješno učiniti.

Travanj će biti jedan od onih mjeseci koje ćete željeti prespavati. Ali morat ćete se kretati, boriti i na kraju ćete uspješno prokrčiti prepreke ovog mjeseca. Bitno je samo da ne pokušavate sebe lagati. Jer osjećate istine. I ako ih želite živjeti, nešto morate promijeniti. Prijatelji će imati dobronamjerne savjete, ali vi ih ne želite slušati. Tijekom proljeća mučit će vas osjećaj kao da život stoji u mjestu, u onom jednom trenutku u kojem je razbijena i posljednja mrvica stvarnosti i u onom trenutku u kojem ste izabrali disati, a ne živjeti. I mnogi za vas misle kako ste radosni i pozitivni jer ne želite svoje slabosti otvoreno pokazati.

 Povući ćete se u sebe, javljati se samo odabranima i pokušati sumirati sve ono što će vam pritiskati dušu. I nije ništa toliko strašno, koliko je izlazak iz zone komfora nešto što vas plaši i nešto čemu se ne želite priklanjati. I, ne brinite, neće svaki mjesec ove godine biti “loš”. Promjene mogu biti izuzetno produktivne, samo im se ne treba opirati. A, ako pitate one koji su već prošli nešto slično kroz što vi sada prolazite, reći će vam da su im ti dani bili i najteže ali i najbitnije životno iskustvo i lekcija. Promatrajte tu tjeskobu, kao borbu zraka i energije da slobodno struje venama.

Da stvore pogodno tlo za razvoj lijepih emocija. Oni koji su naučili već na svojim greškama, i oni koji su osvijestili stvarnost u kojoj žive, živjet će lijepe dane. Bit će i onih koji će tijekom ove godine donijeti velike odluke vezane za voljenu osobu i odlučiti da ubuduće zajedno koračaju kroz sve što im život donese. I, neka vas ne uplaši sve to. Zaista, svakome od nas dolazi samo onoliko koliko možemo podnijeti. Iako to shvatimo tek kada oluje prođu. Tijekom proljeća možete realizirati neku poslovnu ideju o kojoj već neko vrijeme razmišljate. I generalno će vam ova godina poslovno biti izuzetno naklonjena. Borite se na uspješnim frontovima i ne napuštajte među prvima bitke.

Ljeto 2019. godine donijet će protočniju energiju, donijet će osjećaj da možda nije sve baš toliko nepopravljivo i svijest o tome koliko ste posebni. Mijenjat ćete nešto kod sebe, stil oblačenja, boju kose, način na koji se šminkate, svakako nećete željeti s novim uvjerenjima koračati u starim cipelama. Očekuje vas putovanje s nekim članom obitelji, ali pokušajte da ne namećete samo svoje želje i planove. Potreban vam je odmor tada, mirna sredina i spokoj koji duša dugo nije osjetila u punoj mjeri. Već tijekom ljeta ljubavna situacija postat će malo lakša, mnogi od vas do tad će već riješiti sve probleme i nesuglasice, a oni koji nisu, tada će to učiniti. Shvatit ćete tada da se zaista sve događa s razlogom i da je svaka promjena promjena na bolje.

Studenti bi trebali dio ljeta posvetiti zaostalim obavezama, jer lako ćete pamtiti i imat ćete volje i energije riješiti one ispite oko kojih ste se u prvoj polovini godine namučili. Tijekom kolovoza bit ćete privlačni suprotnom polu. Najviše zbog toga što ćete se ugodno osjećati u svojoj koži i zračit ćete pozitivnom energijom. Tada ćete se često viđati s dragim ljudima i praviti lijepe uspomene. Nećete razmišljati o onome što je iza vas i posvetit ćete se samo sadašnjem trenutku.

Jesen će probuditi sanjare u vama. Ponovo ćete vjerovati u one snove koje ste željeli živjeti i teško da će vas netko moći zaustaviti tijekom ovog perioda da ostvarite ono što ste naumili. Snovi će vam nešto poručivati, obratite više pažnje na njih. Posebno jer je dosta toga što nećete moći objasniti ni sebi ni drugima, a osjećat ćete da većih istina od tih nema. Počet ćete vjerovati svom osjećaju, iako ga nećete moći materijalizirati i racionalno objasniti. Tijekom listopada najviše ćete vremena posvetiti poslu, nekim obavezama pa vaše zdravstveno stanje može malo trpjeti. Opast će vam imunitet, zato unosite tada više tekućine i toplo se oblačite.

Iako nećete željeti tada priuštiti sebi kratak odmor, iako nećete usporiti, iako će tijelo vapiti za mirom, ipak ćete “pregurati” sve na nogama. Ali prehlade se mogu ponovo vratiti, ako im ne posvetite dovoljno pažnje. Studeni je mjesec tijekom kojeg ćete često biti okruženi dragim ljudima, proslavljat ćete neke lijepe trenutke i postati svjesni koliko su sve te promjene bile neophodne. Kraj godine mnogi će dočekati potpuno promijenjeni. One prave ljubavi će opstati, a sve ono površno će se negdje usput prekinuti. Kidanje i rezanje tih niti boljet će vas, ali potrebno vam je. Oni koji su spremni boriti se za ono što osjećaju, oni koji se ne libe stati ispred svih koji im se suprotstavljaju, oni će izaći kao pobjednici protiv strahova koji čiste krvotok.

Sretno!

Podznak Lav

Mnogi od vas su već doživjeli velike promjene i tijekom narednih godinu dana će samo nastaviti u istom ritmu. Ali sada su vaši koraci odlučniji, sada znate koliko dobrog je svaka pa i najmanja promjena donijela vašem životu. Sada ste svjesniji koliko smo svi mi međusobno povezani i obraćate više pažnje na znakove pored puta. Osnažila vas je godina iza vas, a svaka nova staza kojom ste zakoračili donosila je neke velike lekcije, koje su često bile propraćene bolnim periodima i rezovima svega onoga što više nije moglo u istom obliku postojati.

Tijekom 2019. godine ljubav će vam biti posebno naklonjena pa će mnogi od vas tijekom narednih godinu dana upoznati nekoga posebnog, netko će zatrudnjeti, netko će ozakoniti odnos u kojem je, svakako je lijepa godina kada je ljubav u pitanju pred vama.

 Prva tri mjeseca najviše će biti usmjerena na poslovnu situaciju, jer tijekom cijele godine poslovna situacija će biti otežana. Neki planovi neće biti lako ostvarivi, netko će mijenjati posao, a oni koji su u potrazi za istim, možda neće pronaći nešto s čim će biti najzadovoljniji. Također, zdravstvena situacija tijekom ove godine će vas malo mučiti. Jer niste mnogo pažnje poklanjali svom zdravlju, naučili ste viruse pregurati na nogama i rijetko ste sebi pružali prijeko potreban odmor. Stariji pripadnici ovog podznaka imat će problema sa zglobovima, oticat će i boljet će vas. Budite oprezniji tijekom zimskih mjeseci, jer se lako možete nesmotreno povrijediti. A bilo kakav vid povrede kod vas će trajati duže i biti gori, nego kod ostalih. Navikli ste se nekako da vas ništa ne može usporiti, da se vaši planovi pošto poto moraju sprovesti u djelo do posljednjeg trenutka i teško će vam pasti neka odlaganja do kojih će vjerojatno doći.

Prva polovina godine proteći će vam u nekim mislima o onome što je prošlo, a što vi još uvijek odbijate sebi priznati. Mučit će vas sumnje u sve ono što trenutno radite. Većina vas neće biti zadovoljna i željet ćete nešto bitno mijenjati. Budite strpljivi, dobro razmislite i ako zaista mislite da je to potrebno, mijenjajte nešto tek od rujna. Pratit će vas osjećaj neke neobjašnjive tjeskobe, posebno tijekom travnja. A razmišljanje o onome što je jednom povrijedilo dušu neće vam olakšati sadašnji trenutak. I, kao da ćete tek tijekom prva tri mjeseca ove godine postati svjesni da to tlo na kojem stojite nije sigurno i svakako nije utočište. A već s dolaskom proljeća i vi ćete se malo “probuditi” i usmjeriti se na ono što će vam u tim danima biti najvažnije. Imat ćete dosta poslovnih obaveza pa su mogući sukobi s nekim članom vaše obitelji, jer će smatrati da mu ne posvećujete dovoljno pažnje.

Potrudite se da svoja obećanja ispunite i pazite tijekom ožujka što kome obećavate. Volite u trenutku radosti donositi velike odluke, planirati i obećavati nešto što ne znate hoćete li moći ispuniti. A tijekom ožujka možete se naći u nekoliko situacija tijekom kojih vam neće biti drago zbog nekih izgovorenih riječi. Obratite tada više pažnje na vaše prepiske, možete previdjeti neke važne poruke. Ukoliko vam ne bude nešto jasno, pitajte i provjerite svaki detalj, neka vam ne bude glupo ili bespotrebno, potkradat će se sitne greške i najboljima.

Studenti bi tijekom travnja trebali svoje obaveze shvatiti ozbiljno, jer samo tako će postići uspjeh. Međutim, uhvatit će vas neko proljetno uspavano stanje i mnogi od vas će kaskati s gradivom i vremenom. A u lutriji vremena, druga strana uvijek odnosi pobjedu. Čak iako na prvi pogled ne izgleda tako. Tijekom travnja neko od vas će biti prehlađen, ali neće na vrijeme obratiti pažnju na potrebu tijela za odmorom i prehlada će se u nekoliko navrata vraćati. Pratit će vas i određeni poslovni problemi.

Razmišljat ćete da date otkaz i oprobate se u nečemu drugome. Pokušajte ne brzati s tako velikim odlukama. Možda ćete misliti kako su svi protiv vas i kako vas rijetko tko razumije. Jer nećete moći objasniti što je to što tišti dušu i izaziva tu sjetu u pogledu. Nije toliko loše, mislit će drugi. Ali vi ćete u tim tjednima malo dobroga vidjeti u svojoj sredini. I nije do ljudi, nije ni do okolnosti. Do vas je. I do toga da postajete svjesni da taj lažni osjećaj ušuškanosti više ne prolazi kao istina. Da prikrivanje istine neće učiniti da ono što ne valja nestane.

Proljeće će biti period tijekom kojeg će mnogi od vas osjetiti novi nalet energije da nešto mijenjaju u svom životu. I malo će vas biti dovoljno strpljivo da sačeka početak jeseni i učini prve korake ka tome. Budite hrabri i slijedite svoje snove, ma koliko drugi sumnjali u njih. I neće se ništa preko noći mijenjati, ali vam je ova godina važna za neke prve i najvažnije korake. Snovi su dostižni, bar vi to znate. Ići ćete na neko kraće putovanje i ukoliko tada budete slobodni možete upoznati nekoga zanimljivog. Oni koji imaju nekoga posebnog, tijekom proljeća će uživati u zajedničkim trenucima, kojih ipak neće biti previše, uslijed velikog broja poslovnih obaveza.

Period tijekom ljeta donijet će vam brojne besane noći. Mučit će vas nesanica, učestale migrene, a snovi koje budete u tom periodu sanjali mnoge od vas će “poremetiti”. Jer podsvijest ne spava, i sve ono što preko dana ne želimo prihvatiti kao istinu snovi znaju i često to rade, upakiraju u zanimljive snove koje ne možemo ignorirati. Ljeto će biti izuzetno povoljan period za ljubav. Ne propustite neke posebne prilike da pokažete onima koje volite koliko vam znače. Ne dozvolite sebi da vas strah od toga da budete povrijeđeni spriječi u tome da živite dane za pamćenje. Mnogi od vas će tijekom ovog perioda stati na ludi kamen, netko će započeti zajednički život s voljenom osobom, a netko će očekivati prinovu. Ne zaboravite da život ne čeka, da Nebo šalje darove odabranima i da je jedino ispravno to da maksimalno uživamo u svakom trenutku. I neka vas sreća ne plaši. Bit će je još više. Zaslužili ste je.

Nesanica će vas najviše mučiti zbog nekih problema na poslu i zbog toga što ćete postati svjesni da nećete moći sebi priuštiti odmor onda kada ste to željeli. Potrudite se da u prvih šest mjeseci ove godine maksimalno sebe date poslu, kako bi vam ovaj period tijekom ljeta bio što bezbolniji. Družit ćete se s dragim ljudima i svjedočiti i njihovim velikim promjenama. Radovat ćete se njihovim uspjesima i pametnim odlukama koje su donijeli. Shvatit ćete na njihovom primjeru da nas život ponekad dovede do samog ruba, kako bi provjerio jesmo li dovoljno hrabri da skočimo u nepoznato. Studenti će ljeto posvetiti zabavi, druženju sa prijateljima i ostavit će razmišljanje o svojim obvezama za neke hladnije i manje dinamičnije dane.

 Jesen 2019. godine će konačno pokrenuti te promjene koje priželjkujete. Slobodni bi tijekom tog perioda trebali pronaći nekoga posebnog i na najljepši mogući način ispratiti ovu godinu. Studenti će uspjeti sve svoje zaostale obaveze ispuniti u nekom svom predviđenom roku i zadovoljni će ispratiti ovu godinu. Tijekom listopada ostvarit ćete velike uspjehe u poslu, a oni koji se odluče upustiti u nešto novo, tada će imati povoljne okolnosti. Također, obiteljski odnosi bit će sređeniji. Često ćete se okupljati, obilježiti neke bitne datume i stvoriti lijepe uspomene. Ova godina naučit će vas važnosti trenutka, a pomalo ste zaboravili koliko je važno ponekad usporiti i prepustiti se plimi života, vjerujući da će vas uputiti točno tamo gdje trebate biti.

Kraj godine će mnogi od vas provesti u društvu voljene osobe. Osjetit ćete kako se energije konačno smiruju i kako se život polako vraća u ritam koji volite. Bit ćete strastveniji, opušteniji i svoje želje ćete otvoreno pokazivati. Prepustite se svim promjenama koje vam donosi ova godina i živite svaki trenutak.

Sretno!

Podznak Djevica

Godina koju napuštate toliko je promijenila vaše živote, da vam je teško povjerovati da može biti bolje, da srce može ponovo biti cjelovito i da su neke velike životne lekcije morale biti toliko bolne. I pomislit ćete kako nije u redu da se tako osjećate. Kako ste oduvijek bili oni na koje pokazuju prstom kada se spomene opreznost. A skrenuli ste ka toj stazi koja je izazvala toliko snažne zemljotrese u vašem životu, da ni danas ne uspijevate hodati sigurno. Iste su cipele i ista je želja da bude lakše i bolje, ali vaše nade su uspavane. I bit će vam potrebno da vas nešto ili neko malo pogura. Da život ponovo vrati tu iskru nade u vaš pogled i da učini da se radujete novom jutru. Trenutno budni dočekujete većinu novih dana. Trenutno stojite u tom jednom začaranom krugu na tom mjestu gdje su sve vaše emocije pronašle svoj dom, i život nesmetano struji pored vas. Međutim, polako postajete svjesni da je to jedino što sebi ne smijete dozvoliti.

Godina pred vama probudit će vas iz tog letargičnog stanja. Morat ćete donositi neke odluke koje će bitno utjecati na daljnji tijek vašeg života. Riskirat ćete, kako biste jednom mogli živjeti baš onaj život kakav želite. Studenti će imati odlične rezultate i pratit će vas sretne okolnosti tijekom većeg dijela godine. Ljubav vas je pokretala i sputavala u prethodnoj godini. Iako niste mislili da ljubav to može.

Tijekom prva tri mjeseca 2019. godine rješavat ćete i sjeći repove prethodne godine. Susretat ćete one s kojima još uvijek imate nedovršenih odnosa. I konačno odlučiti vrijedi li pružati drugu šansu. Razum i srce nisu usklađeni. Ali već znate da se to rijetko događa. I iako ćete željeti da vaše odluke budu logične i lako objašnjive, ipak će srce za nijansu odnijeti prevagu. Svoje odluke mjerite samo po tome osjećate li se rasterećeno. Mir vam je osnovni pokazatelj da ste na dobrom putu. Oni koji još uvijek nemaju nekoga posebnog u svom životu, tijekom ovog perioda bi mogli to promijeniti. Ljubav možete sresti u radnom okruženju ili preko nekoga s kim poslovno surađujete.

Bit ćete bučniji, drskiji, a nije vam to uvijek bilo svojstveno. Ne želite više ničije potrebe stavljati ispred svojih, jer predugo ste bili u sjeni zbog tuđeg mira. Ovo se odnosi i na poslovnu situaciju, ali i na ljubavnu. Parovi bi mogli tijekom ovog perioda imati učestale sukobe, jer nećete više željeti šutjeti o onome što vam smeta. Ali sačekajte kraj ožujka prije nego što donesete neke bitnije odluke. Nećete biti jasni drugima. Tijekom ožujka mogu početi kružiti neke neistine o vama. A to nećete previše lako prihvatiti. Međutim, bilo kakav demant toga neće biti moguć, jer jednom izrečene riječi ne mogu se vratiti ili poništiti. Pripazite tijekom tog perioda kome otkrivate neke svoje tajne, jer ne mogu svi prešutjeti ono što treba da ostane nijemo.

Proljeće će donijeti određeni nalet nove, svježije i pokretačke energije. Konačno se budite. I uživat ćete u svakoj sekundi tijekom tog perioda. Studenti će imati vrlo povoljne okolnosti da riješe neke velike “probleme” koje imaju s nekim ispitima i moći će, tijekom narednih godinu dana, polako privesti kraju sve. Otvorit ćete svoju dušu za nova iskustva. Proučavat ćete neka nova područja, čitat ćete zanimljivu i poučnu literaturu. Istraživat ćete ono što vas već neko vrijeme zanima. Dosta je onih koji će napraviti neku vrstu prekvalifikacije ili dokvalifikacije. To će se drugima činiti kao nagle odluke, ali vi o tome već neko vrijeme razmišljate. Ne dozvolite tada da neki strahovi iz prošlosti zagospodare danima koje ćete živjeti. Jer u borbi s prošlošću možete izaći kao pobjednici. A ako je prošlost vrijedna toga da bude dio vaše sadašnjosti, neće vas više boljeti, kočiti i sputavati.

Proljeće 2019. godine bit će period vaših velikih promjena. Počevši od nekih vaših uvjerenja, preko odluka koje ste ranije donosili, a koje vam nisu činile ništa dobro, do nekih navika koje vam štete. Vaše unutrašnje promjene pokrenut će i promjene u vašoj sredini. A vi ćete konačno moći lakše i slobodnije udahnuti, bez bojazni da će duša ponovo zaboljeti. A duša je krvarila, i nastavit će rezati kožu kako bi pobjegla negdje, sve dok ne odlučite iz svog života izbaciti sve ono što vas povređuje.

 Očekuju vas velike promjene u obitelji. Netko će očekivati prinovu, netko će renovirati dom, netko će se seliti. Dosta je onih koji će odlučiti svoju sreću pronaći negdje van granica ove zemlje.  Ukoliko ste od onih koji će renovirati nešto u svom domu, pokušajte da to ne radite u periodu od travnja do kolovoza. Jer neće sve ispasti onako kako ste zamišljali i pojavit će se novi problemi koje će biti potrebno sanirati.

Družit ćete se s dragim ljudima, praviti planove za ljeto, i biti sretni jer su vam u život ušli baš ti ljudi. Prekinuli ste kontakte s onima koji nisu bili dobri po vas i sada vam je mnogo ugodnije i lakše. Više ne osjećate grižnju savjesti jer ne trpite nečije loše raspoloženje i jer niste dežurni odvjetnik za tuđe greške. Dovoljno je vaš život zbrkan da biste mogli smiriti tuđi kaos. Naučit ćete da jedino mi sami možemo smiriti vlastite oluje. I da od drugih ne možemo očekivati da donose odluke umjesto nas. Svoje planove tada držite u tajnosti i radite na njihovoj realizaciji, a pustite da vaša djela govore umjesto vas.

Period tijekom ljeta neće vas posebno remetiti. Uhodat ćete se u neku vašu rutinu i neće vas posebno doticati to što se drugima događa. Bit ćete usmjereni na svoje ciljeve, i najveći dio vremena posvetit ćete samo onima koje najviše volite. Poslovna situacija tijekom ovog perioda neće se bitno mijenjati. A i tijekom cijele godine neće biti nekih većih problema. Učit ćete, napredovati, mijenjati možda ono što radite, ali nailazit ćete na olakšane i prohodne puteve. Pokušajte uvijek pružiti svoj maksimum, netko će to znati cijeniti.

Očekuje vas nekoliko putovanja pa ćete konačno moći malo odmoriti i dopuniti svoju energiju. Ljubav će tada biti najvažnija energija, kojom ćete se željeti okružiti. I trudit ćete se da voljena osoba zna u svakom trenutku koliko ste sretni jer je u vašem životu. Ljubav oplemenjuje, a tome će vas posebno učiti ova godina. Mnogi od vas koji još uvijek nemaju nikoga posebnog u svom životu, tijekom druge polovine ove godine mogli bi pronaći svoju sreću. Borit ćete se za svoje mjesto pod suncem i nećete odustajati onda kada mnogi odlaze. Volite vi te neprohodne staze. Iako ne volite kada vas opsjedaju sumnje. Ne volite kada ne znate što je iza sljedećeg ugla, a privlači vas nepoznato poput magneta. Naučili ste i učit će vas život i tijekom ove godine da se rizik isplati onda kada cijelo biće vrišti za njim. A osjetit ćete vi kada koža postane tijesna i krenut ćete u susret nepoznatom.

Tijekom jeseni se posvetite nekim poslovnim obavezama koje niste uspjeli dovršiti tijekom ljeta. Tada možete obaviti sve te promjene u svom domu koje želite. A netko će baš tada promijeniti mjesto stanovanja. Tijekom listopada uživat ćete pored voljene osobe i trudit ćete se da ne propustite nijedan poseban trenutak. Netko će tijekom tog perioda očekivati prinovu ili podići svoju vezu na jednu višu razinu. Plaše vas promjene, ali koračat ćete im u susret tijekom ovih godinu dana. Tijekom studenog najviše ćete biti usmjereni na obiteljsku situaciju. Dosta vremena provodit ćete okruženi dragim ljudima, i bit ćete sretni što ste svjedočili lijepim promjenama u životima vama najdražih osoba. Financijska situacija tijekom tog perioda bitno će se popraviti. Ali imat ćete dosta troškova. Tada pripazite i na neke moguće probleme s instalacijama u vašem domu.

Kraj godine mnogi će provesti okruženi ljudima koje vole. I ispunjeni nekom novom nadom. Dosta toga zamršenog raspetljat ćete tijekom ove godine. Dosta onoga nepotrebnog odbacit ćete tijekom ovih dvanaest mjeseci. I počet ćete živjeti onakav život kakav zaslužujete. Ne odustajte od ljubavi, ako vaše biće osjeća da mu je tu dom.

Sretno!

Podznak Vaga

Vama definitivno nije bilo lako tijekom prethodnih godinu dana. Toliko ste rezova napravili da se još uvijek čudite kako je koža izdržala sve to. Čudite se kako noge nisu posustale i kako koraci nisu postali slabiji. Drži vas inat. Drži vas poriv da ponovo budete apsolutno svoji. Drži vas nada i uvjerenje da mora i da će biti bolje. Vaša upornost, tolerancija i vjera jači su od bilo kakve prepreke koja vam je bila na putu tijekom prethodne godine.

Tijekom 2019. godine najviše ćete biti usmjereni na svoj profesionalni razvoj i poslovna situacija će vam biti izuzetno važna. Također, očekuje vas nekoliko promjena kada je obiteljska situacija u pitanju. Mnogi od vas prekinuli su neke veze u kojima nisu bili sretni i odlučili su da će radije biti sretni sami nego sputani u paru. Oni koji su uspjeli održati svoje odnose, oni koji su uspjeli ljubav prihvatiti u svom punom obliku, oni će tijekom ove godine i dalje uživati u zagrljaju voljene osobe. Slobodni će imati nekoliko prilika tijekom godine da upoznaju nekoga zanimljivog, ali im to neće biti najvažnija stvar i prioritet.

 Tijekom prva tri mjeseca ove godine bit ćete mnogo aktivniji nego što ste do sada bili. Susretat ćete mnogo različitih osoba, imat ćete neke sukobe s onima koji ne razmišljaju kao vi i željet ćete da svi u vašoj sredini stvari promatraju na isti način na koji ih vi vidite. Prihvatite da promjene zahvaćaju svakoga u određeno vrijeme. I da ne možete nikoga osim same sebe mijenjati. Koliko god željeli da je drugačije.

Iskoristite sam početak godine da započnete realizaciju nekih vama važnih projekata. Jer najviše ćete energije imati upravo u tim prvim mjesecima 2019. godine. Poslovna situacija tijekom ova prva tri mjeseca neće se bitnije mijenjati, ali pripazite na neke dokumente koje ćete potpisivati. Ako kupujete nešto od tehničkih uređaja, sačuvajte račun, jer može doći do nekih kvarova. Pokušajte se suzdržati od nekih velikih troškova, jer vam većina tih stvari neće biti potrebna.

Tijekom veljače ćete konačno zatvoriti neka poglavlja svog života koja su već ispričana i kojima se ne vrijedi vraćati. Čak ni osjećaj koji priča o njima izaziva više nije isti. Shvatili ste da se sve promijenilo. I da vi, kakvi ste danas, niste isti kao što ste bili dok ste živjeli te dane. A neke uspomene vremenom zaista izblijede. Izgube se mirisi, osmijesi i dodiri, prebolimo i nastavimo dalje jači i mudriji. Više se nećete željeti sjećati, odgovarati na pitanja i objašnjavati svoje odluke. Važno vam je samo to da ste vi u miru sa sobom. A taj osjećaj je neprocjenjiv. Tijekom ožujka možete imati nekih obiteljskih nesuglasica. Netko će se možda tada osjećati loše, a netko će imati dosta posla oko uređenja svog doma. Tada su mogući i neki veliki kvarovi. Neka vas to ne buni i ne nervira. Jer ako se već nešto mora kvariti i mijenjati, neka bude stvar. Neka ne budu ljudi u vašem životu. Jer već su vas ranili nečiji odlasci. I niste spremni suočiti se s novima.

Ljeto ove godine mnogi će posvetiti nekim putovanjima i istraživanjima nepoznatog. Birat ćete lokacije koje ranije niste posjećivali. I najvjerojatnije ćete putovati s prijateljima. Studenti će kraj ljeta posvetiti svim zaostalim obavezama i mnoge zore dočekat će budni. Ali svaki trud će vam se isplatiti. Samo budite uporni. Ispunite svoje vrijeme i ne razmišljajte previše o onome što je jednom ranilo dušu. Jer tih dana će vas pratiti neka sjeta, poput sjene, poput uske košulje, i ako vas jednom dodirne bit će teško da je se oslobodite. A zaista vam je dosta loših emocija, problema i tuge.

Pazite da neke loše navike ne postanu vaša svakodnevnica. Jer možete lako izgubiti nit pravog puta i malo skrenuti nekim prečicama koje više naplaćuju nego što pomažu. Mogući su sukobi s nekim članovima vaše obitelji. Jer postajete svjesni da se vi mijenjate, a oni ne prate u stopu vaše promjene. I iako se trudite da im objasnite neke svoje odluke, oni će to teško razumjeti. Tijekom srpnja posvetit ćete se svojim prijateljima i najviše vremena provoditi u njihovom društvu. Svjedočit ćete njima bitnim trenucima i pustit ćete da se energije vašeg života malo smire i ponovo uspostave zdrav ritam.

Period tijekom rujna mnogi od vas će iskoristiti da srede svoju svakodnevnicu. Odbacit ćete tada neka uvjerenja. Prekinuti neke odnose koji više nisu dobri po vas. Povući ćete se u svoj kutak mira i malo što će moći to poremetiti. Jedino ćete biti aktivni na polju posla, jer ne želite ništa prepustiti slučaju. Odlučni ste da ovo bude jedna od vaših uspješnijih godina. I ma koliko jaka bila oluja u vašem životu, vi i dalje idete naprijed. A potrebna je velika snaga za svaki takav korak.

Jesen 2019. godine najviše će mijenjati vaš odnos prema partneru i prema nekome iz obitelji. Željet ćete mijenjati sve ono što vas guši i sputava. A koža ne može dugo biti tijesna. Rezat će se tako gdje ste najranjiviji. A pukotine na duši više ne mogu biti dio vaše svakodnevnice. Tada su mogući neki veliki sukobi s jednim članom obitelji. Pokušajte kontrolirati svoju potrebu da baš sve što vam smeta izgovorite. Jer druga strana neće razumjeti ono što je vama problem. I neće smatrati da su promjene neophodne. A jednom izgovorene riječi više se ne mogu poreći. I ne možete izliječiti već povrijeđenu dušu isprikom.

Kada je zdravstvena situacija u pitanju, pazite na neke alergijske reakcije koje su moguće tokom studenog. Možete imati problema s kožom, jer vam neka kozmetika koju budete koristili neće odgovarati. Ne eksperimentirajte tada mnogo, već budite vjerni onome što vaša koža voli. I ne vjerujte u sve što čujete. Jer svi smo mi jedinke za sebe. Slobodni bi mogli tada ljubav pronaći blizu mjesta gdje stanuju. Iako im se u početku to neće činiti kao nešto što je vrijedno pažnje.

 Kraj godine bit će težak onima koji se tijekom najvećeg dijela ove godine budu opirali promjenama. I onima koji budu žmirili na vapaje duše za ljepšom i zdravijom svakodnevnicom. Mijenjajte neke svoje navike, jer one pokreću mnogo dublje i veće promjene. Studenti će biti zadovoljni svojim postignutim rezultatima, a svi ćete biti zadovoljniji svojom poslovnom i financijskom situacijom.

Sretno!

Podznak Škorpion

Dragi moji Škorpioni, godina koju ostavljate iza sebe mnogima od vas bila je jedna od najuspješnijih. Doživjeli ste velike promjene i svjedočili brojnim čudima. Mnogi od vas pronašli su svoj posao iz snova, ljubav, dom i danas žive onakav život o kakvom su sanjali. Naravno, postoji još dosta toga što se može i što će se mijenjati, ali ako se niste plašili rizika, lijepo ste zaokružili ovu godinu koja se ističe kao jedna o kojoj ćete uvijek rado pričati. Trudit ćete se da nijedan dar kojim vas je život razveselio ne promatrate kao nešto što se podrazumijeva i tijekom cijele godine pokazivat ćete ljudima koje volite koliko su voljeni.

Velike promjene dogodile su vam se iznenada. I bilo vam je potrebno vrijeme da se naviknete na njih. Da ih prihvatite. I da uživate u njima. Tražili ste anomalije, nespremni prihvatiti da nešto može samo uljepšati vaš život. Kopali ste za manama, greškama i pronalazili ono najgore na samom dnu duše, kako biste to iznijeli na svjetlost, kako biste osvijestili svaki komadić toga i prihvatili i ono od čega drugi zaziru i bježe.

Budili ste nemir u onome što je donijelo mir u vaše živote. A od takvih ljudi se ne odlazi. Mir je neprocjenjiv. A naručje u kojem možete biti potpuno svoji, ranjivi do kosti, i jaki kao nikada ranije, rijetko se pronalazi i najljepši je dar kojim vas život može nagraditi, da biste ga tako lako odbacili. Zbog nekih iluzija o drugima, koje nikada nisu bile temeljene na istinama. I prihvatite prošlost kao nešto što je jednom postojalo, ali je ostavite u starim danima. Nije više živa. I više nema tu snagu da remeti vašu svakodnevnicu. Ne možete je izbrisati. Jedino što možete i što možete je da je prihvatite kao takvu, da joj se zahvalite na svim lekcijama kojima vas je naučila i da živite maksimalno sadašnji trenutak. A mnogo je lijepih razloga za to.

Prva tri mjeseca 2019. godine bit će vam ispunjena lijepim događajima. Netko će dobiti prinovu, netko će proslavljati posebne datume, netko će svjedočiti tuđim sretnim trenucima i radovati im se kao da su njihovi. Netko će odlučiti napraviti krupne korake, preseliti se i ozakoniti svoju vezu. Oni koji su slobodni tijekom ovog perioda bit će izuzetno privlačni suprotnom polu. Ali ne vjerujte u sve što vam budu obećavali tijekom ožujka.

Siječanj će biti mjesec tijekom kojeg vas najviše promjena očekuje u krugu obitelji. I posvetit ćete im više vremena nego što ste to bili u mogućnosti tijekom prethodnog perioda. Željet ćete se povući u svoju oazu mira i vidjeti sa svim onim dragim ljudima koje zbog poslovnih obaveza niste mogli toliko često viđati. Financijska situacija se već početkom godine bitno mijenja i bit ćete pozitivno iznenađeni tim promjenama. Željet ćete razveseliti sebi drage osobe. I nećete željeti propustiti nijedan važan datum. Praznici su period u godini koji najviše volite pa ćete tada sve svoje obaveze odložiti i samo se posvetiti onima koje volite i onima koji usrećuju vaše živote.

Ožujak će biti jedan od mjeseci koji će biti obojen ljubavlju. I tada vas očekuje puno sretnih trenutaka. Više se ne plašite promjena. I ne plaši vas radost. Naprotiv, sada znate da je zaslužujete i ne pristajete na manje od toga. Više niste zadovoljni polovičnim obećanjima, slabim ljudima, mlakim emocijama. Želite gorjeti. Želite da vjetrovi pokreću događanja. Želite da koža diše, da duša osjeća mir i spokoj, a da se krv uzburka u prisutnosti osobe koju volite. I kada osvijestite najveće mane, tek tada ćete zaista moći reći da volite. A mnogi od vas su već prešli taj korak. Slabe i blijede ljubavi nisu ono što budi vaše biće. I vi ne čekate u njihovom redu. Nebo vas voli ove godine. Učite, trudite se, prihvaćajte životne izazove i slijedite svoje srce. Mnogo je uspješnih dana pred vama. Studenti neka ne budu lijeni, jer mnogo će postići onda kada preuzmu odgovornost nad svojim obavezama i planovima.

Poslovna situacija će postati bolja. Oni koji traže posao u prvoj polovini godine će imati prilike da pronađu nešto što će im posebno odgovarati. Dosta je onih koji će promijeniti mjesto stanovanja. I to zaista i jesu krupne životne odluke. Ali osjetit ćete kada ste spremni na njih. Promjene naravno nisu uvijek lake, ali ojačali ste i spremni ste ići tamo gdje duša osjeća da joj je dom.

 Proljeće 2019. godine najviše promjena donijet će vam na ljubavnom planu, jer mnogi od vas tada će odlučiti napraviti korak naprijed ka stvarnosti kakvu zaslužuju i neće se obazirati na mišljenja onih koji nemaju hrabrosti suočiti se s olujama i preživjeti ih. Neke prehlade mučit će vas tijekom prve polovine godine, a već nakon toga bit će vam lakše. Vaša energija ovisit će o tome koliko je neka obaveza hitna. I izmjenjivat će se periodi ludog tempa i apsolutne lijenosti. Ali vama će takav tempo života goditi. Tijekom travnja radit ćete na nekim planovima, i bit ćete vrlo uspješni u tome. Ako vaš posao zahtjeva timski rad, tada možete postići značajnije uspjehe.

Svibanj je mjesec tijekom kojeg vas očekuje dosta lijepih trenutaka. I možda će vam djelovati pomalo nestvarno da je pred vama lijepa godina, ali sam vi znate da ste je zaslužili. I da to što ste vi na nogama preživjeli mnogi ne mogu ni zamisliti. Studenti bi trebali tijekom proljeća ozbiljnije shvatiti svoje obaveze, kako ne bi bili u situaciji da ne uspiju ostvariti neke svoje planove. A oni koji su posvećeni svom poslu i napretku tijekom tog perioda imat će lijepe prilike da napreduju. A neće se plašiti rizika, jer znaju da zaslužuju uspeh.

Ljeto će vas suočiti sa svim onim što je potrebno promijeniti. I neće vam to teško pasti. Mnogi od vas tada će nešto mijenjati na svom fizičkom izgledu, netko će tada odlučiti da se oslobodi viška kilograma, a netko će postati svjestan da je na neke odnose potrebno staviti točke. Jer ljubavi koje nisu prave i vrijedne života, prekidat će se i mijenjati tijekom druge polovine godine. Vrijeme brzo prolazi, a vi ne želite više ni dan gubiti pored onih koji nisu vrijedni vaše vatre. A znate najviše voljeti onda kada se prepustite emociji. Znate pokrenuti voljenu osobu i znate izvući maksimum iz nje. A to su osobine koje drugi vole i cijene kod vas. Tijekom srpnja možete imati velike poslovne uspjehe. Samo se trudite da uvijek budete na visini zadatka. Kolovoz je također mjesec koji će vam biti naklonjen.

Tijekom jeseni oni koji su slobodni mogu upoznati nekoga na nekom obiteljskom okupljanju, preko nekoga iz obitelji, ili u blizini mjesta gdje živite. Obratite pažnju tada na snove, jer će vam nešto važno željeti poručiti. Financijska situacija ponovo se popravlja od studenog i tada ćete moći reći da ste zadovoljni trenutnim stanjem. Kraj godine dočekat ćete pored voljene osobe. Tada su moguća neka kraća putovanja. Posjećivat ćete drage ljude i proslavljati neke lijepe vesti. Kraj godine bit će i period tijekom kojeg će netko od vas planirati proširenje obitelji. I kada se budete osvrnuli na izmaku 2019. godine bit ćete zadovoljni svim promjenama koje je ona pokrenula, lekcijama kojima vas je naučila i dragim ljudima koje je zadržala i uvela u vaše živote.

Slobodno se prepustite energiji koja struji, jer sada ste spremni na sve darove koje vam Nebo šalje.

Sretno!

Podznak Strijelac

Godina koju ostavljate iza sebe bila je ispunjena promjenama koje drugima nisu bile previše vidljive. A vama su prouzrokovale brojne besane noći i brige. Toliko je toga na što ste stavili točke i više se niste vraćali na te odluke. To nećete raditi ni tijekom ove godine. Jednostavno više nemate ni vremena ni živaca da razmišljate o tome jeste li nekoga povrijedili. I je li u redu da sebe stavite na prvo mjesto. Dosta je toga što je godina iza vas sredila i postavila neke nove i prohodnije puteve pred vas. Mnogi od vas riješili su svoju poslovnu i financijsku situaciju, a oni koji nisu tijekom prve polovine 2019. godine moći će to učiniti.

Tijekom narednih godinu dana proces vaših promjena samo će se nastaviti. Mnogi od vas mogu se udebljati, značajno promijeniti svoj fizički izgled i svoj stil oblačenja. Također, životne okolnosti tijekom naredne godine naučit će vas i da štedite, iako nećete imati nekih većih financijskih problema ako mudro budete raspolagali novcem.

Prva tri mjeseca najviše promjena donijet će vam na obiteljskom planu. Godit će vam promjene koje će zahvatiti nekog člana vaše obitelji i bit će vam drago što je ta osoba konačno odlučila preuzeti odgovornost za svoje postupke i za svoj život. Bit ćete tu da pomognete i podržite, mada neće biti puno potrebe za tim. Popravit će se vaš odnos s obitelji. I tijekom siječnja ćete im posvetiti više vremena. Jer poslovne obaveze su vas malo udaljile. Ali ne žalite se. Trudite se da svoje obaveze izvršavate najbolje što možete. Iako vam nije uvijek lako. Iako nailazite na prepreke u vidu zavidnih kolega, ipak ostajete dosljedni sebi. Međutim, ne dozvolite da se neko hvali vašim trudom. I ne trošite svoje vrijeme na poslove koji nisu vaša odgovornost.

Sam početak godine bit će ispunjen vama dragim ljudima. Vidjet ćete se s onima koje tijekom prethodnog perioda niste mogli često viđati. I toliko je tema o kojima želite s njima razgovarati da će vam jedan susret biti malo. Tijekom veljače očekuje vas veliki poslovni napredak pa ukoliko tada budete tragali za nekim boljim radnom mjestom, zvijezde će vam biti naklonjene. Također, tada ćete pokušati sumirati period koji će biti iza vas i u najvećoj mjeri ćete biti zadovoljni onim što budete zaključili. Studenti bi tijekom tog perioda mogli riješiti neke bitne stvari, posebno ukoliko postoji neki ispit koji ih plaši i prema kojem osjećaju veliku odbojnost.

 Proljeće 2019. godine bit će period kada ćete sa svojim prijateljima proslavljati neke bitne datume, i nećete željeti nijedan važan trenutak propustiti. Tijekom travnja mnogi od vas će malo usporiti i posvetiti se samo sadašnjem trenutku. Bez stega onoga što je prošlo. I bez razmišljanja o onome što se možda nikada neće dogoditi. I godit vam taj period izoliranosti od svega što nije trenutak u kojem jeste. Jer rijetki su dani kada se sebi toliko posvećujete, koliko ćete to činiti tokom ovog mjeseca. Svibanj će donijeti lijepe trenutke onima koji vole. A onima koji još uvijek nisu emotivno ispunjeni druga polovina godine bit će naklonjenija. Iako mislite da zaista nemate vremena za ljubav, ona će se uspjeti provući kroz pukotine vaših zidova. Jer ono što je suđeno uvijek pronađe put do nas. I koliko god se opirali kad najednom dotakne dušu tu zauvijek i ostaje. Ali ne miješajte iluzije s realnošću. I ne miješajte zaljubljenost s ljubavlju. Jer ljubav je ono što budi mir i spokoj, što vas čini boljom verzijom sebe. Što vašoj duši daruje osjećaj doma i pripadnosti. To je nešto mnogo dublje i jače od iluzije zaljubljenosti.

Ljeto će biti period tijekom kojeg ćete željeti odmor i kratak predah od svih poslovnih obaveza, ali tek krajem kolovoza ćete to sebi moći priuštiti. I neće vam biti bitno kuda ćete ići, samo ćete se željeti osamiti i dobro naspavati. Tijekom srpnja mogući su problemi s povišenim tlakom i umorom koji će vas pratiti. Pa pružite sebi bar koji sat sna više. Nije sve toliko hitno da se ne može jedan dan odložiti. Kolovoz će studenti posvetiti učenju i tada mogu biti izuzetno produktivni. A oni koji tada budu proučavali ono što ih posebno zanima, tijekom tog perioda mogu upoznati neke izuzetno zanimljive osobe, koje mogu postati važan dio vašeg života.

Tijekom jeseni ćete se malo povući iz gužve i biti dostupni samo onima odabranima. Godit će vam ta osamljenost, jer želite neke vama bitne stvari privesti kraju. Lijepa energija ove godine ni tada neće prestati obasjavati vaš život, ali nećete željeti svima pričati o promjenama kroz koje ćete prolaziti. Listopad će biti mjesec tijekom kojeg vas očekuju bitnije promjene na poslu. Ali ne vjerujte u sve što vam tada budu obećavali. Dok ne vidite konkretne dokaze da su nečije riječi istinite. I ne započinjite ništa dok se ne dogovorite o svim uvjetima suradnje. Jer netko će tada pokušati iskoristiti vašu dobru volju. A ne dozvoljavate više da se drugi poigravaju s vašom tolerancijom. Neće vam biti problem da u narednih godinu dana svakoga postavite na njegovo mjesto. Da kažete sve što nekome zamjerate. I da prekinete neke odnose koji vam više ne odgovaraju.

Kraj godine posvetit ćete tome da neke velike planove privedete kraju i da zaokružite na pravi način ciklus promjena koji će obilježiti najveći dio 2019. godine. Tada će netko od vas konačno dozvoliti ljubavi da preuzme primat nad poslom i dozvolit će sebi nekoliko tjedana mira i odmora. A bit će vam potrebno. Budite dosljedni sebi i svojim ciljevima. Iako ih neće svi razumjeti. Budite hrabri i prkosni kada je to potrebno. I slijedite stazu koja je krojena baš po vašoj mjeri.

Sretno!

Podznak Jarac

Već dugo imate osjećaj da se svima u vašoj okolini život mijenja, a da samo vas promjene zaobilaze. I toliko ste se uljuljkali u tu sigurnost bazičnosti, da će vam prvi valovi promjena koje vas očekuju tijekom narednih godinu dana biti težak period, dok ne prihvatite to da postoji mnogo toga u vašem životu što je neophodno mijenjati.

Godina koju ostavljate iza sebe neke vama bitne stvari je zaključila. Neke odnose ste prekinuli. Ali ipak niste najzadovoljniji. I kao da velika većina vas osjeća da od onoga što im donosi godina u koju ulazite ne mogu pobjeći i djelujete spremno na ono nepoznato.

Međutim, promjene koje vas očekuju gulit će sloj po sloj onoga što je neophodno mijenjati u vašem životu i potpuno će ogoliti vaše strahove i slabosti. A to nije vaše prirodno stanje. I trudit ćete se da to izbjegnete. A svaki pokušaj bijega samo će vama nanijeti štetu. Od nekih životnih lekcija teško se oporavimo, a ne možemo ih izbjeći. I što im dalje budemo bježali, to će one biti konkretnije i veće.

Prva tri mjeseca 2019. godine suočit će vas sa sviješću o tome da bijeg od stvarnosti ne čini da ona postane lakša. I mnogi od vas upravo tada prolazit će kroz neke poslovne promjene. Netko će promijeniti posao, netko će konačno pronaći posao, a netko će smatrati da nije dovoljno prihvaćen u svom radnom okruženju. Jedino što tada možete i trebate učiniti, je da nastavite koračati. Samo tako bit ćete bliži boljim i lakšim danima. Već tijekom siječnja financijska situacija se popravlja i bit ćete zadovoljniji i malo rasterećeniji. Tijekom prva tri mjeseca možete uslijed stresa poremetiti svoje zdravlje pa će netko naglo mršaviti, a netko se udebljati. Tada se pripazite jer možete imati određenih problema sa stanjem vaših hormona. Također, mučit će vas bolovi u nogama, problemi s venama i bolovi u kičmi. Iako će vam odmor biti potreban, nećete ga moći sebi priuštiti onda kada vi to budete željeli.

 Veljača može biti period tijekom kojeg ćete biti jako privlačni suprotnom spolu pa će do vas stizati zanimljive i kreativne poruke. A tijekom ožujka pazite na svoje prepiske, pazite na svoje osobne dokumente i izbjegnite sjedati umorni za volan. Pratit će vas neki osjećaj tjeskobe tijekom prve polovine godine. Jer nećete svi biti spremni na promjene koje vas očekuju. I, ma koliko voljeli sigurnost, nekad je skok u nepoznato najbolja stvar koju sebi možete priuštiti. Jer rizik će vam biti vjeran drug u narednim mjesecima.

Studenti bi trebali zaista ozbiljno shvatiti svoje obaveze, jer bit će vam teško kasnije sve nadoknaditi. Ovo neće biti jedna od onih “lepršavih” godina kada se sve nekako samo od sebe sredi i nađe svoje mjesto pod suncem. Ne, ova godina zahtijevat će vaše aktivno sudjelovanje. I nećete moći samo prespavati teške periode. Nećete moći osloniti se na to da će netko drugi umjesto vas popraviti stvari. I nećete moći biti slijepi pred promjenama. A puno je toga što više nikako ne treba biti dio vaše svakodnevnice.

Tijekom proljeća, ciklus promjena će se samo brže zavrtjeti. Pa ako ni tada ne budete spremni da pružite ruku životu i krenete u njegovu avanturu, onda će i proljeće biti težak period za vas. Sve dok ne osvijestite to da su promjene neophodne, ta knedla u grlu neće se smanjiti. Tijekom travnja ljubav će ušetati u vaše živote. I ne budite slijepi kada je nešto toliko dragocjeno u pitanju. Poslovna situacija tada će se mijenjati na bolje, stoga prihvatite neke poslovne ideje i ponude koje ćete dobiti. Zauzeti će mudro šutjeti o svojoj sreći i neće željeti da drugi imaju dodira s njihovim komadom neba. Svoj mir skrivat će od svakodnevnih oluja. Od onih koji su zavidni i onih koji bi uživali to pokvariti.

Svibanj je period tijekom kojeg ćete imati najviše povoljnih perioda da svoj emotivni status promijenite. Pa prihvatite neke pozive prijatelja i izađite čak i tamo kuda vam se ne ide. Jer sudbina bira čudne puteve da spoji puteve onih koji koračaju jedno ka drugom. Tijekom ljeta usmjerit ćete svoju energiju ka onome što će činiti vaše dane ispunjenijim i nijedna poslovna obaveza neće vam biti nemoguća i teška. Ulagat ćete veliku energiju ka tome, a netko će znati cijeniti vaš trud i zalaganje.

Srpanj će biti jedan od najproduktivnijih mjeseci. Tada se potrudite da sve svoje obaveze ostvarite u predviđenom roku. Ali obratite pažnju na to tko vam priča o poslovnim idejama, jer neke od njih bit će teško ostvarive u drugoj polovini godine. Tijekom kolovoza netko od vas će konačno moći priuštiti sebi prijeko potreban odmor. Ali bit će i onih koji ni tada neće mirovati. Studenti će se morati tada maksimalno posvetiti svojim obavezama i neće biti posebno radosni zbog toga. A već od rujna zrak će biti ugodniji i bit će vam lakše koračati kroz sve ono što će se tada ubrzano mijenjati.

Period tijekom jeseni će vas još jednom vratiti na one frontove koji više nisu mjesto na kojem možete slaviti uspjeh. I podsjetit će vas kako je nekada bilo, i zašto više nije tako. Shvatit ćete da su neki ljudi s razlogom napustili vaš život i bit će vam lakše prihvatiti sve te promjene. Tijekom listopada pokušajte se ne sukobljavati s onima koji su vam najbliži. Jer neće biti objektivnog ni čvrstog razloga za tako nešto.  Tijekom studenog često ćete putovati na neke kraće relacije. A tada možete vidjeti i neke ljude s kojima se nećete često sretati tijekom godine.

Kraj godine bit će za mnoge od vas olakšanje, jer ono najgore ste preživjeli, prihvatili i izborili ste se za to da se dobro osjećate u svojoj koži. Oni koji se i tada budu opirali promjenama, mogu imati određenih zdravstvenih tegoba, jer svaka stresna situacija će činiti da se osjećate loše. Neka ova godina bude jedna od onih koje ćete kasnije često spominjati kao godinu koja je učinila da se vaš život bitno promjeni. Neka bude jedna od onih koja vas je promijenila na bolje. Ojačala vas. I učinila da naučite velike životne lekcije. Ne plašite se promjena. One su prečice do uspjeha.

Sretno!

Podznak Vodenjak

Iza sebe ostavljate jednu od uspješnijih godina kada je posao u pitanju. A ako još uvijek niste ostvarili svoj puni potencijal, tijekom narednih godinu dana bit ćete bliži tome. Mnogi od vas napravili su velike životne korake u godini koju polako ostavljamo iza sebe. I zadovoljni ste svojim odlukama. Studenti su mnogo toga riješili u prethodnoj godini i sada su spremniji da konačno ostvare svoje ciljeve, a oni neće biti mali ove 2019. godine. Netko je iz svog života udaljio one čija energija im nije odgovarala, ali to nisu bili bezbolni odlasci. I danas vam bude pomalo teško zbog toga. Međutim vi ste i jedini kojima je žao zbog toga.

 Prva tri mjeseca 2019. godine posvetit ćete tome da završite neke obaveze koje su vam preostale i da prekinete te repove koje vučete za sobom. Također, tijekom tog perioda ćete pokušati malo stabilizirati svoju financijsku situaciju. Posebno budite oprezni tijekom ožujka kada su kupovine nečeg konkretnijeg u pitanju. Strpite se još malo. Prvog mjeseca nove godine bit ćete pomalo povučeni, izbjegavat ćete gužvu i rijetko ćete izlaziti na svjetlost dana. Odgovarat će vam samoća. I planiranje godine koja je pred vama. Ali ne trudite se previše da je planirate, jer život često voli iznenaditi svojim planovima. Također, tijekom narednih godinu dana osjećat ćete neku tjeskobu koja će biti praćena psihičkim promjenama, sumnjama i dilemama koje će vas mučiti i preispitivanjem svega onoga što ste do sada postigli.

Kada je ljubav u pitanju, tijekom prva tri mjeseca 2019. godine nećete biti mnogo usmjereni na nju i samo će oni koji već imaju nekoga posebnog osjetiti neke trzavice u odnosu, koje mogu uzrokovati riječi koje nisu izgovorene na vrijeme, a koje sada nemaju istu jačinu. Proljeće će mnoge od vas izvući iz svojih skrovišta, i morat ćete se suočiti s promjenama koje vam predstoje. Poslovna situacija bit će zadovoljavajuća tijekom ovog perioda, ali vi ćete željeti mali predah i vrijeme koje ćete posvetiti samo onima koje najviše volite.

Travanj će pokrenuti procese promjena koje će najprije i najviše zahvatiti vaš dom. I potrebu da nešto u njemu promijenite. Pa će netko prodati neku nekretninu, drugi će kupiti, a netko će se preseliti. Svakako ćete tragati za nekom zadovoljavajućom opcijom, jer će vas zidovi gušiti i bit će vam potrebne neke konkretnije promjene.

Slobodni bi mogli tijekom ovog mjeseca upoznati nekoga tko će učiniti da dani postanu zanimljiviji, a noći posebnije. I potrebno vam je da netko probudi sve te lijepe emocije u vama. Iako nećete željeti drugima priznati koliko vam je stalo do te osobe, to će svi u vašoj okolini primijetiti. Ljubav će zračiti iz svake pore vašeg bića i činit će vas boljima, produktivnijima i uspješnijima. Ipak, nećete se moći u potpunosti opustiti, jer imat ćete određene blokade u vidu energije koja se nema na koji način izbaciti i koja ometa normalno funkcioniranje vašeg bića. Tada se posvetite nekom sportu i ne okrivljujte druge za nešto za što nisu krivi, što nisu izazvali i u što nisu direktno uključeni.

Tijekom svibnja će vas neki obiteljski problemi opterećivati, a nećete znati na koji ih način riješiti najbolje. Možda je najbolje da se ne miješate dok vas ne pitaju za savjet ili pomoć. Jer vašu potrebu da se nađete onima do kojih vam je stalo drugi mogu pogrešno protumačiti. A ne volite izazivati veće probleme od onih koji već postoje. Poslovna situacija tijekom maja moći će se bitno promijeniti na bolje, posebno ako poslovno surađujete s inostranstvom. Tijekom lipnja ćete biti zadovoljni smjerom u kojem je krenuo vaš život i tada ćete moći malo usporiti i posvetiti se onima koje volite. Jer vrijeme vrlo brzo prolazi, a u tim danima ćete toga i sami postati svjesni. Koliko nam veliki prijatelj može biti vrijeme, toliko nas može i prevariti da se neki momenti mogu ponoviti. Iako smo svjesni da se neki trenuci samo jednom dogode.

Ljeto 2019. godine bit će period tijekom kojeg će mnogi od vas nailaziti na određene probleme s papirima, s osobnim dokumentima. Netko će očekivati poziv koji neće stići na vrijeme. A netko će se osloniti na lažna obećanja. Vjerujte tada samo sebi. Parovi mogu imati probleme u zajedničkom odnosu jer jedna strana neće moći ispuniti neka obećanja. Najvjerojatnije zbog poslovnih obaveza. I, ma koliko razumjeli tu potrebu da se uspjehu maksimalno posveti, ipak će vam zasmetati što voljena osoba neće imati razumijevanja za vaše potrebe i želje.

Studenti će tijekom ovog perioda moći riješiti neke bitne ispite. Mada je moguće da ne budete baš najzadovoljniji ocjenama. Tijekom ovog perioda ćete upoznati dosta novih i zanimljivih osoba i proširit ćete svoje kontakte. Bit će vam drago sresti ljude koji dijele zajedničke interese s vama. Ali ćete i neke osobe isključiti iz svoje svakodnevnice, jer više ne osjećate onu bliskost od ranije.

Tijekom jeseni najviše obratite pažnju na zdravstveno stanje. Posebno kada je u pitanju vaša prehrana. Mučit će vas problemi sa stomakom, boljet će vas želudac, a netko će imati i upalne procese reproduktivnih organa. Potrudite se da na vrijeme odete kod liječnika, kako bi sve to brzo i uspješno prošlo. Ne liječite se na svoju ruku. I ne zanemarujte bolove.

 Poslovno će vam jedan od najuspješnijih mjeseci biti studeni, zato tada budite prisutni u pravo vrijeme na pravim mjestima. Iako ćete malo odmarati  i žudjeti za pauzom. Sačekajte kraj godine, a onda se povucite, okružite se onima koje najviše volite i odmarajte. Zaslužili ste odmor, pauzu i uživanje u obiteljskim trenucima. Kraj godine zateći će vas zadovoljne godinom koju ćete ostavljati iza sebe. Iako neće svaki trenutak biti lak. Iako vas očekuje niz promjena. Spremni ste da se uhvatite “u koštac” sa svim što se može ukazati kao prepreka na vašem putu do uspjeha.

Podznak Ribe

Ispraćate jednu od onih godina koja je utkala promjene u svaki pa i najmanji dio vašeg života. I kao da život sada dijelite na ono što je bilo prije toga, i ono što vas tek očekuje. Ne plašite se više rizika, iako će vas još neko vrijeme pratiti osjećaj kako najveći dio vremena tapkate u mjestu. Spremni ste nastaviti povoljnim putevima. Naučili ste osluškivati vjetrove. I znate se okrenuti ka onoj najpovoljnijoj odluci za vas. Mudriji ste. Svjesniji svega. I hrabriji da pitate. I tražite iskrene odgovore. Jer, neke istine koje ste tijekom prethodnih perioda otkrili nisu bile naivne i bitno su izmijenile vaš pogled na život. Iako vam to možda ne djeluje tako drastično.

Godina u koju ulazite može biti jedna od najpovoljnijih za vašu poslovnu situaciju, za vaš profesionalni razvoj i ako budete slijedili svoj ritam, mnoge ciljeve ćete uspjeti do kraja godine dostići. Tijekom prva tri mjeseca 2019. godine najviše vremena, energije i nade ćete posvetiti nekim svojim sitnim zadovoljstvima. Siječanj ćete provesti u društvu onih koje najviše volite i nećete se mnogo brinuti zbog obaveza koje će zbog toga trpjeti. Jer znate presjeći onda kada vam je odmor potreban. Znate sebi pružiti mir i spokoj. Iako time sebi opterećujete ionako kaotičnu situaciju na poslu.

Financijska situacija se već početkom godine popravlja. I vama stiže neki novac koji već neko vrijeme iščekujete. Mada ćete ga potrošiti na kupovinu poklona vama dragim ljudima. Ljubavna situacija bit će vam važna tijekom veljače pa će malo vas tada biti usamljeno. A oni koji budu bili sami upoznat će nekoga tko im možete uljepšati te dane. Vi volite ljubav. Volite njenu energiju. I ne volite biti sami. Ali ipak nećete biti s bilo kim, samo da izbjegnete samoću.

Proljeće 2019. godine studentima će biti posebno naklonjeno, ali ne prihvaćajte ovo olako. Jer ukoliko se ne budete potrudili, očekivani uspjesi će u najvećoj mjeri izostati. Morate preuzeti odgovornost za svoje izbore, odluke i obaveze. Imate mnogo planova, ali teško vam je da im posvetite svoje vrijeme. Jer vremena je sve manje. A ako propustite povoljan period u prvoj polovini ove godine, tijekom ostatka godine stalno ćete kaskati s vremenom i količinom onoga što treba biti završeno.

Godina pred vama najveće promjene donijet će kada su u pitanju vaši odnosi s drugim ljudima. Najviše će se odnositi na prijateljske odnose, ali i na poslovne. Jer još uvijek odbijate sebi priznati da je u vašem životu previše onih koji nisu dobri po vas. Da je previše onih koji upijaju vašu energiju i remete ritam vaših dana. Previše se zalažete za to da pomognete drugima, i negdje usput zaboravljate da ipak morate sebe postaviti na prvo mjesto i sebe cijeniti, kako bi vas drugi poštovali. Također, trebat će vam vremena da shvatite da to nimalo nije sebično. I da je to zapravo jedino moguće.

Travanj i svibanj će vas pomalo “protresti” kada su u pitanju vaša uvjerenja u iskrenost određenih osoba. Netko vas koristi, nekome ste potrebni samo kada ima neki problem. I netko vas ne cijeni onoliko koliko vi njega cijenite. Nemojte sebi dozvoljavati da vas uzimaju zdravo za gotovo. Jer previše se dajete svojim prijateljstvima da bi oni koji to nisu bili dio vašeg života.

Tijekom lipnja će se neke stvari polako stabilizirati, a vi ćete tada već imati jasniju sliku o tome što je sve potrebno izmijeniti.  Problem može nastati tamo gdje odbijate rezati, jer vjerujete da su neke niti neraskidive, iako je ta povezanost u koju vjerujete prisutna samo s vaše strane. Ljeto će biti posebno naklonjeno vašim poslovnim planovima i posvetite se tada njihovoj realizaciji. Posebno onim projektima koje ste započeli u prva tri mjeseca ove godine, ali ih niste do kraja realizirali. Ne plašite se osuda, neuspjeha i nerazumijevanja. Jer lude ideje vode ka najboljim putevima.

 Tijekom srpnja slobodni bi mogli susresti ljubav. Ipak, budite oprezni tada, jer neće sve biti onakvo kakvo će se vama činiti. Tada ćete možda biti prisiljeni odložiti neko putovanje, ali ćete ga do kraja ljeta realizirati. Tijekom kolovoza ne bi trebali bježati od emocija, jer pokretat će cijelo vaše biće. Vi doživljavate ljubav na jedan poseban i sveprožimajući način i ne uskraćujte sebi priliku da volite i budete voljeni, samo zato što ćete smatrati da nemate dovoljno vremena za to. Jer ljubav je tolerantna, prilagodljiva i puna strpljenja za naše bubice, ali ne dolazi nam često i ne voli kada njenu prisutnost podrazumijevamo.

Već od studenog onaj period tijekom kojeg ćete osjećati da su neke vaše odluke bile pogrešne i da neki ljudi nisu bili vrijedni vašeg vremena i pažnje, će popustiti i bit će vam lakše da objektivno sagledate sve ono što nije najbolje moguće takvo kakvo je. Jesen će biti naklonjenima onima koji poslovno surađuju sa inozemstvom. Bit će naklonjena i onima koji će tijekom godine raditi na svom osobnom razvoju. I onima koji će istraživati sve ono što ih zanima i što im nije potpuno poznato. Također, tijekom tog perioda netko od vas će posvetiti svoje vrijeme učenju nekog stranog jezika. Lako će vam ići, brzo ćete napredovati, i  usput ćete se zabavljati.

Tijekom studenog bit će vam potrebno da sumirate sve poslovne promjene kroz koje ste prolazili tijekom prve polovine godine, kako biste odlučili u kojem smjeru će krenuti vaš dalji poslovni napredak. A imat ćete nekoliko prilika da slijedite svoje snove. Ne dozvolite da zbog straha od uspjeha odustanete onda kada ste na korak od istog. Također, tada ćete konačno početi osjećati da sve te promjene počinju utjecati i na vaš karakter, svijest o sebi i o vlastitoj vrijednosti. Nedostaje vam samopouzdanja, kada su vaše kvalitete i vrline u pitanju pa ćete posljednje mjesece nove godine posvetiti njihovom razvijanju. Imponirat će vam i na vas će pozitivno uticati svaka pohvala i pozitivna riječ.

Kraj godine provest ćete okruženi prijateljima, onima koji to zaista jesu. I proslavit ćete neke vaše, ali i njihove uspjehe. Bit ćete zadovoljni time koliko se i na koji način vaš život mijenjao. I radovat ćete se onome što vas tek očekuje. Bit ćete opušteniji, manje samokritični i spremni prihvatiti svoje greške i učiti na njima. A važne će vas životne lekcije ova godina učiti. Neka vaš korak ne postaje slabiji onda kada je teško i neka se ne ubrza previše onda kada su prohodni putevi. Umjereno i uvijek ka onome što vaše biće osjeća kao dobro po vas.

Sretno!

horoskopius.hr

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Zodijak!
X Zatvori