Pred vama je godina u kojoj se pripremate za nešto sasvim novo. 

OVAN

Godina iskušenja

Vaš ljubavni život u ovoj godini ulazi u razdoblje preispitivanja i restrukturiranja. Kretanje Saturna i Plutona znakom Jarca donosi neke nove obaveze i odgovornosti na profesionalnom planu, u odnosu sa roditeljima i starijim osobama što može da vas stavi pod dodatne pritiske posebno sredinom aprila i tokom prve nedelje septembra, a što će se odraziti na vaš intimni život. Pod ovim uticajima nestabilni odnosi mogu da zapadnu u krizu, pa će morati da se pronađu nova rešenja za stare probleme. Ako u tome ne uspete, lako je moguće da krenete dalje ili da se upustite u vezu ili flert sa osobom koja će biti znatno mlađa ili čak starija od vas. Strast će biti nešto što će vas sve do jeseni snažno inspirisati na delovanje, pa nije isključeno da vam se svidi i neko ko je zauzet. Jupiter u Škorpiji budi želju za intenzivnim ljubavnim iskustvima, pa ćete nešto teže odolevati iskušenjima, posebno ako ste nezadovoljni svojim intimnim životom. Od 26. juna do 27. avgusta retrogradni Mars vas stavlja pred neke dileme i donosi odlaganja od 5. oktobra do 16. novembra, kad će Venera da se kreće retrogradno znakom Škorpije, ne donosite važne ljubavne odluke.

Na Dan zaljubljenih: Ovaj dan krije jedno posebno iznenađenje za vas. Mogli biste da otkrijete da ste nekome mnogo više od prijatelja ili prolazne zabave.

LAV

Biti ili ne biti

U ovoj godini ćete se više posvetiti radnim obavezama, zdravlju i stambenom pitanju, dok će ljubavni život biti u senci ostalih zbivanja. Tranzit Jupitera znakom Škorpije motiviše vas na aktivnosti koje će biti vezane uz uređenje doma i kupoprodaju nekretnina. Prašinu u vašem ljubavnom životu uglavnom će podizati pomračenja koja će se tokom prve polovine godine odvijati u vašem i vama suprotnom znaku, što znači da vas očekuje mnogo posla u postavljanju granica prema drugima. Kako biti u vezi, a ostati svoj i ne odustati od stvari koje su vama bitne, samo su neka od pitanja koja će biti aktuelna u vreme pomračenja, a i u nedeljama koje će slediti iza njih. Reč je o razdobljima od 15. februara, kad pomračenje Sunca u vašem sedmom polju može da označi kraj jednog poglavlja i početak novog. Pomračenje Meseca u Vodoliji, dakle na istom mestu kao prethodna, dogodiće se 27. jula, pa vas u nedeljama iza očekuje rešavanje osećaja koji su ostali zarobljeni ili potisnuti u odnosu s jednom osobom ili u vašem braku. I kao kruna svega, tu je pomračenje Sunca u vašem znaku 11. avgusta koja će zaokružiti ovaj ciklus, nakon kojeg bi trebaloda vam bude jasnije šta želite od odnosa, braka i ljubavi uopšte. A u potragu za svojom srećom možeteda krenete na krilima Jupitera koji će 8. novembra ući u vaše polje ljubavi i ostati tamo idućih godinu dana.

Na Dan zaljubljenih: Pred vama je vrlo buran i aktivan dan, prepun zanimljivih razgovora i susreta. Ljubav, strast i zabava usko se prepliću.

STRELAC

Opraštanje s prošlošću

Nakon dve godine Saturnovog tranzita kroz vaš znak, sad je vreme za mali predah, za opraštanje sa onim što je bilo, za otpuštanje jedne vezanosti koja se pretvorila u naviku. Pred vama je godina u kojoj se pripremate za nešto sasvim novo. Zato nemojte da žurite, da forsirate odnos koji vas ne zadovoljava, nemojte da ulećete u odnose sa osobama koje vam ništa ne daju, ništa osim prolazne zabave. Pokušajte da budete malo sami, opipajte svoj puls, odnosno razmislite o tome kakvu biste vezu želeli da imate i koje bi kvalitete trebao da ima vaš partner, a koje bi vas usrećile. Ako ste uspešno i zrelo prebrodili Saturnov tranzit i uspeli da unapredite svoj bračni odnos, sad se malo odmorite od želja, potreba, od borbe, od razmišljanja šta i kako dalje. Dajte i sebi i partneru više slobode. Okrenite se prema sebi i ispunjenju svojih potreba, napunite istrošene energetske resurse, pripremite se za promenu koja će nastupiti ulaskom Jupitera u vaš znak 8. novembra jer će vam taj jednogodišnji tranzit promeniti život, ali samo pod jednim uslovom - da ga dočekate spremni. To podrazumeva mir sa ljubavnim iskustvima iz prošlosti i znanje o tome šta želite od svog ljubavnog života. Mnogi od vas bi već u poslednja dva meseca ove godine mogli da dožive veliku pozitivnu promenu na ljubavnom planu.

Na Dan zaljubljenih: Poruka koju ćete danas primiti mogla bi da ubrza otkucaje vašeg srca. Postoji neko s kim ćete uživati u dugim razgovorima.

RAK

Nova ljubav

Velike promene su pred vama. Pluton u sedmoj kući promeniće vaše stavove o vezi i braku. Tražićete više dubine i intenziteta u odnosu, ali ukoliko postoje neke nerešene napetosti u vašem braku vreme je da zasučete rukave. Vašom astrološkom kućom partnerstva šetaće se i Saturn, veliki učitelj zodijaka, koji upućuje na preuzimanje veće odgovornosti i podmirivanje neraščišćenih računa. Ne nađete li dovoljno motivacije da se uskladite sa vašim partnerom, vrlo je moguće da će da dođe do privremenog razdvajanja. Ali oni koji prežive ove uticaje i iskušenja koja će biti najintenzivnija u martu, aprilu i od 13. jula do 11. avgusta, koliko će delovati pomračenje Sunca u vašem znaku, postaće bliži i jači nego ikad. U vreme retrogradnog kretanja Saturna od 18. aprila do 6. septembra nemojte da dopustite strahovima i nepoverenju da vas distanciraju od voljene osobe. Neke zahtevne okolnosti olakšaće vam tranzit Jupitera vašom kućom ljubavi. Budiće optimizam, želju za novim iskustvima i obogatiće vaš društveni život. Ovaj tranzit može naročito da razveseli samce ovoga znaka koji bi mogli da se zaljube i sa Saturnom u Jarcu uđu u ozbiljnu vezu s osobom koja će možda biti mlađa od njih ili koju će poznavati od ranije. Otvoreni ste za primanje ljubavi, za roditeljsku ulogu, a veza koja će vam se dogoditi otkriće vam mnogo o vama.

Na Dan zaljubljenih: Ukoliko se nadate čestitki od osobe koju još niste zaboravili, bolje je da se usmerite na osobe i aktivnosti koje vas usrećuju. Iluzije znaju da budu razočaravajuće.

ŠKORPIJA

Novi početak

Jupiter će veći deo godine provesti u vašem zodijačkom prostoru, a njegovi optimistični blagoslovi mogu biti brojni, u zavisnosti od toga šta ćete vi birati i stvarati. On obično najavljuje novi početak, priliku za svež start, novu ljubav, trudnoću, pa i ulazak u brak, sve zavisi od toga u kakvoj ste trenutno situaciji i koji su vam prioriteti. Postavite sebi cilj i krenite prema njemu. Mnogi će ljudi ući u vaš život, što je dobra vest za samce, koji bi u ovoj godini mogli da upoznaju osobu koja će im pokazati koliko vrede i obogatiti im život novim iskustvima i spoznajama. Saturn i Pluton daju vam fokus, izoštravaju snagu vašeg uma, sad jasnije vidite šta imate i šta biste hteli da imate u svom životu. Neptun putuje kroz vašu kuću ljubavi i romantike, a ovaj će tranzit pridoneti buđenju romantike i zanosa. Seksualna veza sa vašim partnerom ne može više da bude glavna motivacija, javlja se potreba za dubljim povezivanjem. Veći deo godine Mars će da se kreće znakom Vodolije (16. 5. - 14. 11.), s tim da će od 26. juna do 26. avgusta da bude biti retrogradan i nakratko će da uđe u znak Jarca. Ova planeta može da vas ubaci u destruktivna stanja, da bude izvor nekih konflikata u privatnom životu, no pokazaće vam mnogo o tome za šta da se vredno borite i koliko ste spremni na kompromise, koji su sastavni deo bračnog života.

Na Dan zaljubljenih: Za vas će ovo biti dan, kao i svaki drugi. Poželećete da ga provedete u miru svog doma i sa osobom u čijem društvu se osećate opušteno.

PROČITAJTE JOŠ: VELIKI HOROSKOP ZA DAN ZALJUBLJENIH I LJUBAV U 2018: kakve romanse očekuju rođene u ZEMLJANIM znacima (BIK, DEVICA i JARAC)

RIBE

Godina isceljivanja

U odnosu na protekle dve godine koje su bile zahtevne i izazovne, ova će imati isceljujući efekat. Sve je manje briga i strahova, a sve više zadovoljstva i spremnosti da krenete prema napred, u nove ljubavne promene. U tome vam pomaže i Jupiter, koji vam otvara vrata prema putovanjima i udaljenim gradovima, gde pronalazite više sreće i zadovoljstva, a možda i osobu koja vam pruža upravo ono o čemu ste protekle dve godine sanjali. Ako ste razvedeni, možda vam se u idućoj godini ukaže prilika za zasnivanje drugog braka ili barem ozbiljne veze. Ključna lekcija za vas ove godine je da naučite kako da primite ljubav, odnosno da budete sa osobom koja će vam otvoriti srce i pokazati vam kako se voli. Bez otvaranja i pokazivanja osećanja neće biti značajnijih pomaka prema napred. Imaćete takav test, pitanje je hoćete li ga prepoznati i prihvatiti. Emocionalna nedostupnost i trčanje za osobom koja vam ne može uzvratiti ljubav za vas više neće biti opcija, a to vredi i za one koji su u braku ili vezi. Ne možete više da se žrtvujete, osećate krivicu, dajete više nego što dobijate. Sad hoćete da budete voljeni, a takva osoba će ući u vaš život. Da li ćete da je pustite, odluka će biti na vama. Od 23. marta do 15. aprila, a potom opet od 26. jula do 19. avgusta retrogradni Merkur kao vladar vašeg polja partnerstva omogućuje vam reviziju onoga što je bilo i postavljanje novih ciljeva.

Na Dan zaljubljenih: Neko iz vaše prošlosti mogao bi ponovno “da pokuca” na vaša vrata. Mogli biste da se iznenadite jer ste voljeni više nego što mislite da jeste.

BLIZANCI

Gde je nestala strast?

Nakon dvogodišnjeg tranzita Saturna vašim poljem partnerstva, sad možete lagano odahnuti, on nastavlja svoje putovanje u novi zodijački sektor, a vi možete da se opustite. Mnogi će biti motivisani da donesu konačnu odluku vezanu za odnos u kojem se nalaze. Saturn će se pridružiti Plutonu u znaku Jarca i vrlo je moguće da ćete od nekih osoba morati da odustanete. Suočavajući se s tim promenama u svom životu moraćete da pogledate u sebe, sprovedete strategije za prilagođavanje promenama koje ulaze u vaš život, usvojiti nova i sveža iskustva kako biste mogli da se krećete napred. Jupiter će da se kreće znakom Škorpije i vašom šestom kućom, pa bi samci novu simpatiju mogli da pronađu na radnom mestu ili da je upoznaju putem kolega s posla. Ako ste u braku ili dugoj vezi vreme je da se ozbiljnije pozabavite intimom unutar svoje spavaće sobe. To bi moglo biti jedno od područja ljubavnog života koje možda neće najbolje funksionisati. A nestanak strasti može da vas dovede u iskušenje da se upustite u vanbračni flert i zapetljate u odnos koji neće biti jednostavan. Samci ovoga znaka ono pravo mogu da počnu da očekuju nakon što Jupiter uđe u znak Strelca 8. novembra. Od tada pa u idućih godinu dana otvara vam se novo poglavlje vašeg ljubavnog života.

Na Dan zaljubljenih: Bićete avanturistički raspoloženi i imaćete sreće u zavođenju. Sviđa li vam se neko, pravi je trenutak da upotrebite skrivene adute.

VAGA

Potraga za bliskošću

U 2018. godini otvoriće se teme poverenja, nerešenih strahova i sigurnosti, kako u sebe, tako i u partnera. Vaš ljubavni odnos reflektovaće vam bolna pitanja iz detinjstva kojima bi bilo dobro da se pozabavite jer njihovim rešavanjem možete da unapredite svoj emotivni život. Neki strahovi i nesigurnosti sa kojima duže živite sad izlaze na površinu. Ako ne budete zadovoljni svojom vezom, nemojte da odustanete bez borbe. Probajte sve što možete kako biste ponovno uspostavili izgubljenu bliskost i intimnost. Uran u kući odnosa i partnerstva donosi nepredvidljive i nagle događaje, potrešće odnose koje imate u svom životu. Uran ne poštuje status quo i “udariće” na slabe tačke vašeg partnerskog odnosa, a prepoznavanje onoga što jeste promeniće mnogo toga. Ako ste sami, imaćete više prilika za flert i neobavezna druženja. Vrlo je moguće da pobrkate seks s ljubavlju i da shvatite kako druga strana i ne misli tako ozbiljno kao vi. Ako izgubite interes za partnera, a što je u ovoj godini lako moguće, doći će do prekida, nakon kojeg će vam biti jasnije šta ste imali, a šta vam je potrebno da biste bili srećni. U ovoj godini naglasak će biti i na porodičnim pitanjima, stanovanju, odnosu sa roditeljima, mnogi bi mogli da se odluče na preseljenje i zatvore jedno poglavlje svog života, što obično najavljuje tranzit Saturna četvrtom kućom.

Na Dan zaljubljenih: Mogli biste provesti jako lepe trenutke u društvu voljene osobe, ali i prijatelja, u zavisnosti od toga šta će biti vaš izbor. Znaćete da ste voljeni.

PROČITAJTE JOŠ: VELIKI HOROSKOP ZA DAN ZALJUBLJENIH I LJUBAV U 2018: kakve romanse očekuju rođene u ZEMLJANIM znacima (BIK, DEVICA i JARAC)

VODOLIJA

Ljubavne turbulencije

Život kakav ste dosad vodili i poznavali, bliži se svom kraju. Počinjete da se udaljujete od nekih osoba, rutina se menja, bežite od situacija i prostora koje vas podsećaju na poraze i padove. Osetićete da više ne možete da se nosite sa jednim odnosom, shvatate da vas previše opterećuju partnerovi zahtevi koji vas primoravaju na nešto s čim još niste spremni da se suočite. Postoji iskušenje da se sakrijete i povučete u sebe i, ako to učinite, objektivno biste trebali da sagledate šta u vašem odnosu funkcioniše i ima li još prostora za rast i razvoj. U godini ste rehabilitacije i osećajnog čišćenja od onoga što je bilo. Svaki povratak unatrag, na staro, pokazaće vam još jednom da tamo odavno više nema zadovoljstva. Čak tri pomračenja će uticati na vas i vaš ljubavni život, 15. februara, 27. jula i 11. avgusta. To je energija koja vas budi, pokreće sa mesta, pomaže vam da osvestite šta želite, a što ne, pa posmatrajte šta će se događati u danima iza tih datuma. U celu tu priču umešaće se i kretanje Marsa vašim znakom (16. 5. - 14. 11.), koji će vas voditi u avanture, ali ne i u zasnivanje neke stabilnije veze u kojoj ćete biti spremni da se zadržite duže. Nestabilne i nezdrave veze teško da će preživeti ove tranzite. Bračni parovi trebaju da budu spremniji na kompromise, a novi počeci biće burni, strastveni, ali i izazovni.

Na Dan zaljubljenih: Bićete u centru pažnje voljene osobe, koja bi zaista mogla da se potrudi oko vas i time da vam pokaže koliko joj je stalo do vašeg odnosa. Uživaćete!

BIK

Na čvrstim temeljima

Većina sporih planeta će biti na vašoj strani u 2018. pa je to vreme za dugoročna planiranja. Imate priliku da unesete više stabilnosti u bračni i ljubavni život. Ako naiđete na neke probleme, moći ćete da se oslonite na iskustvo i pomoć starijih osoba, kao i onih koje su stručne za pružanje pomoći. Jupiter u Škorpiji je vaš srećan tranzit koji vas čini otvorenima prema ostvarenju novih odnosa. Vrlo je moguće da u život privučete novu ljubav ili čak da u postojeći odnos unesete više novih sadržaja i probudite plamen strasti. Samcima je povećana mogućnost zaljubljivanja u osobu koja živi u drugom gradu ili potiče iz druge sredine. Pitanja koja su vezana uz partnerstvo biće posebno značajna u drugoj nedelji marta i jula, kad će Jupiter da se zaustavi i promeniti smer kretanja. U tom razdoblju dogodiće se nešto značajno što će baciti novu sliku na zatečenu situaciju. Od 15. maja do 7. avgusta Uran će boraviti na prvim stupnjevima vašeg znaka, što je posebno značajno ako ste rođeni od 21. do 23. aprila jer je pred vama jedna nagla i nepredviđena promena koju nećete moći da kontrolišete. Retrogradna Venera od 5. oktobra do 16. novembra budi sumnje i strahove, pa u tim danima nemojte da donosite važne odluke. Od 26. juna do 27. avgusta Mars se kreće retrogradno, moguć je povratak u prošlost, susret sa bivšom ljubavi, ali ne očekujte previše.

Na Dan zaljubljenih: Možda ćete očekivati nešto što se neće dogoditi. Kad je o ljubavi reč, danas razmišljajte manje srcem, a više glavom.

DEVICA

Učite voleti

Pluton i Saturn kretaće se vašom kućom srca i ljubavi. Imate li decu, što god da poduzmete kao roditelj imaće dubok efekat na njih i njihovo vaspitanje. Ako niste roditelj, bićete spremniji da preuzmete tu novu ulogu. Možete da budete privučeni i ljudima koji će doneti vrlo intenzivna, možda i sudbinska ljubavna iskustva. Odnosi neće biti jednostavni, ali će biti intenzivni i duboki, promeniće vas i vaše navike. Magnetska privlačnost biće jača od razuma, pa je moguće da se upustite u vezu sa osobom za koju instinktivno znate da nije dobra za vas. Saturn će nakon dve godine nestabilnih uticaja napokon stati na vašu stranu, želite da se skrasite, svijete sa nekim svoje ljubavno gnezdo, naučićete da dajete i primate ljubav bez straha. Učite da volite. Neće biti jednostavno i ako preživite neka krizna razdoblja, kao što će biti mart, april, potom i oktobar, vaša će veza da potraje. Neptun u sedmoj kući odnosa i partnerstva stvaraće povremeno zabune i konfuzije u odnosu sa partnerom. On ovde donosi mogućnost zabluda i iluzija, ulepšavaćete sliku svog braka. Neke tajne mogu da budu otkrivene, no sve to ne bi trebalo ozbiljnije da ugrozi vaš ljubavni život, posebno ako ste u odnosu u kojem ima iskrenosti i poverenja. Obratite pažnju na događaje koji će se događati oko 18. juna i 27. novembra, kad će Neptun da promeni smer svog kretanja. Pred kraj godine postoji mogućnost preseljenja i promena na stambenom planu, pa čak i proširenja porodice.

Na Dan zaljubljenih: Ukoliko očekujete neki romantičan iskaz ljubavi od strane partnera, učinite vi ono što priželjkujete da dobijete od njega. Potom će vam sve biti jasnije.

JARAC

Emocionalno sazrevanje

Pred vama je jedna od najintenzivnijih godina u dosadašnjem životu, i to na svim životnim poljima, a najviše u odnosu sa samim sobom. Saturn i Pluton u vašem znaku pozivaju vas na introspekciju, emocionalno sazrevanje i snažno će promeniti dinamiku vašeg ljubavnog odnosa. Što bolje budete razumeli sebe, to će vaši odnosi napredovati. Ako osetite nezadovoljstvo i zapnete na mestu s kojeg ne znate kuda i kako dalje, očekuje vas veliki posao. Pitanje kontrole biće vrlo važno, isto kao i pitanja nerešenih problema iz prošlosti, odnosa koje ste napustili, a niste ih do kraja rešili. Zbog toga će mnogi od vas morati “da otputuju” u prošlost, možda i u zagrljaj bivše ljubavi, kako bi mogli napisati poslednje poglavlje nedovršene priče. Primetićete da se takva pitanja približavaju sredinom aprila i prve nedelje septembra, kad će Saturn da se zaustavi pre nego što promeni svoj smer kretanja. Uran, planeta slobode i napretka kreće se vašom kućom porodice tako da tokom 2018. može da dođe do dramatične promene u vašem domu i odnosu sa svojom porodicom, pogotovo sa roditeljima. Tradicionalne veze mogu da budu razrušene, možda ćete morati nešto u potpunosti da srušite da biste ponovno izgradili. Ako vaš partner ne bude sledio vaše planove, doći do razilaženja. U razdoblju od 16. maja do 6. novembra Uran će privremeno da se prebaci u prostore Bika, otvarajući teme kojima ćete se baviti u idućim godinama, a mogu biti vezane uz decu, seksualnost i davanje ljubavi.

Na Dan zaljubljenih: Mogli biste da primite vrlo neobičan poklon koji će vam pokazati da u vašoj blizini postoji netko ko vas iskreno voli. Očekujte neočekivano.

24sata.hr

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Zodijak!
X Zatvori