Evo šta kaže horoskop - koji ljubimac je odgovarajući za koji znak.

Ovan

Ovan voli životinje, ali pošto je Mars vladar znaka, onda će po simbolici odabrati pre psa, nego mačku. Najbolja opcija je manji pas ili neki srednje veličine, koji može dosta da se kreće, da se šeta. Ovan stalno negde ide i sportski je tip. Ne voli mačke, ribice i pasivnije životinje jer sa njima nema dovoljno interakcije. 

Bik

Bikovi vole da sve bude stabilno, ne vole promene. Sporo biraju ljubimca, ali zato ne mogu da se odvoje od njega nikada. Uglavnom je to pas, jer znaju šta da očekuju od njega. Ne vole iznenađenja. Bikovi će najviše hraniti svog psa i biće im bitna hrana. Sve što može da se nabavi za udobnost životinje će biti obezbeđeno. Ako uživa vlasnik, isti tretman će imati i ljubimac. 

Blizanci

Blizanci vole sve  da imaju u paru, pa i ljubimce. Najčešće će imati dva psa, a neki kod kuće mogu imati dve mačke. Vole i papagaje, jer mogu sa njima da pričaju. Njihove životinje su njihovi prijatelji i smatraju ih delom svoje porodice. Bitno im je da mogu da putuju sa njima, jer stalno negde idu. 

Rak

Rak je kućni tip. Voli da provodi vreme sa porodicom ili sam, pa će se životinja koju uzme osećati vrlo dobro i imaće dosta pažnje. Može uzeti hrčka, morsko prase, ribice ili mačku. Rakovi vole da uživaju, spavaju, pa žele takve ljubimce. 

Lav

Lav voli da bude u centru pažnje pa će izabrati baš takvog ljubimca. Pošto ne može da drži Lava, odabraće nešto slično njegovom karakteru, a to može biti velika mačka, koja pleni svojom lepotom, a može uzeti ponosnu pudlu ili nekog psa sa pedigreom. Retko kad će držati više od jedne životinje. 

Devica

Devica je najpedantniji znak. Ne voli nered pa će odabrati životinju koja će da pravi najmanje nereda ili neće ni imati životinju. Može uzeti mačku ili psa sa kratkom dlakom, a dobar izbor su i ribice. Previše brinu o zdravlju svojih životinja i među najodgovornijim vlasnicima životinja je upravo ovaj znak.

Vaga

Vage će uglavnom imati par nekih životinja. Vodiće ih na izložbe, kupovati im odeću i paziti ih  i previše ponekad. Vole životinje koje su svetlije, velike i koje su verni prijatelji. Uglavnom biraju pse ili papagaje za ljubimce.

Škorpija

Škorpije, paukovi, zmije i mačke - sve ovo možete videti u domu ovog horoskopskog znaka. Sve što odiše opasnošću ili lukavošću je idealno za ovaj znak. Voli da udomljava životinje sa ulice, koje će spasiti od lošeg života ili će im pomoći da se oporave, pa ih udomiti.

Strelac

Po simbolici Strelac iliti Kentaur je pola čovek-pola konj. On je povezan sa prirodom i voli konje, ali i pse, kao i druge životinje. Ovaj znak je jedan od onih za koje je idealno da imaju bilo koju životinju, a neće se ljutiti ni ako mu poklonite neku. Lako se brine o njima. 

Jarac

Za Jarca bi najbolja odluka bila da uzme psa ili kornjaču. Ne podnosi stres oko kućnih ljubimaca, pa ih retko ima. Pre će imati dva ljubimca nego jednog, jer ne mora onda da se opterećuje igranjem sa njima. Može da ih ostavi same kad ima dosta obaveza. 

Vodolija

Ovaj znak od ljubimca pravi prijatelja. Uvek će uz sebe imati psa, možda i više njih. Ako provodi više vremena kod kuće, onda će imati mačku koja će je pratiti u stopu. Kod Vodolija uvek možete videti nešto neobično, pa se ovo odnosi i na ljubimca. Može posedovati neku egzotičnu životinju da bi se pohvalila kako ona može da čuva zmiju ili možda nekog papagaja koji priča, jer to ne može svako. Udomljava životinje kad god može.

Ribe

Ribe su najromantičniji znak. Vole da sve bude ušuškano, vole svoju privatnost i retko kad budu otvorene. Za njih je najbolji izbor mačka, jer mogu da spavaju zajedno i da uživaju. Pas je prihvatljiva opcija, ali samo da je neki manji pas. Zec, kunić, morsko prase, odgovaraju karakteru ovog znaka, pa to nisu loše opcije. Svakako, nikako ne treba zanemariti čistu simboliku, ribice su za Ribe. Mogu da im se posvete i vide lepotu u akvaristici.

mondo.rs

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Zodijak!
X Zatvori