Solarna eklipsa ili pomrčina Sunca će se dogoditi večeras, 15. veljače, u 22:03 sata. Mjesec i Sunce će se sastati na 27. stupnju znaka Vodenjaka, na fiksnoj zvijezdi Gienah, koja se vezuje za jaku naklonost umjetnosti, kao i za pokušaje da se emotivna pozicija preispita, do temelja analizira, a zatim i pokrenu određene novine u ovom segmentu.

Kad se dogodi eklipsa, u tom momentu su figurativno gledano, “pogašena svjetla”.

 Period između dvije eklipse u kojem se nalazimo od prije 2 tjedna predstavlja period u kojem su racionalne težnje svedene na minimum, a intuicija je pojačana, te smo u prilici da dušom osjetimo srodne nam i bliske duše. Baš zato su nam u prethodna dva tjedna u život mogle ući za nas sudbinski jako važne osobe! Kako će njihov boravak u našem svijetu izgledati, ovisiti će od svakog pojedinačnog natala i aspekata. Jedno je, međutim, za sve sigurno – sada su tu oni poslije kojih nikada više ništa neće biti isto!

Sama činjenica da se eklipsa događa u znaku Vodenjaka upućuje na rušenje starih sistema i preispitivanje svega što je godinama, pa i desetljećima, uspostavljeno. Dispozitor ove eklipse, Saturn iz Jarca sve temeljno provjerava, dok drugi vladar, Uran, kroz aspekt sekstila pokreće lavinu novog u našim životima! Vrijeme je za buđenje duše i njen razgovor sa sebi sličnima, bez posrednika, direktno! Vrijeme je da pokrenemo kotač sudbine nekim drugačijim smjerom. Vrijeme je za nas, odmah!

U momentu eklipse, Sunce i Mjesec se nalaze na Južnom mjesečevom čvoru, Ketuu, što će dodatno naglasiti pitanja emocionalnih ciljeva. Bit ćemo u potrazi za potpunim ispunjenjem emotivnih želja, svega će nam biti malo, jer Južni čvor ne utoljava svoju glad tako lako! Saturn, kao prvi vladar kaže da se pričeka, dok Uran iznenada nudi rješenje, ako se momentalno raščist s prošlošću i krene putem kojim nikada nismo išli!

 U vrtlogu strasti, sukoba prošlosti i sadašnjosti, pokušat ćemo donijeti sud i zauzeti stav. Rezove i nove početke ćemo praviti upravo tamo gdje su nam u natalu znaci Vodenjaka, Raka i Lava. Tu će nastupiti preobražaj i nov početak. U trenutku eklipse, Merkur je u kvadratu s Jupiterom iz Škorpiona, pa se uzdržite od papiroloških rješenja. Sva je prilika da ćete ih rješavati na teži način i duže vremena! Mjesec i Merkur će biti u konjunkciji, pa će emocije i racio biti u suglasju. Poslušajmo glas intuicije! Sada je kao nikada na našoj strani.

Venera i Saturn u trenutku eklipse imaju sekstil, pa će nakon turbulentnih trenutaka doći do trajnog utvrđivanja emotivnih pozicija. Mnogo odnosa će se porušiti poput kule od karata, dok će oni koje je vrijeme potvrdilo uspjeti iskoračiti i otići korak dalje!

U danu eklipse, kao i nekoliko dana prije i poslije, može se osjetiti pojačana nervoza, nesanica i problem u međuljudskoj komunikaciji. Opasnost vreba i u prometu, pa obratite dodatnu pažnju! Merkur i Jupiter, dva signifikatora putovanja, tehnike i vožnje, su u kvadratu, pa otuda neophodan oprez u spomenutim oblastima!

Venera iz Riba do Neptuna otvara vrata vjeri i nadi u ljubav bez predumišljaja! Još nas ima kojima su duše davno napravile dogovor! Sada taj dogovor dolazi u prvi plan. Ne silite se u odnosima i ne potičite ljubomoru, pa će sva tenzija ostati mrtvo slovo na papiru. Ostanite svoji i ne dopustite da vas okolina i okolnosti ispravociraju na neprimjerene reakcije!

 Na svjetskom planu, ova eklipsa može donijeti probleme područjima koje se vezuju za znakove Lava i Vodenjaka, tektonske poremećaje i porast nasilja. Autoriteti moraju biti jako mudri, ako istu poziciju žele održati.

Važno je napomenuti da su eklipse prirodne pojave koje nikome ništa kardinalno loše ne donose. One nas pitaju – koliko iskreno prema sebi živimo? Efekti ove eklipse će najviše biti vidljivi kod onih koji imaju planete u fiksnim znakovima – Lav, Vodenjak, Bik i Škorpion, dok će svi ostali osjećati efekte kroz polja u kojima nam je znak Vodenjak.

Što svakom od znakova donosi ova solarna eklipsa?

OVAN – Promjena planova i dovršetak određenih koji su dosad stagnirali.

BIK – Akcent je na karijeri! Tu vas čeka presjek i novina.

BLIZANCI – Sudbina vam se mijenja, na bolje, ma kako vi uspijevali da stvari održite na statusu quo.

RAK – Podrška drugih i novac. Poslovne prilike se nižu, i svaka je bolja od prethodne.

LAV – Partnerstva su vam u prvom planu! Ako ste zauzeti, oprez je neophodan, jer sada nije moment za ishitrene poteze, u suprotnom riskirate mnogo!

DJEVICA – Posao vas okupira u potpunosti, pa odlučujete da to mijenjate! Postrojiti ćete zaposlene i zavesti red!

VAGA – Vage će nam se zaljubiti ili okončati odnos mučan po njih.

ŠKORPION – Pametno sa ukućanima! Sada su svi naelektrizirani.

STRIJELAC – U narednih par mjeseci završavate s važnim pitanjima vezanim za papire.

JARAC – Novac vam je u prvom planu i, uz minimalna odlaganja, stiže!

VODENJAK – Vaš život se iz korijena mijenja, vrijeme je da postavite nove ciljeve.

RIBE – Mentalni plan je zabrinjavajući! Brinut ćete i osjećati blagu tenziju. Nesanica je trenutno priličan problem. No, ona za koji dan prolazi!

atma.hr

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Zodijak!
X Zatvori