Pomračenje meseca u Lavu uticaće na sve zodijačke znake, ali više na žene nego na muškarce!

Tokom ove godine bićemo svedoci pet pomračenja, prirodnih pojava koje se dešavaju svake godine, dva totalna pomračenja Meseca i tri delimična pomračenja Sunca.

Poslednjeg dana januara, dogodiće se prvo pomračenje Meseca koje će trajati nešto više od pet sati i u kojem će moći da uživaju stanovnici Grenlanda, severne Amerike, Pacifika, Australije i Azije. Iako neće biti vidljivo iz naših krajeva, pomračenje Meseca ipak će uticati na sve zodijačke znake, ali više na žene nego na muškarce. Istog dana kada će biti pomračenje Meseca, Merkur, planeta logike i komunikacija, ulazi u znak Vodolije, zbog čega bi Lavovi, Vodolije, Blizanci i Device trebalo da "povuku ručnu" i smire strasti.

I dok pomračenja Sunca više utiču na vitalnost i poziciju u društvu, pomračenja Meseca više se reflektuju na dušu i psihu.

Ovogodišnje pomračenje Meseca na 11. stepenu Lava, zapravo je opozicija između Sunca čiji je uticaj oslabljen u znaku Vodolije (viša sila, kontakti sa strancima) i Meseca (osećanja, mase) u Lavu (vlast, položaj). Zbog toga se treba čuvati subjektivnih stavova koji mogu da vas odvedu do pogrešnih procena, a donošenje važnih odluka trebalo bi da odložite do početka marta.

Jer, 15. februara očekuje nas i pomračenje Sunca, a u periodu između dva pomračenja, ne preporučuju se potpisivanje ugovora i pokretanje novih poslova, zakazivanje veridbi, venčanja, selidba, kupovina ili prodaja stana, automobila, operacije, odlazak na put a izuzetak mogu da predstavljaju neki umetnički ili medicinski projekti.

Mesec inače utiče na inspiraciju, tako da je njegov uticaj povoljan čak i kada je pomračen, tim pre što obrazuje harmoničan aspekt sa Uranom, simbolom kontakata sa strancima. Zato, ako imate neku planetu, naročito Veneru ili Mesec, između 9. i 13. stepena Lava, Ovna ili Strelca, ovo pomračenje, osim nadahnuća i slave, može da vam donese i poslovne ponude iz inostranstva, naročito ako se bavite šou biznisom, muzikom, ali i farmacijom ili medicinom.

Izazovan aspekt između pomračenog Meseca i Marsa i Jupitera u Škorpiji, takođe, upozorava da bi trebalo izbegavati rizične finansijske transakcije, nepotrebne troškove, podizanje kredita, naročito, ukoliko radite u velikim korporacijama ili stranim kompanijama.

Napet aspekt, inkonjunkcija, između pomračenog Meseca u Lavu i Saturna, Merkura i Plutona u Jarcu, opominje da kupoprodaju nekretnina treba odložiti za mart, kao i da se treba čuvati za volanom, naročito na putevima duž rečnih dolina, prilikom preticanja velikih kamiona, cisterni i sl.

Pošto su Mesec i Sunce astrološki simboli vida (Sunce desno a Mesec levo oko kod muškaraca, a kod žena je obrnuto), posmatranje ove pojave golim okom remeti prirodni balans tečnosti u organizmu. Zato je obavezna upotreba zaštitnih filtera, zbog opasnosti od trajnog oštećenja vida. Takođe, sa zdravstvenog aspekta, u vreme pomračenja Meseca, moguće su oscilacije krvnog pritiska, srčane smetnje, problemi s viškom tečnosti i krvnim sudovima, bolovi u leđima, a povećana je i sklonost ka sportskim povredama.

Najosetljiviji će biti Bikovi, Rakovi i Ribe, znaci u kojima je uticaj Meseca naglašen, kao i oni čije je natalno Sunce, Mesec, Merkur, Venera, Mars ili podznak između 9. i 13. stepena Lava, Bika, Škorpije i Vodolije.

Petnaest dana posle prvog ovogodišnjeg pomračenja, 15. februara, dogodiće se prvo od tri ovogodišnje delimična pomračenja Sunca, koje se neće videti iz naših krajeva, već samo sa Antartika, iz Čilea, Argentine, Urugvaja i Brazila i delova Atlantika i Pacifika. U periodu između 28. januara, kada već počinje da se oseća uticaj pomračenja Meseca pa sve do 18. februara, tri dana posle pomračenja Sunca, ne bi trebalo da ulazite u nove poslove.

Pet meseci kasnije, sredinom leta, 13. jula, sledi drugo delimično pomračenje Sunca koje će biti vidljivo samo iz dela južne Australije, u vodama dveju okeana i dela severne obale Antartika.

Pošto se pomračenja Meseca i Sunca uvek događaju u paru, sa vremenskim razmakom od 15 dana, do potpunog pomračenja Meseca doći će u noći između 27. i 28. jula koje će gotovo u celini biti vidljivo iz naših krajeva.

Iako se pomračenja uglavnom događaju u paru, ponekad se dese i tri zaredom kao što će biti slučaj ovog leta. Poslednje ovogodišnje pomračenje, delimično pomračenje Sunca, 11. avgusta neće biti vidljivo iz naših krajeva već samo iz nordijskih zemalja, Mongolije, Kazahstana, srednjeg i severnog dela Rusije, Kine, krajnjeg severa Kanade i sa Grenlanda.

novosti.rs

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Zodijak!
X Zatvori