Često nismo ni svesni da svojim ponašanjem, postupcima i komentarima možemo vremenom ozbiljno da naškodimo svojoj ljubavnoj vezi.

Naravno, isto to važi i za vašeg partnera, uostalom, u kom god da se pravcu vaša ljubavna veza razvija, najviše ste upravo vas dvoje odgovorni za to. Pritom, ne mislimo na burne svađe, preljube, i velike emotivne krize, već na gotovo neprimatne navike, koje ništa manje nisu opasne po vašu vezu nego malopre pomenute situacije.

Previše vremena provodite kod kuće

Mnogim parovima je vrhunac veza to što svaki put kada su zajedno sate provode na kauču ispred TV. Naravno, slatko je kad se dvoje koji se vole povremeno ušuškaju i zajedno gledaju svoj omiljeni film ili seriju, ali ako je to njihova jedina svakodnevna navika, onda imamo samo jednu reč za to - dosadno! I verujte, ako ne izlazite van, ne viđate se sa drugim ljudima, i jedno drugom ćete vremenom postati dosadni.

Uvek birate liniju manjeg otpora

Možda mislite da ispravno činite ako se u svemu bespogovorno složite sa svojim partnerom, izbegavajući na taj način nesuglasice i razmimoilaženja u mišljenju, ali veoma grešite - niko ne voli osobe koje nemaju svoj stav, vrlo brzo dosadi da se neko u svemu složi sa vama kao da nema sopstvenu volju. Ako imate drugačije mišljenje povodom bilo čega i ako ga kažete, to ne znači da se svađate, već samo da ste osoba od stava. Uostalom, ako ste iskreni u vezi sa sobom, izbeći ćete na taj način neke nesporazume u budućnosti, koji tad za vašu vezu mogu biti fatalni.

Mrzi vas da imate redovne se*sualne odnose

Ako ste u dugoj vezi, naravno da je sasvim normalno da strast između vas dvoje nije ista kao na početku, ali to ipak ne znači da ne treba da radite na tome. Veoma je važno da ste intimni sa svojim partnerom, tako da ne tražite izgovore da ste umorni ili da vas boli glava. To su već otrcane fore.

Ne obeležavate svoje godišnjice

Čak iako uopšte niste romantičan tip u vezi, treba da slavite svoje jubileje i datume koji su vama dvoma bitni. To vas uvek iznova zbližava i podseća na razloge zbog kojih ste počeli da se zabavljate.

Ne razgovarate o svojim osećanjima

Ovo je oromna greška, jer kako god da se osećate, a to skrivate, vaš partner nije vidovit. Komunikacija u svakoj vezi je od presudnog značaja. Ako ste zbog nečeg tužni, ako vas nešto tišti, podelite to sa svojim partnerom, uostalom s kim ćete ako nećete sa njim.

Vaša veza je nešto u šta treba oboje da ulažete i vreme, i trud, i emocije. Tako gradite svoju emotivnu tvrđavu koju je onda teško srušiti.

novosti.rs

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Zodijak!
X Zatvori