Skriven jezik srca nije lako dokučiti.

Ako niste baš sigurni da li se vaš partner ili partnerka zaljubio ili, nedajbože odljubio od vas, pročitajte ove osobenosti za svaki horoskopski znak, možda vam pomogneu tumačenju.

MUŠKARAC OVAN

Kad je zaljubljen, odmah organizuje velike aktivnosti, najčešće sportske, rekreativne ili izletničke, ali s mnogo kretanja. Ne miruje ni tren, a očekuje da ga partnerka sledi u stopu, pa makar umirala od umora. Kad mu je dosta ljubavi, ćuti kao zaliven, i to zato jer je u duši pozitivac, pa mu nije lako da kaže da više ne voli. Teška srca čeka da druga strana sama prepozna da je kraj, ali ako mu voda dođe do grla, jednostavno kratko kaže o čemu se radi i isti čas odlazi.

ŽENA OVAN

Dok je zaljubljena može sve, puna je života i ne posustaje. Naprosto blista i stalno izlazi želeći da se pokaže pred svetom. Vrlo je seksi i oblači smele kombinacije. Ako je gotovo, obično je puna pitanja zašto je to tako. Ne miri se lako s krajem ljubavi, pa svoj bes iskaljuje kroz neke fizičke aktivnosti, a ponekad i kroz svađu s prvom osobom koja joj dođe pod ruku.

MUŠKARAC BIK

Ovaj tip obično ima kavaljerske gestove i želi da ugodi osobi do koje mu je stalo. Najčešće organizuje zajedničku večeru na kojoj ne štedi. Da je zaljubljen, videćete po iskricama u očima koje vas kradom gledaju, a nikad otvoreno. Odljubljen je sklon depresiji u najklasičnijem smislu. Posvećuje se prolaznim uživancijama u hrani i piću, tako zanemarujući osobu koja se pita da li mu je draži frižider ili ona.

ŽENA BIK

Topla je i zrači senzulanošću. Govori nežnije, a svakim gestom kao da poziva osobu bliže k sebi, pa još bliže, sve do spavaće sobe. Kad je gotovo, želi da bude pristojna, ali ne može da glumi. Nastoji na pažljiv način da kaže o čemu se radi, a u sebi je iskreno tužna.

MUŠKARAC BLIZANAC

On se ponaša podvojeno - ima duge faze ćutanja što je potpuno neobično za njega, a potom jednako duge faze kad ne zatvara jezik. Sadržaj onog što priča uopšte nije bitan, ali je karakteristična zbunjenost. Želeo bi da objasni šta mu je, ali ne uspeva. Kad se odljubi, ulazi u duga objašnjavanja i iznosi više teorija zašto je tako. Čak i da ga saslušate, opet nećete znati koji je pravi razlog takvom stanju.

ŽENA BLIZANAC

Zaljubljena Bliznakinja izgleda poput prave devojčice. Naivka ovog tipa prava je lolita koja flertuje spretno transformišući glas u dečački, a treptanjem skreće pažnju na svoje lepe oči. Kad joj je dosta, obično to prvo sazna cela galerija njenih prijateljica, a potom i susedstvo. Ne morate je pitati šta je, samo pogledajte ljude iz njene okoline i kad vidite da vas gledaju sa žaljenjem, sve će vam biti jasno.

MUŠKARAC RAK

U njemu kuva i ne može da sakrije svoje osećaje, premda bi to najradije želeo. Vlažne oči i dubok pogled odaju ga, pa je dovoljno zagledati mu se u lice. Ponekad uz to i duboko uzdiše. Ako je ljubav prošla, hvata se boce i ispija je do dna na mesečini. Ova vrsta melanholije i tuge kao da nema kraja, a ako vam još nije rekao, ni neće. Isto kao i na početku, moraćete iz njega vaditi kliještima.

ŽENA RAK

Kad se zaljubi, otvara se i spremna je sve da podeli s voljenom osobom. Blista i ne mari za konvencije. Jednostavno želi da bude voljena i očekuje isto zauzvrat. Malo je reći da počinje da se oblači ženstvenije, a neretko nosi dublji dekolte. Odljubljena, obično se poverava prijateljici i kroz duge razgovore traži utehu. Polako se priprema kako to da kaže partneru, teško joj je, jer ne želi nikoga da povredi.

MUŠKARAC LAV

Ako ste videli čovjeka koji na stadionu pred publikom izjavljuje ljubav ili se popeo na vrh tornja s ljubavnim transparentom, verovatno se radi o Lavu. Zaljubljen deluje pomalo suludo, a svakako očekuje da svoje ludilo podeli sa širim krugom publike, misleći da im je zanimljiv. Ponekad i jest, ali ne nužno. Kad je gotovo, to je prava ljubavna drama. Obično se radi o srceparajućoj ljubavnoj sceni kao iz sapunica gde Lav plače, riče i jauče ne stajući čak i onda kad je već i partnerki dosadio sa svojim jaukanjem.

ŽENA LAV

Ona je prava kraljica. Možete je primetiti sa sto metara daljine jer ne samo da zrači, nego joj je i korak smeo, seksi, spretan i zavodljiv, uglavnom takav da se njeno kretanje ne može ne primetiti. Za njom se okreću, a ona hoda poput modne ikone. Ako je gotovo, u prvo vreme ona je gotovo slomljena. Čaša pića je tu, a pogled je tup i bezizražajan. Vuče se i suprotnost je onoj s početka priče. Partneru je lako zaključiti o čemu se radi, jer njeno držanje otkriva sve. Kasnije se sabere.

MUŠKARAC DEVICA

On bi pokrenuo brda, ali obično su to brdašca. Vrlo je šarmantan, diskretan i ne govori otvoreno da se zaljubio. Obično iznenadi osobu do koje mu je stalo nekim pažljivo biranim izlaskom ili darom koji je dobro pripremio jer je pre ispitao i otkrio da baš to ta osoba voli. Kad je gotovo, ne zna što bi od muke. Još se trudi da izlazi zajedno s partnerkom, ali njegovo ponašanje je nervozno ili izveštačeno. Obično sledi sitničava rasprava oko nevažne teme kroz koju se razotkriva istina.

ŽENA DEVICA

Biće vrlo uzdržana, doterana, gotovo otmena. Prema svima će se odnositi još više ljubazno, čak i preterano ljubazno. Osmeh joj neće silaziti s lica, ali ni ona neće ići otvoreno. Jednostavno će čekati dok se ne ukaže prilika za zbližavanje, a i tada će poštovati pravila igre i konvencije. Nastojaće naći niz razloga i sitnica kojim bi objasnila zašto je ljubav nestala. Upetljaće se u pravi lavirint analiza, a sve to doneće joj još više frustracija, sve dok ne bude spremna samoj sebi da prizna da tu ljubavi više nema.

MUŠKARAC VAGA

Ovde se radi o pravom autentičnom džentlmenu koji će se finim manirima drugoj osobi uvući pod kožu. Ljubazan osmeh mu ne silazi s lica, pristupačnost je tu, ali ne i sirovost, jer je sve otmeno, fino. Pomalo je zbunjen, ali je sretan što voli. Njemu je zaista teško ako je gotovo jer on zapravo živi za ljubav i zajednicu dvoje ljudi. Ćutaće mudro se nadajući da će se ljubav vratiti i trpeće. Ako se to ne dogodi, nakon nekog vremena vrlo će pažljivo reći o čemu se radi i pri tom će biti iskren.

ŽENA VAGA

Kad je zaljubljena, ona se topi od sreće. Dovoljna joj je činjenica da voli i to je ispunjava. Ponekad potpuno zaboravlja na svoje svakodnevne obaveze, smušena je i čini greške, ali na sve to odgovara osmehom, jer joj se ono najvažnije za nju - ljubav - upravo dogodila. Ako je kraj, suzdržavaće se od ikakvih komentara, ali će ubrzo stisnuti zube i reći o čemu se radi. Predložiće da svakako ostanete u dobrim odnosima.

MUŠKARAC ŠKORPIJA

Ako ga pogodi Amorova strela, po cele dane kratko uzdiše. Grudni koš mu se širi i spušta dok skriveno upućuje prodorne poglede osobi koja je njegova meta ljubavi. Onda odjednom provali strast i pokaže koliko mu je stalo. Najčešće na vrlo konkretan način. Do tada uopšte ne znate na čemu ste. Kad je gotovo, ne miri se s tim, jer nosi u sebi zrno ljubomore. Prvo mora sve da prođe u sebi, a to su faze dugih ćutanja i zagonetnih raspoloženja. Kad je završio unutrašnju inventuru, bez skrupula kaže o čemu se radi i pri tom neretko provocira.

ŽENA ŠKORPIJA

Nju je lako prepoznati po vrlo zavodljivoj garderobi i jednakom ponašanju čim se zaljubi. U njoj odmah poraste smelost, pa voli da se našali i s drugima oko sebe, ali u sebi kuva i jedva čeka da se preda ljubavi. Čeka povoljnu priliku i čim je dobije, ne propušta da je iskoristi i zbliži se s osobom do koje joj je stalo. Kad je gotovo, za nju kao da je smak sveta. Može da se unese u vrlo destruktivne obrasce ponašanja poput pića, seksa na brzaka, zavisnosti, droge ili sličnog. Tada ne trpi partnera pored sebe, pa ga sama izbegava ili nalazi izgovore da se ne nađu. Ali, vrlo brzo otvoreno kaže o čemu se radi.

MUŠKARAC STRELAC

On obično ne zna šta bi sa sobom kad se zaljubi. Deluje poput prave naivčine, a neki poput prave seljačine. Može da bude nespretan, ali je spontan, otvoren i prirodan. Kad shvati što mu se dogodilo, obično to otvoreno kaže i još se sam sebi čudi. Kad je gotovo, partnerka to nikad ni ne sazna, jer je on već daleko od nje. Ništa ne objašnjava jer očekuje da ona sama zaključi. Najčešće se to i događa, ali ga nije briga što do te faze ona prođe sve i svašta - od zbunjenosti, brige, tuge do razočaranja.

ŽENA STRELAC

Ona je otvorena, vedra i spontana, te uopšte ne krije da se zaljubila. Šta više, o tome obično već unapred zna cela njena ulica. Odmah se oblači izazovno i ide u lov na osobu za koju smatra da je njena. Pretvara se u tip zavodljive naivke, a krajnost je lik glupe, ali svima drage plavuše. Da je ljubavi došao kraj, pokazaće bez drame, jer će se jednostavno nastaviti zabavljati sa svojim društvom ignorišući partnera ili ga zapostavljajući zbog drugih tema. Ne objašnjava, nego čeka da sam shvati.

MUŠKARAC JARAC

Ako je zbunjen ili uplašen znajte da je verovatno zaljubljen. On se u početku ne snalazi u ovakvom stanju, jer voli da ima stvari pod kontrolom, a to sada nema. Ali, čim shvati i prihvati kako je, sam će krenuti da organizuje stvari u pravcu da osvoji srce osobe do koje je stalo. Ako je gotovo, uroniće srcem i dušom u posao i neće se pomerati od njega. Doduše, kod nekih je to prirodno stanje, pa morate biti vrlo pronicljivi da prepoznate da mu je posao ovaj put izgovor za izbegavanje ljubavi.

ŽENA JARAC

Kad se zaljubi, ona je iskrena, premda to neće odmah priznati. Mudro će čekati povoljan trenutak da na diskretan način pokaže da joj je stalo. Da se zaljubila, videćete po tome što je čudno mirna, ali i vedra. Kad je gotovo, ona ne krije jer zna šta oseća, ali pokušaće da otupi oštricu grubosti istine. Ako ne ide, jer ona ne zna da se pretvara, može se dogoditi da grubo saspe osobi istinu u lice.

MUŠKARAC VODOLIJA

Kod njega nikad niste na čisto. Ili potpuno direktan, čak toliko da to deluje suludo, pa vam otvoreno kaže da vas je čekao ceo život, ili nema šansi da vam išta kaže. U drugom slučaju nastaje prava predstava različitih uloga i dogodovština za koje samo on veruje da su izrazi njegove zaljubljenosti, ali vama obično ništa nije jasno. Bude li gotovo, neće to nikako priznati, nego će smatrati da ste se vi sad zbližili i da ćete večno ostati dobri prijatelji. On u to zaista najozbiljnije veruje.

ŽENA VODOLIJA

Svoju zaljubljenost najradije će podeliti sa svojim društvom, pa će s prijateljima lumpovati do zore. Ako njen izabranik u međuvremenu nestane, ona će i dalje biti zaljubljena i već će ga naći. Biće vesela, luckasta, otvorena i spremna na razne ludosti. Ako je kraj, ona postaje tiha, tiša od svih drugih oko sebe. Treba joj da se sabere, a onda pažljivo saopštava šta se dogodilo. I ona želi da ostane u najboljim odnosima, a nada se da će kasnije iz bivšeg partnera postati dobar prijatelj. Nekima to i uspeva.

MUŠKARAC RIBA

Ovaj smotanac prvo dugo pati pre nego što skupi hrabrosti da išta pokaže od svojih osećaja. Obično ga možete pročitati kao otvorenu knjigu, jer u društvu osobe u koju se zaljubio on zamuckuje, nesiguran je i treperi. Partnerka treba da učini prvi korak i približi mu se. Ako ste videli tipa na mesečini na plaži pored praznih boca pića ili ste čuli tiho hrkanje (ponekad izmešano s jecanjem) iz grma, znajte da se radi o odljubljenoj Ribi. Svoju tugu utopiće u piću, a neretko će i zaplivati u noćnom moru. Dobro je da je neko od prijatelja pored njega da ne potone. Voljenoj osobi teško će reći da je više ne voli. Ona će ga tražiti na spomenutim mestima.

ŽENA RIBA

Kad se zaljubi biće tiha, povučena i radosna, ali tu radost neće otvoreno izražavati. Blagi osmeh će je odavati, a uvek će pogledom tražiti osobu do koje joj je stalo. Ponekad će se skrivati, a gotovo je sigurno da će pocrveneti. Svoju tugu zbog prestanka ljubavi ona će podeliti s prijateljicom uz obilno plakanje. Biće to prizori kao iz sapunice s nizom trivijalnih dijaloga. Nakon toga, pustiće dragog da kroz njeno ponašanje zaključi da je ljubavi kraj.

vecernji.hr

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Zodijak!
X Zatvori