Ljubomora je osjećaj koji je često nerazdvojan od ljubavi, ali jednako kao što može uništiti vezu, nije dobro ni ako uopšte ne postoji. U nastavku pogledajte koji su to znakovi najljubomorniji.

Ovan pravi scene

Pripadnici ovog znaka imaju problem s apsolutnim povjerenjem, zbog čega pomno prate poteze svog partnera i analiziraju ih. Na pojavu sumnje reaguju impulsivno i trenutno, bez obzira gdje se i pred kim nalaze. Budući da su hiroviti, od Ovnova možete očekivati svašta – od bacanja tanjira do gađanja prstenom, pa čak i prijetnje.

Lav je posesivan

Pripadnici ovog znaka poprilično su skloni ljubomori, ali ona nije tako gruba kao kod drugih znakova i često izgleda samo kao potvrda ljubavi i njihovog interesa. Najčešće su ljubomorni zbog povrijeđenog ponosa, prevelikih očekivanja od partnera ili iz straha da ih on ne voli dovoljno, a prevare se više plaše zbog udarca svom egu nego izdaje ljubavi.

Škorpiji se vidi na licu

Škorpije su najviše ljubomoran znak Zodijaka, iako postoje izuzeci. Uglavnom, kod iskazivanja ljubomore nisu nimalo taktični, ne biraju riječi i mogu se osjećati izdato zbog stvari na koje drugi ne bi reagovali. Teško će otvoreno priznati ljubomoru riječima, ali ona će se jasno iscrtavati na njihovim licima.

24sata.rs

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Zodijak!
X Zatvori