Koliko li ste puta pomislile, pogotovo u trenucima kada vas vaša mama izludi, da nikada nećete biti mama kao one!

OVAN
Prednosti: snažna, samosvesna, neustrašiva
Slabosti: previše takmičarski nastrojena, razjarena, opsesivna, tašta
Mama Ovan je prava ratnica, pa svemu u životu pristupa kao da kreće u bitku. Majčinstvo nije za slabiće, a vi to nikada i nećete biti. Uvek se snađete, s verom u sebe, a jedini šok može biti taj što sada jedno malo biće u potpunosti zavisi od vas. Inače uvek prvo mislite na sebe, pa je zato potrebno malo prilagođavanja jer beba je sad tu. Ipak, koliko god obožavali svoje mezimče, vi ćete sami sebi uvek biti na prvom mestu jer ste vas dvoje ipak dve različite osobe. A taj stav i nije tako loš, pogotovo za kasnije vaspitanje.

 BIK
Prednosti: racionalna, vredna
Slabosti: materijalista, često menja raspoloženje, sujetna
Mama Bik je stvorena i za posao i za uživanje. Prvo se pobrinete da je sve okej i onda sledi zabava. Vi ste tradicionalista, ali i avanturista, pa možete tako terati dete da uči i nedeljom, ali i da mu date da vozi motor sa samo 12 godina. Trudite se da decu učite lepom vaspitanju i manirima, da im uvek budete u fokusu, autoritet, ali i najbolji prijatelj. Sve dok vas deca ne obrukaju, nema nikakvih problema.

 BLIZANCI
Prednosti: radoznala, mladalačkog duha, kreativna, spremna na sve
Slabosti: nedosledna, kontradiktorna, nestrpljiva, voli da pametuje
Možda je stalno neizvesno, ali nikad nije dosadno sa mamom Blizancem. Ukućanoi se uvek pitaju šta vam je na pameti i sve je moguće sa vama. Tako se možete odlučiti da je na primer odlazak na brod savršena prilika da se baš tu odgaja beba prvih meseci. Mozak vam uvek radi, pa ste vi u stvari najekscentričnija mama od svih u Zodijaku.

 RAK
Prednosti: osećajna, predana
Slabosti: previše zaštitnički nastrojena, promenljivog raspoloženja, ljubomorna, plašljiva
Vi ste prava mama! To vam je u krvi od malena još kada ste brinuli o svojim lutkama kao da su bebe. Za vas su porođaj kod kuće i dojenje deteta što je duže moguće prava stvar. Porodica vam je sve na svetu i najčešće gradite vrlo duboku povezanost sa decom za ceo život. A materinstvo vam prija i jer vas otvara ka svetu pošto ste po prirodi stidljivi. Ipak, ponekad umete da budete snob, ali kada jednom pustite nekog u svoj život, to je zauvek, a naroćito kada se sotvarite kao majka.

LAV
Prednosti:
rođeni vođa, kreativna, puna samopouzdanja
Slabosti: narcis, previše energična, kraljica drame
Mame Lavice su uvek primećene gde god da su, a materinstvu se predaju u potpunosti. Trudite se da budete uvek tu za svoje dete, da od njega stvorite valjanog čoveka za primer koji će činiti velike stvari. Nekad ipak imate prevelika očekivanja od svoje dece, pa ih možete preopteretiti. Ali kada odrastu i postanu uspešni doktori, advokati i umetnici, biće vam zahvalni. Ništa vam ne može stati na put kad nešto rešite, a naročito volite da razmazite decu divnim poklonima jer ona su vaš ponos i radost.

 DEVICA
Prednosti:
organizovana, zdravorazumski razmišlja, inteligentna
Slabosti: voli da osuđuje, mnogo brine, previše analizira
Mame Device su spoj suprotnosti. Neke mame u roditeljstvu plivaju kao ribe u vodi, a neke ipak moraju da se prilagode i snađu. Uprkos vašoj preopterećenosti, jer uvek previše razmišljate i sve biste da bude pod konac, nekad umete i da se opustite. U tome vam može pomoći prijateljica u znaku Strelca. Neke mame s dolaskom deteta se osete odmah matorima, a neke deca prodrmaju i osveže. Pazite da ne odete predaleko jer koliko god da fantazirate i želite da sve bude savršeno, prave mame su ipak samo žene od krvi i mesa, sa ove planete.

 VAGA
Prednosti.
stprljiva, poštena
Slabosti: nedosledna, sujetna, snob
Ako se ostvarite kao majka, naći ćete onaj balans u životu za kojom toliko tragate. Tada sve dobija smisao, a vi dobijate pravi fokus. U dubini duše vi ste najsrećnije kada imate za koga da živite, a tome služe deca. Uživate u svim čarima koje majčinstvo nosi sa sobom, da se igrate sa decom i koristite svaki tren njihovog odrastanja. Imate strpljenja da im objasnite zašto je nebo plavo i gde je tačno otišla zlatna ribica iz akvarijuma pošto je uginula. Ponekad pak treba da pripazite kako ne biste, na primer, decu modirali samo kako biste ih pokazali drugima. Ipak oni nisu eksponati, a zdrava distanca između roditelja i dece nije naodmet.

 ŠKORPIJA

Prednosti: snažna, inuitivna
Slabosti: previše kontrole, paranoična, emotivno nestabilna
Kad su mame Škorpije raspoložene, sve je super, kad nisu, svi beže od njih, pa i deca. Veoma ste zaštitnički nastrojeni prema njima i brzo se prilagođavate novoj ulozi majke. Iako možete biti opaki za ostatak sveta, pored deteta se prosto topite. Daćete sve od sebe da vaše dete ima sigurnu budućnost, tako da umete da odvojite novac za njihove studije i pre nego što se rode. Život sa mamom Škorpijom može biti iscrpljujuća partija šaha, ali kraljica je ipak najjača figura. A u majčinstvu vam je od neprocenjive pomoći vaša intuicija na koju se uvek oslanjate.

 STRELAC
Prednosti:
avanturista, mudra, duhovita
Slabosti: ravnodušna, kruta, neorganizovana
Vi živite za trenutak i materinstvo je prava avantura za vas. Mada držite do svoje slobode, ovo može biti šok za vas. Vi da budete nekome autoritet? Deluje nemoguće. Zato treba dati prednost potrebama drugih i prilagoditi se novonastaloj situaciji. Pripazite se jer ste brzopleti, a u majčinstvu ne bi trebalo tako. Zato je vaša spontanost super, pa ste tako u stanju da decu samo strpate u kola i krenete bilo gde bez ikakvog plana. Jeste da je sloboda vaše srednje ime, ali važno je da uključite i decu u skoro sve što radite jer oni ipak samo žele da budu sa svojom mamom.

JARAC
Prednosti:
organizovana, ceni tradicionalne vrednosti, dosledna, strpljiva, promišljena
Slabosti: nervozna, previše brine, pesimista, sumnjičava
Ponekad se čini da ste vi više tata nego mama ili čak oba roditelja u jednom. Nije da nemate zenstvenu stranu, ali red i disciplina su vam u krvi. Držite do toga da decu treba naučiti svemu onome što treba da znaju. Želite bliskost sa njima, ali ne i da im budete najbolja drugarica. Ne pokazujete emocije kroz nežnosti, već kroz delanje. Vi ste sila koja vuče sve i sve drži na svojim plećima kako biste brinuli o dečici. Ipak ponekad malo usporite.

 VODOLIJA
Prednosti:
druželjubiva, vedrog duha, kreativna
Slabosti: ograničena, otuđena
Za vas ne važe nikakva pravila. Najbolje vam je u vašem kreativnom haosu i sa vama nikad nije dosadno. Na život gledate kao na veliku avanturu i želite da vaša deca osete sve čari tog putovanja. „Očekujte neočekivano“ je ono što vas najboje opisuje. Ne vezujete se previše, pa je povezanost sa detetom krajnje začuđujuća za vas. Često je kod vas sve toplo-hladno, ali ipak otkrivate sa majčinstvom nov, začuđujuće lep svet koji vas konačno ukorenjuje. Pripazite da ipak sačuvate svoje „ja“ i nakon porođaja. Radite sve ono što ste radile i pre nego što ste postale majke.

 RIBE
Prednosti:
predane, brižne, kreativne
Slabosti: manipulativne, nestalne
Spiritualne, osećajne i mudrie znate da gledate na sebe kao na boginju. Ali zato ste uvek tu za klince i uvek spremi na avanturu – neplanirano putovanje, obilasci... Ipak umete da budete nestalne, ponekad i da obrukate decu kada već odrastu neprimerenim postupcima. Pošto mrzite da vam neko diktira kad i šta treba da radite, možete imati problema sa hranjenjem i uspavljivanjem bebe. Najbolje je tada da imate nečiju pomoć. Vaša deca će uvek znati da ste im vi najveća podrška i da biste sve dali za njihovu sreću. Biće sigurno maženi i paženi, a za vas bezgrešni. Vi ste tu da ih razmazite. Neke majke Ribe idealizuju svoju decu i mada uživaju u svojoj slobodi biće skoro celog života baš bliske sa decom. Vi ste mama, najbolji prijatelj, savetnik, a sve to činite s neverovatnom lakoćom.

zadovoljna.hr

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Zodijak!
X Zatvori