Pre nego počne priča o Veneri, koja je uplovila u okeane emocija 3. januara i u tom prostoru će boraviti do 3. februara 2017. godine, da se na trenutak osvrnemo i na prethodni period, završetak jedne i početak nove godine, koji je nadahnut energijom Riba...

Naime, 20. decembra prethodne godine Mars je ušao u ovaj znak, i pridružio se Hironu i Neptunu, da bi nakon Venere na red došlo i Sunce koje u Ribe ulazi 19. februara.

 Ribe kao 12. znak Zodijaka sa sobom nose energiju kraja, smrti, umiranja, završetak jednog i početak novog ciklusa. Pod uticajem ove energije posvetićemo se sebi, zagledati duboko u svoju dušu, sagledati situaciju, u kojoj se trenutno nalazimo, što je moguće realnije i napraviti plan za dane koji slede.

Odstranite sve što vas remeti u životu. Napravite čistac. Očistite sobu, uredite baštu, bacite bespotrebne stvari i, što je najbitnije, očistite svoju dušu.

 Prihvatite ovu energiju i ugrabite je kao šansu i mogućnost da se pokrenete iz mrtve tačke i krenete u nove pobede. Ovo je period preporoda koji će uticati na nas sve do proleća ove godine.

Odbacite sve što vas sputava, koči, ne dozvoljava vam da idete napred, kao i sve ono što vas vraća unazad i nije vas vredno. Pored toga Ribe su, kao znak gde je Venera egzaltirana, sklone da preteruju, pa se čuvajte preterivanja bilo koje vrste. Iskrivljena slika i iluzija mogu doneti najviše bola.

 Kako se Sunce bude približavalo Hironu (u februaru) tako će se otvarati i naše rane. Suočićemo se sa ranama, onim starim i onim potisnutim, onim koje ni sebi, a kamoli drugima, ne priznajemo. Suočavanje sa problemom, upola je rešen problem, pa probajte ove dane gledati kroz prizmu pozitivnih vibracija. Shvatićemo da je potrebno nešto napustiti kako bi doživeli nove i uzbudljive stvari.

 Pod uticajem ove energije stigla nam je i planeta ljubavi i novca - Venera. Ova planeta, dok je u Ribama, u egzaltaciji je, odnosno, ovo je pozicija u kojoj je Venera u zanosu, ushićena i naglašena. Ona traži da ljubav bude ostvarena u savršenom obliku, onom platonskom, neuhvatljivom, ali kako je Neptun (koji je vladalac Riba) između ostalog i planeta laži, fantazija, obmana i iluzija, na putu ka pravoj ljubavi, rame uz rame, ide i prenaglašena sklonost ka preteranom idealizovanju stvari.

Maštanje o uzvišenoj ljubavi

Zbog toga su neminovna i razočaranja zbog neispunjenih očekivanja, a ovde se očekivanja graniče sa fantazijom. Prava ljubav se u moru iluzija teško susreće i nalazi. Ovo je energija snova, mašte, iluzija, druge strane ogledala, onog nerealnog, drugačijeg, fantastičnog. Zato će osobe sa ovakvom pozicijom u svom natalnom horoskopu, biti one koje su spremne celi život da čekaju samo njima poznatu sliku idealnog partnera koji, naravno, ne postoji, ali to ih neće ometati da čežnjivo maštaju o uzvišenoj ljubavi.

 Ukoliko se neko usudi da priđe ovakvom svetu, opstaće samo ako je spreman da položi žrtvu za ljubav i ideal. Ko pluta po površini ove duboke vode, bolje neka ni ne prilazi. Radije će se ova Venera zarobiti u čekanju ili pak živeti sama čuvajući u svojim mislima idealnu sliku nego da se ohrabri i suoči sa realnošću.

 Ove osobe ceo život beže od sebe. Samim tim su nedodirljive i drugima. Ponekad im je vidokrug sužen, lutaju kroz život uplašene od svake promene koja može da ih zadesi. Izuzetno su maštovite, kreativne i intuitivne. Odane su i vrlo često neobjektivne, i slepe za mane i nedostatke ljudi koje vole. Ovde je Venerin princip ljubavi dostigao najviši razvoj. Iskustvo stečeno prolaskom kroz sve znake Zodijaka, daje ovoj duši sposobnost da se identifikuje sa svim tipovima ljudi, pa su ovo osobe koje imaju razumijevanja za osećanja drugih i znaju kako je biti u tuđoj koži.

 Zbog osetljivosti na patnje drugih, ove osobe često u životu mogu biti razočarane i povređene, jer ne poseduju osećaj razlikovanja stvarnog od lažnog. Empatija je jako naglašena, pa ove ljude privlače svi koji izgledaju kao da dolaze iz nekog drugog sveta, svi odbačeni i drugačiji, svi koji se ne poistovećuju sa rečju "jednostavno".

Ovo jeste period zaljubljivanja, ali u pogrešne osobe, one koje laskaju i obmanjuju. Vrlo lako može vas privući neko ko je nesrećan, gubitnik, zavisnik o nečemu, tajanstven i čudan. Ovo je period koji je sve osim razuman i realan, pod energijom ranjivosti, saosećajnosti, empatije i prenaglašenosti u svakom smislu.

 Nailaze nam dani obavijeni velom nepredvidljivosti, nejasnoće, sumnje, samoće. Bićemo bliži mašti, čežnji, fantaziji nego realnom tlu. Dok je boravila u Vodoliji Venera je aktivirala potrebu za druženjem i bijegom od samoće. Sada je došla do samog kraja Zodijaka spremna na samoću i željna iste.

Povratak stare ljubavi i osećanja koja smo duboko zakopali u prošlosti

Desiće se zbrka osećanja, zbunjenost, nerazjašnjene situacije, nejasne komunikacije, sve to propraćeno velikom emotivnošću.

 Bićemo osetljivi na tuđu bol, spremni na žrtvovanje, saosećajni, intuitivni i usamljeni, pa čak i dok budemo okruženi ljudima. Beg u maštu i svet idealne ljubavi. Biće prisutno i osećanje neshvaćenosti, ugroženosti, stidljivosti, pesimizma, melaholičnosti.

 S druge strane, ovo je i vreme umetnika, onih koji umetnost stvaraju i onih koji se istoj dive. Idealno je vreme za umetničko stvaranje, otvoren put mašti, kreativnosti i inspiraciji. Potreba za ljubavlju biće veća nego ikada. Mnogi koji su dugo čekali ljubav i odbijali postojeće prilike u nadi da onaj idealni ipak postoji, u narednom periodu mogu očekivati taj dugo čekani susret iz bajke. Bićemo nežniji i osetljiviji. Venera će imati svoj retrogradni hod, u koji kreće 4. marta iz znaka Ovna, a "unazad" će se kretati sve do 15. aprila. Međutim, u retrogradnoj senci biće sve do 19. maja kada će stići do stepena odakle je krenula retrogradno.

 Ova Venera, gotovo sigurno aktivira prošlost i vraća sve one ljubavi i prijateljstva koja su pod određenim životnim okolnostima prestala biti deo naših života. Vraća ih za još jednu šansu, preispitivanje, razgovor, donosi priliku za zarez ili stavlja tačku zauvek. Onima koji su u dužoj vezi dolazi period preispitivanja, a na svetlost dana izlazi sve eventualni problemi koji su potisnuti, ignorisani, skriveni. Pod njenim uticajem emocije su promjenljive, a finansije nestabilne.

 Ovo će biti period preispitivanja, najviše na emotivnom planu, ali i preispitivanja sopstvenih želja, vrednosti i odnosa, pa ćete se zapitati da li u neki odnos vredi ulagati energiju ili na isti treba staviti tačku. Pod ovim tranzitom moguće su mnoge vrste zavisnost, tako i zavisnost od drugih ili potreba da drugi budu zavisni od vas.

 Kada je reč o zdravlju mogući su problemi sa stopalima, upali tetiva, srčane tegobe, zadržavanje vode u organizmu, smanjeno lučenje adrenalina, apatija, melanholija, sklonost uzimanju viška alkohola. Najveći uticaj tranzitna Venera izvršiće na vodene (Ribe, Škorpije, Rakove), kao i na promenljive znakove (Blizance, Strelčeve, Device).

 Tranzitna Venera, pod uticajem ovakve energije, svima nama stavlja ružičaste naočare. Nažalost, ove ružičaste naočare će doneti zaslepljenost pred tuđim obmanama i lažima, pa je potrebno biti na oprezu. Ova Venera živi u prostoru između sna i jave. Sanja svoj san o idealnoj ljubavi. Zanesena je, maštovita, magična i čarobna, sa sjajem u očima i dušom koja je svuda, samo ne u prostoru u kojem se nalazi. Ona se krije iza svetlucave senke, karmina, poezije i čaše vina, mirisa i nota, knjiga i filmova, svega što ne liči na svet koji je vidljiv okom.

Uticaj tranzitne Venere na podznake

PODZNAK OVAN

 U ovom periodu osetićete potrebu za samoćom. Okrenućete se sebi, naći spokoj u sopstvenom društvu. Prijaće vam ova energija da napunite baterije, da preispitate svoje potrebe, sumirate šta su doneli, a šta odneli postojeći odnosi, pa koliko vas isti istinski zadovoljavaju. Vama je moguće upoznavanje karmičke ljubavi ili srodne duše.

 PODZNAK BIK

 Vama ovaj tranzit donosi nova prijateljstva, iskrena, ona koja imaju tendenciju da traju, kao i odnose zasnovane kroz grupne aktivnosti, javne skupove, preko prijatelja. Otvara se mogućnost za ispunjenje želja i nada.

 PODZNAK BLIZANCI

 Blizanci u podznaku mogu se nadati upoznavanju interesantne starije, ostvarene osobe na položaju ili isti dolazi upravo preko nekoga ko se nalazi na određenoj poziciji. Ovo je lepo vrijeme i za napredovanje na poslu, uspeh u karijeri ili podrška i naklonost od strane autoriteta, više nego obično.

 PODZNAK RAK

 Moguća je putovanje iz zadovoljstva. Važne društvene ili ljubavne partnere možete upoznati upravo na putovanju, ili će isti biti stranci. Proširiće vam se vidici i osetićete ljubavni zanos.

 PODZNAK LAV

 Donosi dobitke kroz brak, partnerstva ili društvene odnose. Snažne emocije, ljubomora i posesivnost. Ovo je energija regeneracije, izlečenja i izlaska iz prethodno lošeg perioda.

 PODZNAK DEVICA

 Oni koji su u dugoj vezi mogu se odlučiti za brak, dok slobodni mogu upravo sada upoznati nekog ko je baš po njihovoj meri. Osoba se sreće na javnom mestu, na svadbi ili veridbi, na sudu ili prilikom potpisivanja nekog ugovora.

 PODZNAK VAGA

 Donosi društvene aktivnosti i ljubavne veze zasnovane kroz posao. Radno okruženje biće lepo i skladno, a moguć je i prelazak na bolje radno mesto ili dodatna zarada.

 PODZNAK ŠKORPIJA

 Škorpije u podznaku ulaze u period zadovoljstva, romantičnih i vedrih trenutaka. Popularnost će rasti pa ćete biti rado viđeni u društvu. Prilika za nove ljubavi je na mestu gde se odlazi radi zadovoljstva ili na mestima gde deca provode vreme (javna mesta, bioskopi, kafići, pozorište, diskoteke, igraonice, parkovi, i tako dalje).naslov za 5 stranu Drage Ribe, hedonizam može biti rizičan.

Vežbajte, vodite računa o ishrani i ne ponašajte se nonšalantno prema sopstvenom zdravlju.

 PODZNAK STRELAC

 Daje emocionalno zadovoljstvo u kući i na domaćoj sceni. Odnosi sa članovima porodice biće skladni. Primaćete u kuću prijatelje, partnera, spremati hranu, stvarati toplu atmosferu. Idealan period za preuređenje prostora u kojem živite. Ako ste sami, mogli biste upoznati nekoga preko člana porodice. Ukoliko ste u vezi, baš u ovom periodu možete se odlučiti za zajednički život.

 PODZNAK JARAC

 Ovaj tranzit donosi vam kraća putovanja i društvene obaveze. U ovom periodu više osoba će vam privući pažnju, pa se čuvajte da se ne upustite u paralelnu vezu. Ljubav dolazi preko ženskih osoba, rođaka, komšija ili na kraćem putovanju.

 PODZNAK VODOLIJA

 Ovo je period hedonizma i priliva novca. Moguća je pomoć prijatelja ili društveni kontakt kojim se ostvaruju povoljne prilike za sticanje novca. Oni koji imaju privatni biznis, mogu očekivati više posla, a samim tim i veću zaradu. Ljubav se upoznaje na mestima gde se služi hrana ili ćete upoznati nekoga ko je materijalno stabilan i radi sa novcem. Neočekivani pokloni.

 PODZNAK RIBE

 Vama nastupa period društvene aktivnosti, izlazaka, lepih trenutaka. Gotovo sigurno ćete u period ovog tranzita osetiti kako privlačite više pažnje nego obično pa će i samopouzdanje biti veće. Obratite pažnju na osobe koje upoznate u ovom periodu, jer bi neko iz vašeg okruženja vrlo lako mogao postati deo vašeg života. Hedonizam je ovde naglašen, pa povedite računa o tome da ne dobijete neželjene kilograme viška.

Sanjajte i neka snovi postanu stvarnost. Sanjajte, jer ne boli, a leči. Sanjajte, da biste na trenutak zaboravili sve nepravde ovog sveta. Volite detinjasto, potpuno, nepromišljeno i bez kalkulacije. Plačite, jer samo tako ćete odstraniti sivilo i uplašiti strah. Budite vi onaj mali deo sveta, koji veruje u moć ljubavi, i smognite snage da letite, i onda kada nije lako.

mojastrolog.rs

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Zodijak!
X Zatvori