Porodični psiholozi naučili su da predvide razvod braka na osnovu nekoliko znakova.

Najčešće, ako u odnosu partnera postoje slična neslaganja onda je njihov zajednički život osuđen na propast. Naravno, parovi se često susreću sa problemima i konfliktima, međutim ta razilaženja mogu biti poslednja kap u čaši.

 Upravo ova 4 znaka ukazuju na to da ćete se uskoro razići.

 Kritikuju vas, a ne vaše postupke

Ovo je nekonstruktivna kritika partnera. U ovom slučaju suprug ili supruga se ljute na karakterne osobine i ličnost partnera. Sve to se može sažeti u fraze „ti nikada...“, „zašto si takav (a ja)...“, „ti uvek...“ i tako dalje. Pritom, ako nešto ne ide po planu, krivci za probleme neće biti okolnosti u kojima su se našli, već suprug ili supruga.

 Napad je najbolja odbrana

Jednom od partnera se čini da su njime sve vreme nezadovoljni i da ga stalno kritikuju. U ovom slučaju on pokušava da opravda svoje postupke ili na kritiku odgovara kritikom. Kao rezultat se javljaju beskrajne optužbe između supružnika.

 Prezir

Poštovanje je osnova svih dobrih odnosa, bez obzira da li je u pitanju brak ili veza. Nepoštovanje i prezir su ubice braka. Ako partner javno ismeva svoju drugu polovinu ili dozvoljava sebi uvredljivi sarkazam i nadimke, onda se treba ozbiljno zamisliti nad takvom situacijom.

 Beg od konflikta

Ako se osoba povukla u sebe i ne želi da razgovara, najbolje rešenje je dati joj neko vreme da razmisli u tišini i na miru. To uopšte ne znači da partner ne želi da razgovara sa vama. Jednostavno je ponekad čoveku potrebno da bude sam i shvati šta se događa.

lovesensa.hr

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Zodijak!
X Zatvori