Kad govorimo o ljubavi, ova dva planeta nikako ne surađuju. Oba su tvrdoglava, inatljiva, nerado sklapaju kompromise. Tako da u narednim danima može doći do sukoba, a osobito budite oprezni u danima oko 21. ožujka kada će ova dva planeta biti u najžešćem sukobu.

Tako da u narednim danima može doći do sukoba, a osobito budite oprezni u danima oko 21. ožujka kada će ova dva planeta biti u najžešćem sukobu. Ovaj aspekt Venere i Marsa bit će osobito značajan za Bikove, Vodenjake, Lavove i Škorpione, kao i one koji imaju Podznak u tim znakovima.

Cijeli ožujak je vrlo specifičan mjesec. Osim što nas očekuje proljeće, energetski vrlo snažno godišnje doba koje traži buđenje i pojačanu aktivnost, Merkur nas usporava do 28.03. Uran je ušao u Bika (novi početak), a Saturn i Pluton već opasno koketiraju jedan s drugim u znaku Jarca, suočavajući nas sa strahovima i onim što držimo ispod površine svijesti.

No ima još nešto po čemu je ovaj mjesec specifičan. Kretanje Venere u Vodenjaku i Marsa u Biku sukobljavaju principe muške i ženske energije i mogu stvoriti napeto i konfliktno ozračje u ljubavi, prijateljstvu, na financijskom planu.

Venera u Vodenjaku traži progres, reformu, razvoj, ne pristaje na kompromise koji joj ne idu u prilog. Pomaže nam da ostvarujemo planove kroz društvenu i poslovnu mrežu, kroz prijatelje, podršku drugih ljudi.

Mars u Biku s druge strane teži zadržati stvari kakvima jesu. On pruža snažan otpor promjeni, ona ga čak i plaši ako nije pomno isplanirana i na neki način izvjesna. Kad se nađemo pred nepoznatim ili izazovnim zauzimamo obrambeni stav, ne prihvaćamo, osjećamo prijetnju. Ovaj Mars zna biti vrlo nemilosrdan u isključivanju i odbacivanju svega što ugrožava sigurnost i stvoreni poredak.

 Riječ je o borbi koja zaista može stvoriti neke pojačati antagonizme, a osim što bi to načelno mogli biti ljubavni ili financijski problemi, o tome što će se uistinu događati, ovisi i njihov smještaj, odnosno prolazak kroz vaš osobni horoskop.

Ovo je konflikt između slobode i vezanosti, posesivnosti.

Između ideje i činjenice.

Između grupnog i pojedinačnog.

Između napretka i stajanja na mjestu.

Između seksa i ljubavi.

Kad govorimo o ljubavi, ova dva planeta nikako ne surađuju. Oba su tvrdoglava, inatljiva, nerado sklapaju kompromise. Tako da u narednim danima može doći do sukoba u odnosima, a uzrok im mogu biti novac, ljubomora, prijatelji, nepovjerenje, posesivnost, ograničenja, nepopustljivost i nespremnost na suradnju.

Venera u kvadratu s Marsom nekad može donijeti i sklonost traženju užitaka u avanturi, flertu, u nevjeri. Kao da se želimo osvetiti, dokazati, pokazati, ne razmišljajući o tome što time radimo, što time poručujemo sebi, odnosno drugoj strani.

Možda jedna strana hoće, druga neće, pa ova koja hoće ne odustaje od namjere da pokori neuhvatljivog. A što više upiremo, to druga strana više bježi.

Možda vas netko privuče, upustite se u seks za jednu noć, a potom shvatite da ste se uvukli u priču iz koje neće biti lako pobjeći.

Možda će vašeg partnera smetati vaš prijatelj ili način na koji raspolažete novcem.

Ovih dana nije pametno miješati novac i prijateljstvo, posuđivati novac prijateljima.

Ako ste već neko vrijeme nezadovoljni kvalitetom seksualnog života u braku, sada se napetosti na tom polju mogu zahuktati.

Osobito budite oprezni danima oko 21. ožujka kada će ova dva planeta biti u najžešćem sukobu.

No zanimljivo je da oba planeta u toj borbi imaju svoje pomagače. Veneru ‘drži’ Jupiter i pomaže joj da pronađe saveznike i podršku koja joj je potrebna, da pronađe istinu i prepozna rješenje problema. Na strani Marsa nalaze se Saturn i Pluton, koji pomažu u ponovnom uspostavljanju stabilnost, povjerenja i izgubljene sigurnosti.

Dakle, imamo opciju ratovati do krajnjih granica izdržljivosti, ali i zaustaviti se na vrijeme i shvatiti suludost situacije u kojoj se nalazimo. Površna zadovoljstva nikako ne mogu biti zamjena za nešto što ima trajnu vrijednost. Imamo priliku uspostaviti izgubljeni mir, ponovno se povezati, oprostiti, udaljiti se od ega i imati povjerenja u procese koji se odmotavaju. Dakle, prepustiti se s povjerenjem.

Ovaj aspekt Venere i Marsa bit će osobito značajan za Bikove, Vodenjake, Lavove i Škorpione, kao i one koji imaju Podznak u tim znakovima.

atma.hr

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Zodijak!
X Zatvori