Mars ulazi u izazovan odnos s Plutonom koji će se osjetiti već danas (31.1.), a na svom vrhuncu bit će oko 1. i 2. veljače.

Mars je u Ovnu, znaku ratnika, onog koji pobjeđuje i ne priznaje poraz. Borimo se za sebe, za ‘ja’, osvješćujemo što nam je potrebno i idemo u tom smjeru. No na tom putu možemo se suočiti i s preprekama, s osobom ili situacijom koja nas može pokušati blokirati, prestrašiti svojom moći, ucijeniti ili pokušati izmanipulirati.

Ovaj aspekt ima destruktivne kvalitete. Ide se iz krajnosti u krajnost. On ruši sve do temelja, možda i spaljuje ipak je riječ o vatrenom Marsu. Ruši autoritete bez pedigrea, lažne moraliste, one na pozicijama moći koji se igraju bogova i iskorištavaju druge da bi došli do cilja.

Nije ugodan ovaj aspekt, no ponekad je dobro uništiti, osobito ono što nas ometa da se dalje krećemo. Možemo se neprestano sudarati s istim zidom, a možemo i reći – e sad je dosta!

Nemilosrdnost, nepokolebljivost, netrpeljivost su samo neke od riječi koje opisuju ovaj aspekt.

Nekad se može javiti i opsjednutost, kao da nas neka nevidljiva sila vuče prema nekome ili nečemu. Činimo to i želimo samo to, bez obzira na posljedice.

 Ovo je i aspekt jake seksualnosti, divljih nagona koji se pokušavaju kontrolirati, koji su skriveni ispod površine. U odnosima može doći do ljubomore, nekih otkrića zbog kojih stvari naglo režemo i rušimo.

No ovo je kanal moćne transformacije. Spremnosti da kažemo ‘ne’ onome što nas ugrožava. Možda će nas neke situacije ili osobe pogoditi u bolnu točku, možda ćemo biti ljuti, možda i silno strastveni u ostvarenju zacrtanih ciljeva, no jedno je sigurno – sada imamo priliku uočiti i preobraziti ono što radi protiv nas, bez obzira je li riječ o unutarnjim porivima ili vanjskim okolnostima.

Pripazite i na zdravlje (glava, zubi, kosti, zglobovi, uši, oči).

Ne srljajte u rizik.

Izbjegnite bitke koje vas nikud ne vode.

Utjecaju ovog aspekta bit će najviše izloženi Ovnovi rođeni oko u 11. travnja, Rakovi rođeni oko 14. srpnja, Jarci rođeni oko 12. siječnja te Vage rođene oko 14. listopada.

mojastrolog.rs

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Zodijak!
X Zatvori