U ponedjeljak, 21. siječnja 2019., pojavljuje se puni Mjesec, kada Sunce u Vodenjaku formira opoziciju Mjesecu u Lavu (vrhunac 06:16)

Pun Mjesec je vrijeme kulminacije i ispunjenja obećanja onoga što je započelo na Novi Mjesec. To je emocionalno vrijeme – vrijeme romantike, oplodnje i odnosa.

Ovaj puni Mjesec je posebno moćan, jer dolazi do potpune pomrčine Mjeseca. Pomrčine Mjeseca orijentirane su na odnos. “Kriza” koju ta pomrčina izaziva je kriza nedostatka – vrijeme kada odjednom prepoznajemo veliku potrebu ili želju.

 Utjecaj krize može utjecati na prekid odnosa – to je moguće. Ali to također može spojiti dvije osobe zajedno s iznenadnom sviješću o velikoj obostranoj potrebi.

Iako su pomrčine Mjeseca više orijentirane na odnos nego pomrčine Sunca, tu se ne radi uvijek o odnosima između dviju osoba.

One mogu potaknuti svijest o potrebi u drugim područjima našeg života, kao što je naš odnos prema poslu, prema našem zdravlju i tijelu, i tako dalje.

Ovo je vrijeme kada stvari izlaze na vidjelo – stvari koje su se kuhale ispod površine.

Ova pomrčina Mjeseca prisiljava nas da pobliže pogledamo svoje potrebe, nedostatke i želje u našim životima.

Polarnost Lava i Vodenjaka odnosi se na ravnotežu između osobnog (Lav) i neosobnog (Vodenjak).

Energija Lava je kreativno samoizražavanje i poticaj individualnom egu koji primamo kroz užitak i romantiku, dok Vodenjak vlada skupinom, impersonalnijim prijateljstvom i objektivnošću.

Ovaj puni Mjesec potiče nas da uspostavimo ravnotežu između romantike i prijateljstva i između izražavanja na osobne i neosobne načine.

 Imajte na umu da je ovo posljednja pomrčina u nizu pomrčina koje padaju duž osi Lava i Vodenjaka i može se osjetiti kao hitan poticaj za promjene.

Sljedeći put kada pomrčine budu padale duž ove osi bit će 2026-2028.

index.hr

 
 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Zodijak!
X Zatvori