5-og januara Merkur prelazi u znak Jarca – tokom ovog meseca očekuju nas i neki ozbiljni dogovori, ali i pomalo teške i naporne priče...

Odmah dan kasnije Venera prelazi u znak Strelca i hita u trigonski susret sa Marsom i konjukciju sa Jupiterom, donoseći priliv dobre energije u muško ženskim odnosima, ali i značajne momente koji se vezuju najpre za inostranstvo. 20-og januara Sunce ulazi u Vodoliju, označavajući početak vladavine ovog znaka, a odmah sledećeg dana imamo pun Mesec i njegovo totalno pomračenje u znaku Lava. Očekuje nas još jedan događaj, a to je prelazak Merkura u znak Vodolije i to 24-og januara.

Hajmo sada malo da saberemo sva planetarna dešavanja tokom januara i da probamo da izvedemo zaključak – kakav bi to mesec mogao biti? Iskreno rečeno, januar jeste pod jakom energijom Marsa iz Ovna koja treba da nam da onaj „udar“ snage i da nas pokrene.

 Pošto već početkom meseca i poslednja retrogradna planeta, Uran – kreće u svoj direktan hod, možemo da primetimo da su sve planete direktne, što se ne dešava baš tako često...  Znači, nema unazad – idemo, samo napred! Gore sam napisala nešto ukratko o Veneri, Jupiteru i Marsu – ovi aspekti bi trebalo da nam daju dodatni podsticaj, snagu, volju, elan, ali i pomalo sreće u našim „pohodima“ i novim počecima – bilo da se oni vezuju za posao, novac, ljubav, inostranstvo, porodicu i tako dalje i tako dalje. E sad, šta će da nas u januaru „žulja?“

Pa ovako... Merkur će iz znaka Jarca biti u konjukciji sa Saturnom, Plutonom i kvadratu sa Marsom i Uranom tokom januara – poslovno nas ipak očekuju neke teške i zahtevne tematike, ali verovatno i naporni ljudi sa kojima ćemo morati da budemo u kontaktu. No, to ne znači da nećemo imati uspeha – ali naravno, kroz Jarčevsku simboliku – polako, kroz mnogo truda i ulaganja sebe u ono što želimo. Kvadrat Merkura sa Marsom i Uranom može doneti neka sukobljavanja na poslu, možda sa autoritetima ili kolegama, ali i preokrete i iznenadne promene. Dalje, Mars će praviti kvadrat sa Saturnom i Plutonom – prepreke se prevazilaze, ali uz velike napore.

Oba pomračenja, i ono delimično Sunca i ono totalno Meseca idu kroz dosta zahtevne aspekte i kontakte sa teškim planetama. Pomračenje Sunca početkom januara može doneti osećaj težine, ali i buđenje ogromne snage za koju nismo ni znali da postoji u nama! Komplikovanije je pomračenje Meseca u trećoj dekadi januara, jer može doneti velika uzbuđenja, napetost, prekide u poslovnim i emotivnim odnosima – ali i osećaj da se moramo „osloboditi“ nečega što nas pritiska, pa po svaku cenu!

Dakle, sve u svemu – mesec januar je lep i dosta uzburkan. Kvadrat Jupitera i Neptuna koji će takođe biti aktuelan tokom celog januara govori nam – sve što radiš pošteno i kako treba – rezultovaće na pravi način. Sve što činiš, a znaš da nije legalno ili pravično ili moralno – može dobiti svoju kaznu.

Zaključila bih ovaj uvodni tekst baš rečenicom koja se vezuje za ovaj kvadrat – Očekujemo svi od Jupitera u Strelcu mnogo, možda i previše – nemojte da se razočarate ukoliko već u januaru ne budete dobili ona ostvarenja kojima se nadate! Nešto može krenuti baš kako treba, a onda se raspršiti, kao magla... Ne zaboravite – nije januar jedini mesec u 2019-oj! Ima prilika još! Srećno!

alo.rs

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Zodijak!
X Zatvori