Ako ste ikada sedeli za svojim stolom i razmišljali: " Uh, mrzim ovo", slobodno krivite za to svoj rođendan.

Ovan

Ovnovi su prirodno rođeni lideri, i kao takvi, sposobni su da lako iskoriste taj urođeni autroritet i postanu opasni šefovi. Niste baš najbolji kada imate šefa jer vas iritira mikromenadžment i sva ta ograničenja. Ne brinite dragi Ovnovi, vi ste u stanju da se popnete do vrha u vrlo kratkom vremenu, ukoliko na vreme završite sve ono što ste započeli. Za vaš znak je važno da poseduje izražene sposobnosti za komunikaciju i međuljudske odnose s obzirom da poslušnost nije vaša jača strana. Imate običaj da započnete više projekata ali, ne završite ih sami. Zato vam je potreban dobar tim kolega ili prijatelja koji će vas podržavati i pomoći vam da privedete projekte i ideje kraju.  

Idealni poslovi: Sve što ima veze sa takmičenjem ili fizičkom aktivnošću je pravi izbor za vas. Razmislite o poslovima kao što su: vodič (negde u prirodi), lični trener, atletičar, ili rad za sportske organizacije. Takođe, kao što smo već spomenuli, možete biti glavni i odgovorni menadžer u firmi i da se bavite profesionlnim menadžmentom jer volite da kontrolišete i dajete sve od sebe kako biste pružili podršku svom timu u izvršavanju obaveza. 

Bik

Kao radnici, Bikovi su prizemljeni i praktični, što ih čini idealnim zaposlenim jer mogu lako da manevrišu i prelaze iz pozicije lidera i šefa u poziciju poslušnog radnika, u svakom trenutku. Vi ste prirodno skloni vođstvu, međutim, vredan rad i posvećenost radu vas čine odličnim timskim igračem iako vaša tvrdoglava priroda može sve to da vam oteža te stoga pažljivo birajte svoje "bitke" kada se radi o izboru projekata i konflikata na poslu. 

Idealni poslovi: S obzirom da Bikovi spadaju u jedan od najpouzdanijih znakova koji su vredni radnici, vi ćete najbolje napredovati u okruženju u kom se nagrađuje istrajnost i posvećenost. Poslovi kao što su aranžiranje cveća, rad u prehrambenoj industriji ili prodaja luksuznih dobara obezbeđuju Bikovima dve stvari koje oni izuzetno cene: lepe stvari i stabilnu rutinu. Bikovi su takođe (što i nije iznenađenje) odlični u baratanju novcem i pružanju praktičnih finansijskih saveta, što ih čini idealnim za bankarske poslove i karijeru o oblasti finasija. 

Blizanci

Blizanci brzo napreduju u sredini koja je stimulativna i nudi im raznovrsnost i šansu da budu u interakciji sa različitim stvarima, bilo da su to ljudi, aplikacije ili različito okruženje. Vi se velikom brzinom krećete kroz sve ali zato treba da budete oprezni jer to znači da posao može lako i brzo da vam dosadi ukoliko ne dobijete raznoliku listu zadataka. Samo vodite računa da ne završite u radnoj sredini koja je dosadna i bićete srećni. 

Idealni poslovi: Sve što podrazumeva prenošenje informacija i rad sa velikim brojem različitih tema i zadataka je idealna karijera za Blizance te stoga poslovi iz oblasti nastave, predavanja i komunikacija idealni za vas. Vi ste mentalno, izuzetno aktivni i volite da se bavite različitim aspektima projekta te stoga poslovi posrednika različitih vrsta mogu biti dobar izbor za vas. Razmislite o odnosima s javnošću ili o poslu menadžera za odnose s javnošću ili projekt menadžera. 

Rak

Rakovi su najtradicionalniji i najbrižniji znakovi zodijaka stoga oni vole da vode dajući primer drugima i lako se nose s odgovornošću.  Vi ste po definiciji brižni čuvari, zato svaki posao koji vam pruža mogućnost da dajete savete i rešavate probleme kako biste usrećili druge, pravi je izbor za vas. Niste dobri u poslovima u kojima ne vidite da vaš rad doprinosi promeni i daje rezultate i zato vam je bitno da vas menadžeri i šefovi motivišu uz redovno slanje izveštaja i obaveštenja. 

Idealni poslovi: briga o deci, posao dadilje, socijalni radnici, radnici u kadrovskim službama, pravnici, nastavnici, učitelji i izvršitelji. Poslovi u oblasti zdravstva i brige o mentalnom i fizičkom zdravlju su takođe pogodni za ovaj horoskopski znak pa bilo da odaberete posao dijetetičara ili nutricioniste, na pravom ste putu.

Lav

Lavovi vole da se ističu i vole pažnju ali ne nužno u maniru "gledajte u mene" već ponekad jednostavno vole da inspirišu druge ljude da budu bolji. Nastava i poslovi povezani sa politikom su oblasti u koje se ovaj znak prirodno uklapa. Lavovi su takođe najbolji šefovi. (Lavove je ponekad teško trpeti i često mogu da poremete atmosferu u timu ali na kraju, ipak sve osvoje svojim šarmom i prirodom) 

Idealni poslovi: Kao što smo pomenuli, nastava i politička karijera su odličan izbor za vas, ali i svi poslovi koji imaju veze sa zabavom, kao što je gluma, muzička industrija, filmska industrija ili čak posao kostimografa mogu biti dobar izbor. Lavovi su takođe harizmatični lideri pa posao top menadžera ili pozicija direktora nije loša opcija za Lavove.

Devica

Device- večiti perfekcionisti i uvek na usluzi drugima. Prirodno su orijentisane da budu sledbenici a takođe su i saosećajne i obzirne i uvek dobro drže pravac. U ulozi šefa vi ste praktični i zaštitnički nastorojeni ali i zahtevate od drugih da daju najbolje od sebe. Imate tendenciju da budete preoštri prema sebi, čak više nego bilo ko drugi te bi bilo dobro da vas povremeno neko podseti da se ne gubite  detaljima svako malo. Vi ste praktično najbolji radnik. 

Idealni poslovi: Device imaju neverovatnu memoriju i njihov perfekcionizam podrazumeva da se odlično nose sa izuzetno velikom količinom informacija i znaju kako da se postave kada se uzburkaju emocije. Odlično se snalaze u industriji pružanja usluga u poslovima posluge, vođenja prodavnica, rada na recepciji i posla terapeuta ali su dobre i u poslovima koji zahtevaju veliku pažnju i istraživanje odnosno proveravanje kao što su poslovi urednika, prevodioca, tehničara ili detektiva.  

Vaga

Vage su vrlo socijalizovane i vešte u spajanju ljudi tako da su dobri medijatori odnosno posrednici i na i van posla. Ovaj znak koji simbolizuje balans,dobro "čita" i razme ljude, to je vagama urođeno. Ovu osobinu možete da iskoristite kao prednost u svakom poslu ili karijeri. Razmislite o diplomatiji, poslu asistenta, prevodioca, brokera, prodavca itd. 

Idealni poslovi: Sprovođenje zakona i pravde vam prirodno odgovaraju. Vi ste osoba koja voli ljude pa je rad sa drugima od ključne važnosti za vašu sreću. Zato razmislite o poslovima koji podrazumevaju rad u bolnici, korisničkom servisu, diplomatiji, poslu putujućeg agenta, kao i o poslu organizatora venčanja. 

Škorpija

Niko ne može tako dobro da krije istinu kao Škorpije, i to je nešto što možete da upotrebite u karijeri, na poziciji koja zahteva diskreciju. Vi možete napredovati u obaveštajnim službama, visokim i ili tajnim pregovorima ili u baratanju poverljivim papirima ili izuzetno vrednim dobrima. Takođe volite izazove i volite da istražujete i vrlo ste intenzivna osoba, a najbolje se pronalazite u poslovima koji bi odbili druge ljude, pa vas privlači posao hirurga ili poslovi u oblasti medicine ili pak da budete prvi na mestu zločina u svojstvu forenzičara i detektiva. 

Idealni poslovi: Kao što smo pomenuli, vi biste osećali u operacionoj sali kao kod kuće. Takđe biste se odlično snašli u ulozi tajnog agenta ili u oblasti menadžmenta ako se radi o informacijama i projektima koji su tajni, zatim, dobro biste se snašli u logositci ili u poziciji glavnog finansijskog službenika. 

Strelac

Strelčevi su vrlo talentovani za konverzaciju sa ljudima, inspirativno su moralni, vredno rade kao timski igrači, prilagođavaju se promenama i ohrabruju druge da im se pridruže u poslovima koje obavljaju. Vi ste dobri u svemu, kada je u pitanju rad i posao i vama će odgvarati razne karijere dok god niste ograničeni hijerarhijom i velikim brojem pravila. 

Idealni poslovi: Vi volite da putujete i učite od drugih u svakom delu sveta, zato je svaki posao povezan sa turizmom  dobar izbor kao i svaki drugi posao koji uključuje putovanja. S obzirom da volite da insprišete druge ljude bićete odlični u ulozi učitelja, u radu na programu za omladinu, ili u radu u neprofitnim organizacijama.

Jarac

Jarčevi su ozbiljni, pragmatični i organizovani ali definitvno nisu dosadni. Vi imate harizmu i entuzijazam da predvodite tim. Niste zaplašeni i autoritet vas ne nervira. Znate da vrednim radom, ambicijom i predanim radom i vi možete doći do vrha. To je generalno vaš krajnji cilj, bez obzira gde ste. Samo budite oprezni da ostavite vremena i za druge stvari jer su Jarčei veliki radoholičari.  

Idealni poslovi:  Jarčevima odogovaraju poslovi menadžera ili poslovi iz oblasti administracije u raznim kompanijama. Vaša produktivnosti i administrativne veštine su nešto najbolje čime raspolažete pa zato dobro funkcionišete u koroprativnom okruženju u kom vlada hijerarhija pa vam to omogućava da napredujete na lestvici.Vi ste takođe odlični inženjeri, arhitekte, i dizajneri s obzirom da imate oko za detalje.

Vodolija

Vodolije su slobnog duha. Ali ne mislite da su površni radnici jer su zapravo vrlo vredni, iako slobdnog i otvorenog stava. Vi ćete se uhvatiti posla i rada na projektu čak i tokom noći ako ne možete da spavate, i spavaćete tokom dana jer ste završili posao. Vi ste vrlo druželjubivi ali i neka vrsta usamljenika, što vas čini iskusnim u obavljanju zadataka vašeg tima koliko i u obavljanju sopstvenih zadataka. Imate običaj da vam padnu na pamet ideje koje se na prvi pogled čine uvrnutim da bi se naknadno ispostavilo da su brilijantne a takođe imate naviku da nikada ne istaknete ono što je bitno i očigledno, što vas čini lošima u diskusiji o projektu s obzirom da ste dva koraka ispred svih.  

Idealni poslovi: Nauka ili tehnika (ukoliko imate sposobnost da smišljate nove teorije i aplikacije), grafički dizajn ili fotografija, pa čak i menadžment ukoliko vam ide od ruke da istražujete nove načine da se nešto obavi. Vama odgovara i posao preduzetnika ili nezavisnog izvođača s obzirom da ste protiv korporativne kulture i najbolje radite sami. 

Ribe

Ribe su fleksibilne kada se radi o poslu. Niste opterećene dokazivanjem sebe drugima, samo se trudite da date sve od sebe. Možete se baviti različitim poslovima ali ste najsrećnije kada pronađete posao koji odgovara vašoj osetljivoj i lekovitoj prirodi. Vi ste saosećajni i visoko intuitivni što vas čini odličnim u oblasti medicine. 

Idealni poslovi: Sve što je povezano sa zdravstvom gde možete lečiti druge ljude je idealan izbor. Razmilsite o poslu medicinske sestre, doktora, fizioterapeuta, psihologa itd. Takođe ste uspešni u oblasti umetnosti kao što je ples i muzika. Mnogi kombinuju ova zanimanja pa rade kao terapeuti koji leče bojama ili rade na umetničkim projektima koji pomažu problematičnim tinejdžerima.) 

malihoroskop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Zodijak!
X Zatvori