Većina ljudi na svetu donosi novogodišnje odluke. Neki ih se drže tokom cele iduće godine, neki ih odmah prekrše, no jeste li se ikada pitali o kakvim je odlukama reč?

Mi jesmo, a odgovor nam je dalo istraživanje koje je sprovedeno na 822 žene, a koje je otkrilo kako se većina žena oseća loše zbog onoga što su pojele i popile tokom prazničnih 12. meseca, jer odluke najvećeg broja ispitanica tiču se gubitka kilograma i vežbanja.

Na drugom mestu našlo se pronalaženje sreće te pokušaji da budu bolje osobe u narednoj godini.

Među novogodišnjim odlukama još su bile sledeće stvari: poboljšanje ljubavnog odnosa, više putovanja, promene u karijeri, više čitanja knjiga, pronalaženje partnera, bolje snalaženje s novcem te učenje novog jezika.

36 posto žena otkrilo je kako ih donošenje novogodišnjih odluka čini odlučnima, 12 posto sposobnima, a 10 posto ponosnima na sebe. No, 10 posto žena otkrilo je kako su zbog takvih odluka pod stresom ili se osećaju razočarano, a njih 3 posto depresivno.

A na pitanje koju bi novogodišnju odluku doneli za svoje najbolje prijatelje, pri samom vrhu našli su se sledeći odgovori: da se čuvaju, budu bolji prema sebi, idu za onim što žele u karijeri, da se izbore za sebe, fokusiraju na prijateljstva koja imaju, nađu partnera ili uživaju u singl statusu.

index.hr

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Zodijak!
X Zatvori