Odani, stabilni Bik? Ni on nije idealan partner za brak – evo kome!

Svaki horoskopski znak posjeduje određene mane i vrline, pogotovo kada se radi o ljubavnom životu i emocijama. U nastavku pročitajte koje su prednosti i nedostaci svakog znaka kada je u pitanju ljubav na duge staze i brak.

1. OVAN

 

Prednost: Pomalo je divlji, ali s mjerom. Obožava dobru zabavu i voli da se svi osjećaju ugodno u njegovom društvu pa vam s njim baš nikada neće biti dosadno.

Nedostatak: Zbog urođene tvrdoglavosti s njim je često teško komunicirati. Voli da šefuje, smatra da je uvijek u pravu, a čak i kada nije – neće to priznati. Uvijek sve mora da bude onako kako je on sebi to “zacrtao”. U sebi nosi dozu sebičnosti koja se najčešće ispoljava tokom svađa.

2. BIK

Prednost: Nadaleko je poznat po svojoj odanosti i na njega uvijek možete računati. Stabilan je, vrijedan, okrenut porodici, u potpunosti će vam se posvetiti i dolaziće svakog dana kući u isto vrijeme.

Nedostatak: Od žene očekuje isto, stoga Bik nije dobar izbor za žene slobodnog duha koje vole svoju slobodu i avanturistički način života, ne žele da se osjećaju sputano, kao i one kojima treba više vremena za sebe.

3. BLIZANCI

Prednost: Zanimljiv je, pametan, pozitivan, ne boji se novih izazova, nepredvidiv je i neprestano će vam priređivati iznenađenja.

Nedostatak: Nije oličenje odanosti poput Bika i nikada ne znate koliko će njegova ljubav trajati. Voli promjene, mrzi rutinu, nije stabilan i teško se prepušta dugačkim vezama.

4. RAK

Prednost: Romantičan je i brižan. Kada voli, voli snažno i emotivno. Ne zanimaju ga površne veze.

Nedostatak: Njegova ljubav ponekad može gušiti. Voli sve imati pod kontrolom i male sitnice lako pretvara u veliki problem. Unaprijed razmišlja negativno tj. zamišlja sve loše što bi se moglo dogoditi i tako unosi nemir u odnos.

5. LAV

Prednost: Dinamičan je, strastven, darežljiv i napraviće sve što može kako bi vas maksimalno razmazio.

Nedostatak: Ponosan je i tašt pa će se uvrijediti ako u svakom trenutku nije centar vašeg svijeta ili ako mu (po njegovom mišljenju) ne posvećujete dovoljno vremena. Voli da bude u centru pažnje, što često može biti iscrpljujuće za njegovu životnu saputnicu.

6. DJEVICA

Prednost: Čvrsto stoji s obe noge na zemlji, organizovan je, stabilan i posvećen tome da vas u svakom trenutku čini srećnom i zadovoljnom.

Nedostatak: Cjepidlaka je, svemu će naći manu i voli popravljati “nedostatke” drugih ljudi pa tako i one koje vidi u partnerki. Često mu nedostaje samouvjerenosti, nesiguran je i ima problema s uspostavljanjem povjerenja.

7. VAGA

Prednost: Romantični šarmer s pokrićem. Dobar je i ljubazan, ne samo prema vama nego prema svim drugim ljudima. Kada se zaljubi, odmah ženu posmatra kao svoju životnu partnerku.

Nedostatak: Kada mu je ego povrijeđen, ponašaće se kao dete i neće mariti za osjećanja partnerke. Iako je uvijek spreman na riješavanje problema, tada postaje striktan i hladan pa je teško komunicirati s njim.

8. ŠKORPIJA

Škorpija je ekstremno osjetljiv partner i može biti jako posesivan. Ako se osjeća povrijeđeno, onda postaje i osvetoljubiv.”

Prednost: Strastven, intenzivan i kada je zaista zaljubljen posjeduje nevjerovatnu empatiju i emotivno razumijevanje.

Nedostatak: Ekstremno je osjetljiv, razmišlja fatalistički i može biti jako posesivan. Ako se osjeća povrijeđeno onda postaje i osvetoljubiv.

9. STRIJELAC

Prednost: Mudar, velikodušan, darežljiv, nežan. Nije vičan laganju, pa zbog toga od njega možete očekivati maksimalnu iskrenost.

Nedostatak: Generalno gledajući radi se o stabilnom muškarcu, ali ne i kada je u pitanju ljubav. Često ne zna da definiše svoja osjećanja i lako gubi interesovanje. Voli da nameće svoja uvjerenja i mišljenja.

10. JARAC

Prednost: Nema toga što neće uraditi za ženu u koju je zaljubljen. Ne prepušta se lako emocijama, ali kada ga dotakne ljubav spreman je čitav život ostati s partnerkom i ni u jednom trenutku ne posumnjati u svoja osjećanja.

Nedostatak: Težak je, stalno kritikuje, ima velika očekivanja, rijetko pristaje na kompromise i ne razumije pojam fleksibilnosti. Kada ga partnerka povrijedi, oko sebe će izgraditi zidove koje je teško srušiti.

11. VODOLIJA

Prednost: Uzbudljiv je i inteligentan. Nikada nije ljubomoran i može mu se bezuslovno vjerovati.

Nedostatak: Baš sve shvata lično. Često emotivno odluta i distancira se od partnerke jer se osjeća neshvaćeno. Ne zna voleti bez osjećaja unutrašnje sigurnosti i poverenja, a teško stiče oboje.

12. RIBE

Prednost: Nježan, voli punim srcem, ne suzdržava se, pun je brige i poštovanja.

Nedostatak: Nestabilan je kada su u pitanju emocije. U trenutku se može predomisliti i reći kako zapravo traži potpuno drugačiju partnerku. Voli ljubavnu igru po svojim pravilima, a ako osjeti da ga nešto guši odmah će pobjeći

ženskikutak.hr

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Zodijak!
X Zatvori