Znak Blizanaca je vazdušni, promenljivi muški znak koji ima potrebu da ono što je u nama usmeri u inspirativnu akciju. Fokusiranje energije u određenom smeru i na određen način uvek uslovljava i onu povratnu spregu koju dobijamo kao rezultat naših aktivnosti.

Mesec (duša) ima težnju da se kroz ovaj znak ispoljava putem lagane komunikacije iskazujući svoje emocije na pomalo neposredan i direktan način.

Ovan ima fokus na dom i porodicu, a lunacija im se dešava u polju misli, odluka, braće i sestara. Izvesno je da će emotivni život malo sačekati. U znaku Ovna se nalazi Kiron, što neretko može ukazivati na nemogućnost iskazivanja osećanja. Ovnovima sada može biti teže da se rečima izraze na pravi način i da se predstave u pravom svetlu. Ovakvu vrstu ograničenja bi trebalo da prevaziđete skupljanjem hrabrosti i prevazilaženjem eventualnih strahova, baveći se pre svega sobom i samoisceljenjem. Osećanja se teže kontrolišu, a to ponekad može otežati ostvarenje planova. U ovom periodu Ovnovi lako bivaju povređeni, ranjivi, preosetljivi su, uzrujavaju ih sitnice. Naravno, Ovan se ne zaustavlja dok ne udari u zid a to će biti oko 14. juna. Mars u Raku ima nešto što drugi nemaju, a to je snažna intuicija, onaj unutrašnji glas koji će vam „pokazati“ da li je nešto dobro za vas ili nije. Osetićete to u stomaku. Kad ste u blizini osobe pored koje osećate težinu u stomaku i unutrašnji grč, to je znak da treba da se udaljite i ne insistirate. Svoju energiju fokusirajte na neke aktivnosti koje se tiču stanovanja, doma, porodičnih odnosa. Popravljajte nešto u kući, preuređujte, usmerite pažnju na porodične obaveze.

 Bikovi su prozvani u ovoj lunaciji zbog prisustva Venere u njihovom domu, ali tu je i Uran? Venera je u potpunosti na svom "terenu" jer kao vladarka Bika naglašava senzualnost, nežnost, ljupkost, čulnost, romantične tendencije kao i sklonost ka kreativnom ili umetničkom izražavanju emocija, misli i stavova. Venera, podržana od Saturna, Plutona i Neptuna budi snažniju potrebu za sigurnošču, nežnošću i za većim uživanjem u čulnim zadovoljstvima ljubavi. "Platonska" ljubav za Bikove je gubljenje vremena jer su im težnje usmerene ka ostvarenju potpune povezanosti sa voljenom osobom. Obzirom da je tu i Uran, ova Venera traži punu slobodu u izražanju svoje čulnosti i senzualnosti. Bikovima je najveće zadovoljstvo u ljubavi spoznaja da ih neko voli zbog njihove "unutrašnje" lepote a ne zbog spoljašnje dopadljivosti. Čarolija ima tendenciju da prestane 9. juna i videćemo šta je ostalo od silnog zanosa već 24. juna. Bilo je lepo dok je trajalo!

Blizanci poseduju nestašnu i radoznalu prirodu i vrlo pronicljiv i domišljat um. Kod njih je naglašena potreba za informacijama. Njihova lepršava priroda voli promene što u partnerskom odnosu i nije najpoželjnija osobina. Planeta ljubavi Venera, je u blizanačkom polju tajni i postoji potencijal za neke tajne veze, afere koje vam se neće baš isplatiti! U ovom periodu Blizanci su svoj na svome sve do 4. juna kada Merkur prelazi u znak Raka. Ovaj prelaz će usmeriti blizanački fokus na primarnu porodicu. Blizanci koji su u formalnom partnerskom odnosu (braku) mogu imati neprijatnosti ili sami biti svadjalački raspoloženi jer je i Mars u znaku Raka. Potom pristiže podrška 9. juna kada Venera ulazi u znak Blizanaca. Doneće samopouzdanje bez pokrića, čemu ćete svedočiti 24. juna kada Venera iz Blizanaca napravi kvadrat sa Neptunom. Ovo vreme će podsticati Blizance na uspostavljenje svog novog sistema vrednosti. Emotivno „prelivanje“ će biti za vreme punog Meseca 17. juna kada će Blizanci biti ubeđeni da su u pravu! Naravno, ne preporučujem podizanje revolucije, ponajmanje verbalne. Ovo su samo energije koje vas podsećaju da je vaša radost isključivo vaša odgovornost.

 Rakovima se ova lunacija dešava u polju podsvesti a mentalni ringišpil se zavrteo sa idejom skupljanja što više informacija koje se mogu implementirati u buduće događaje (odluke). Moćna podrška Rakovima je Neptun (vera), koji vas podseća na vaše želje i maštanja. On vam pomaže da premostite ovo vreme izazova dok je „ekipa“ Saturn, Pluton i Južni Mesečev čvor u vašem polju partnerstva. Izazova je bilo a i biće. Vodite računa da vam fitilj ne bude kratak jer boravak Marsa u znaku Raka od 17. juna do 2. jula može doneti osećaj nabujale energije, koji nije zamišljen da se usmeri u „ispravljenje krivih Drina“. Sunce ulazi u znak Raka 21. juna pa će se vaša svest proširiti i naći smisao svakom aspektu. Aspekti, tranziti, jesu na nebu ali njihov odraz je u vašoj realnosti. Ovo je vreme da svoje karmičke pakete vezane za partnerski odnos do jeseni otpustite. Sve ono što osećate da vam ne služi, vreme je i da prepustite zaboravu.

Lavovi sa ovom lunacijom kao da su dobili neku silnu želju za druženjem, prijateljstvima, putovanjima. Sve vreme Lavovi su u aspektu koji se zove JOD sa Saturnom, Plutonom i Neptunom. Jod konfiguracija pokazuje dva neusaglašena pretka za čiju komunikaciju su sada Lavovi kanal. Nije lagano ući u taj svet ispod, u to polje gde žive preci koji nisu međusobno slični, ni srodni. Spojiti te dve suprotnosti u sebi daje veliku vrednost, izuzetan kvalitet i nešto što je iznad očekivanog. Iz silne želje za srećom, Lavovima se život pretvorio u potragu za srećom. Sreću traže u ljudima, događajima, stvarima, situacijama.... tačnije u svemu izvan njih samih. Planeta koja vlada poljem Ljubavi kod Lavova, a to je Jupiter, kreće se retrogradno sve do 12. augusta i sada nije vreme za nove ljubavi. Vreme je za pročišćenje i povezivanje sa samim sobom. Najgore što može Lavovima da se desi je da počnu da „smanjuju“ sebe ne bi li dobili ljubav. Kuliminacija i preokret će se desiti baš kada bude pun Mesec u polju ljubavi 17. juna. Moj savet je da se bez osećaja krivice ili potrebe za pravdanjem prepustite dešavanjima.

 Device su u ovoj lunaciji izašle iz svog modela, briga i odgovornosti. Mada ni ovo nije njihovo prirodno stanje ostavljajući utisak zamora. Od 4. juna kada Merkur pređe u znak Raka, doći će vreme da neki ljudi, događaji ili „prijatelji“ jednostavno odu iz vašeg života. Usled zamorne potrage za srećom i prijateljstvima, Device osećaju frustraciju i patnju, te postaju sve napetije. Često s vremenom Devicama život postaje besmislen, jer štagod učinili, nikako da dostignu krajnji cilj, koji se zove sreća. Počinju se pitati šta je sreća, je li uopšte moguće trajno je postići. To je taj trenutak u kome se donosi krucijalna odluka, da je sreća u vama. Podršku imate sa svih strana. Poverujte, i čuda se dešavaju, u vama je radost i sreća!

Vagama ova lunacija u Blizancima stvara potrebu identifikacije sa prijateljima. Venera, vladarka znaka Vage se nalazi u Biku, takođe u svom zemljanom sedištu, što Vagama pojačava osećaj „da su u pravu“ i da nemaju onu svoju lakoću postojanja. Već 9. juna Venera ulazi u znak Blizanaca i naglašava potrebu za konstantnim rastom i širenjem ljubavi putem komunikacije, razumevanja i prilagođavanja. Kada nastupi "tišina" u ljubavnoj vezi, Vage obuzima nemir i čežnja. Tada im malo znače nežni dodiri i uživanje u čulnim zadovoljstvima. Ljubav je mnogo više od toga. Njima je u ljubavi potreban neko sa kim će razgovarati o svemu a naročito o uzajamnim osećanjima, o zajedničkim željama i planovima. Kratkotrajni nesporazumi su mogući oko 24. juna kada Vage mogu posumnjati u odanost partnera. Sve je to samo Neptunova igra senki i ništa više.

 Škorpionska energija u ovoj lunaciji je pokrenuta emocijama, što bi moglo biti pomalo i neudobno. Obzirom da se vladar Škorpiona Mars, nalazi u znaku Raka od 17. maja pa do 2. jula sa Severnim Mesečevim čvorom u opziciji sa Saturnom i Plutonom (osovina Rak/Jarac) za Škorpione predstavlja genetsku transformaciju. Ova transformacija pre svega bi trebalo da se odnosi na emocije i ljubav kroz pretke i potomke. Partnerski odnosi mlađih Škorpiona, naročito ženske populacije znaka, mogu trpeti izazove u pravcu promena! U polju partnera je Uran koji će u narednih sedam godina sve što je „nestvarno“ srušiti. Ovaj period traži od Škorpiona da se pre svega usklade sami sa sobom. Oko 20. juna možete upasti u onaj tvrdoglavi škorpionski obrazac: „E, sada neću ni kako ja hoću“.

Strelčevima lunacija pada u polje partnerskih odnosa i donosi promišljanje: šta sada, kako dalje? Jupiter, vladar Strelčeva ide unazad sve do 12. augusta. Strelčevi se povlače u sebe u želji za sopstvenim mirom a partneri postavljaju milion pitanja sami pronalazeći odgovore. Ovakva situacija može doneti nesporazum, naročito kada bude pun Mesec u znaku Strelca 17. juna. Strelčevska širina i razumevanje svega, empatija za sve, može da izostane samo iz jednog razloga a to je potreba za mirom, tišinom i malo osamljivanja da bi pročistili misli, i utišali ego. Tada duša dobija priliku da vodi Strelčeve njihovom putanjom ljubavi. Ljubavni život Strelčeva u ovoj lunaciji jednostavno je u padu...možda nismo navikli na to ali to je ciklus koji se ponavlja svake 2,5 godine i eto sada je baš to vreme! Stizu bolji dani za ljubav od 2. jula.

 Jarčevi su u ovoj lunaciji u priličnim izazovima, jer je u polju ljubavi Venera koja traži siguran i dugotrajan odnos. Vreme odluke ističe 9. juna pa šta ste odlučili, odlučili ste. Partnerski odnos, naročito formalni bračni odnos Jarčeva je pod velikim izazovom. Stvara se napetost, a kada uđe Merkur u znak Raka od 4. juna mogući su i konflikti. Partneri će biti preemotivni, razdražljivi i bezkompromisni. Jarčevi nisu skloni predomišljanju, prilično su čvrstih stavova. Sećanja ih mogu odvući na davna iskustva donoseći odluku za veliku i neočekivanu promenu u partnerskim odnosima, jer oni nisu za burne prepirke, niti konflikte, a ovo je baš turbulentno vreme za njihov partnerski život.

Vodolijama ova lunacija pada baš u polje ljubavi. Ovo vreme može doneti mlađe partnere i nove veze na nekim kraćim putovanjima, seminarima ili edukacijama. Vodolijama paralelne veze nisu strane, pa će od 9. juna biti izazova. Oprez za Vodolije koje su zauzete ili braku - ovo je vreme velikih iskušenja. Razotkrivanje neverstva preko telefona i društvenih mreža može biti slučajno oko 24. juna. Ako se već upustite u tu vrstu rekreacije, potrudite se da ne povređujete druge svojom površnošću. Nekada je dobro da obuzdate tog buntovnika u sebi. Revolucija, raskid, prekid ili razvod nisu uvek najbolje rešenje. Nekad je rešenje u staloženosti i čekanju. Na duge staze moglo bi se isplatiti biti u miru sam sa sobom.

 Ribama ovaj Mlad Mesec pada u polje doma i porodice, pa će sve do 21. juna biti fokus na tu oblast života. Ljubavni život Riba bi mogao biti uzburkan u narednom periodu. U Ribljem polju ljubavi nalazi se Mars koji gradi trigonski, podržavajući aspekt sa Neptunom, vladarem znaka Riba. Ovaj položaj daje indicije da se radi o nekoj vrsti sukoba na nivou ličnosti – šta je ono što bi želela uradi a šta je realno da se ostvari, pri čemu značajnu ulogu imaju ostali opterećujući aspekti Marsa sa Saturnom i Plutonom. Pripadnici znaka Riba će se u svom stilu potpuno povući od 21. juna kada i Neptun krene unazad. Tako da ako biste želeli nešto da raspravite, objasnite ili pitate Ribe neće biti prisutne. Ostavite svaku vrstu objašnjavanja ili pitanja za neko drugo vreme. Ovo nije vreme podsticanja Riba na akciju.

ženskimagazin.rs

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Zodijak!
X Zatvori