Ovnove čeka dinamičan mesec, Bikovi traže ljubav preko neta, Blizanac mašta o boljem životu, Rakovi puni energije

OVAN

Ovnovima će mesec april biti veoma dinamičan, buran, ispunjen događajima, ali i trzavicama, brigama, konfuzijom. I pored očekivanih prepreka, ovo će biti odličan period za nove poduhvate.

Posao: Na poslovnom planu vas očekuju značajne promene. Moguća je čak i promena posla, ili celokupnog plana poslovanja. Najbitnije je da ne budete preterano neodlučni, već da donesete određenu odluku i držite se zacrtanog plana. Imaćete dovoljno izdržljivosti i snage da nekako prokrčite sebi put i savladate prepreke.

Nakon 15. aprila, bura počinje da se stišava, više nećete po ceo dan jurcati, broj obaveza će se smanjiti, delom zahvaljujući tome što ćete i sami postati pragmatičniji i fokusiraniji na finansijski napredak. Što se tiče finansija, neke vaše stare greške mogu isplivati i napraviti vam dodatne troškove. Ali imaćete priliku da popravite stvari zauzimanjem nove strategije. Osim toga, ovog meseca će vaše ranije investicije početi da se isplaćuju. Sve u svemu, april je mesec kada će se vaši potezi u proteklih par meseci konačno konkretno odraziti.

Ljubav: Na ljubavnom planu vam dolazi podjednako buran, ali ne toliko zadovoljavajuć period. Ukoliko ste u vezi, moguće su trzavice ili neki događaj koji će zadati udarac vašem odnosu. Šta god da se dogodi, znajte da se spona koja vas veže neće prekinuti, bilo da uspete da izgladite odnose, ili rešite da odustanete. Ipak, stvari će delovati apsolutno crno – belo, pošto će se veze Ovnova u aprilu ili krunisati brakom / trudnoćom, ili okončavati raskidom / razvodom. Neće biti sredine. U celom tom komešanju strasti neće nedostajati. Pred vama je i seksualno veoma uzbudljiv mesec.

Zdravlje: April Ovnovima donosi prilično dobro zdravstveno stanje. Ali to što se odlično osećate ne znači da treba da zapostavite svoje zdravlje. Iskoristite period ove dobre energije da dodatno unapredite kvalitet svog života, kako vas nevolje ne bi sačekale negde iza ćoška. Vi sami najbolje znate šta su vam slabije tačke. Pozabavite se s njima, sad kad nemate drugih zdravstvenih problema. Izbegavajte zakazivanje bilo kakvih većih hirurških zahvata u ovom periodu i jedite više raznovrsnog povrća.

BIK

Veći deo aprila će vam posao biti u fokusu. Tek poslednja nedelja meseca donosi prilike za ostvarivanje ličnih želja i odmor. Vaša nezavisna priroda i moć inicijative dolazi do punog izražaja. O vezi i ljubavi razmišljajte tek na kraju meseca.

Posao: Već prve nedelje vas očekuje potpisivanje ugovora, izvršavanje važnih zadataka, sastanci, klijenti, gužva. Od samog starta meseca slobodno gurajte po svom planu. Nema potrebe da se pravite fini i pravite strategije kako biste se dodvorili nadređenima ili pridobili odobravanje. U prvoj polovini aprila imaćete moć da preobratite ljude na svoju stranu. Ipak ne navaljujte sebi previše odgovornosti na pleća. Kako mesec bude odmicao vaše finansijsko stanje će se postepeno popravljati, kao i vaša poslovna intuicija. Zaista ćete imati jak osećaj za poslovne poteze i ulaganja. Biće dovoljno novca da čak pokažete svoju humanost doniranjem u dobrotvorne svrhe. Kraj aprila je vreme da malo batalite posao. Povucite ručnu, odložite donošenje bilo kakvih velikih odluka do pred kraj maja.

Ljubav: Na ličnom planu vas očekuje stresan period. Moguće su nesuglasice sa partnerom. Svi problemi koje ste gurali pod tepih sada izranjaju bez ikakvog velikog povoda. Sitnice su dovoljne da zapale situaciju i izvuku demone iz prošlosti na svetlost dana. I male stvari vam se mogu učiniti kako veliki problem, zato ne donosite nikakve odluke naglo. April mesec stavlja na test vašu vezu. Ukoliko je dobra, opstaće. One veze koje su bez čvrstih temelja će jednostavno izbledeti. Do kraja meseca sve će biti jasno. Znaćete ko je zaista svim srcem uz vas, a ko je tu samo iz površne zabave, ili koristi. Šta god da se dogodi, na kraju ćete ipak osetiti zadovoljstvo i veliko olakšanje, jer će veliki teret koji ste nesvesno nosili u grudima konačno spasti. Usamljeni Bikovi će sav svoj ljubavni život provoditi na internetu. Biće ih prepuni sajtovi za onlajn dejting i društvene mreže. Ipak sve to možda i neće biti uzalud. Moguće je da iz svega toga čak i ispadne neki dejt. Očekujte vesti o rođenju deteta u porodici.

Zdravlje: U aprilu će vaše psihičko zdravlje biti fenomenalno. Toliko ćete se dobro osećati da ćete misliti da to nije normalno. Opšte zdravstveno stanje vam se postepeno popravlja iz dana u dan kako mesec napreduje, a oko 22. aprila primetićete i nagle skokove u energiji i samopouzdanju. Upravo tada su najveće šanse da se odvažite na lično druženje umesto onog iza monitora i iskoristite svoj urođeni magnetizam koji tako brižno i stidljivo skrivate za prave trenutke.

Blizanci

Početak meseca biće obeležen vašom potrebom da fantazirate o nekom drugom načinu života, promeni posla, o idealnom prtneru ili tome kako bi sve izgledalo da ste u životu načinili drugačije izbore. Vašim srcem vladaće setna osećanja zbog takvih misli. Kako zbog njih ne biste potpuno potonuli psihički, najbolje je da stvari sagledate sa konstruktivnije strane. Šta ja sad mogu da učinim kako bih svoj život približio zamišljenom idealu? – To je pitanje koje sebi treba da postavite.

Posao: Prepreke na koje budete nailazili početkom meseca, mogu biti ujedno i veoma važne lekcije za vas. Veoma je bitno kako ćete ih doživeti i kako ćete im prići. Ukoliko postupite zrelo i u njima uvidite priliku da nešto novo naučite, situacija će se razrešiti početkom druge nedelje aprila u vašu korist. Na kraju krajeva, ni na mirnom moru se ne postaje dobar pomorac. Očekuju vas izazovi koji će od vas zahtevati maksimum na polju ideja i alternativnih rešenja, kojima će na test biti stavljene vaše intelektualne sposobnosti i veštine. Vaš urođeni šarm biće vam potrebniji nego ikada, jer će za realizaciju poslovnih planova biti veoma važna vaša društvenost i komunikacija sa kolegama i klijentima. Dešavaće vam se, češće nego uobičajeno, da uhvatite sebe kako sanjarite na radnom mestu, fantazirate o nekom boljem životu, kako vam misli lutaju. To je znak da se osećate nepotpuno i neostvareno. Umesto da očajavate i samosažaljevate se, najbolje bi bilo da ovaj sanjarski period pretvorite u vizionarski i iskoristite maštu da pronađete realne metode i osnove za ostvarenje makar nekih snova. Pronađite san koji je moguće postaviti za realan cilj i sledite ga. Samo ne očekujte da se išta dogodi preko noći. Ostvarenje snova nikada nije lako. Morate biti spremni na to. Sve u svemu, na poslovnom planu ovog meseca mozak će biti vaše glavno oruđe i oružje. Sve vreme će vladati blaga finansijska tenzija, koja će lagano splašnjavati tokom meseca. To će vas primorati da bolje planirate troškove i pronađete način da “vrtite” novac koji već imate.

Ljubav: I na ljubavnom planu će vam bežanje u svet fantazije biti privlačnije od delanja u realnosti. Ali, budimo iskreni, šta vi realno od svih tih maštarija imate? One vam neće pomoći da prestanete da se osećate usamljeno. Usamljenim Blizancima u aprilu će biti bolje da se konačno bace u akciju, nego da i dalje sede ušuškani u svom malom, zatvorenom svetu. Ipak, ne zalećite se kao muva bez glave. Pojasnite sebi šta zaista očekujete od potencijalnog partnera, prisetite se svih tih maštarija, napravite i spisak poželjnih osobina ako treba, ali obratite naročitu pažnju na ono što bi po vama bilo nedopustivo, pa onda tražite i odgovarajuće osobe. postavite svoje fantazije na test realnosti. Sudeći po horoskopu, april je mesec u kome biste konačno mogli da dobijete broj telefona te osobe o kojoj već neko vreme razmišljate.

Zdravlje: Ukoliko do sad još niste, počnite da vežbate redovno. Posvetite se pravilnijem disanju, podizanju kondicije i imuniteta. Početak je uvek težak, ali ćete sami sebi pomoći vizuelizacijom svog uspeha. Zamislite kako vam je telo već zategnuto, mišići jaki, zamislite kako trčite bez grčevite borbe za vazduh i bez lupanja srca. Zamislite da ste zadovoljni, sveži, sposobni… i načinite prvi korak ka ostvarenju te zamisli. A onda i drugi, pa treći. Verujte da, koliko god da vas sad možda mrzi da radite to, uživanje u fizičkim aktivnostima dolazi samo, čim organizam malo navikne na takav režim. Posle će vam biti teško i dosadno kad redovno ne vežbate.

RAK

Pred vama je dinamičan mesec ispunjen dobrom energijom i još boljim idejama. Očekuje vas mnogo druženja i društvenih događaja, naročito početkom meseca, a možda i promena posla…

Posao: Vi u april ulazite na širom otvorena vrata i u vihoru vetra, jer ste puni sveže i nezaustavljive energije. Ne brinite, nećete pregoreti. Dobre energije neće nedostajati ni vašoj okolini, pa ćete jedni drugima uzajamno “puniti baterije”. Ovog meseca vam najbolje ponude i poslovni predlozi dolaze baš iz sveta zabave. Uglancajte malo svoje društvene veštine, jer će vam i te kako trebati za podmazivanje karijere. Ukoliko opčinite prave ljude, ni nebo vam neće biti granica. Međutim nikako ne zaboravite one koji su oduvek bili uz vas i koji su vas sve vreme podržavali. Bez njih ne biste ni uspeli, imajte to uvek na umu. Slobodno prepustite instinktima da vas vode i uspeh neće izostati. Prepustite se udovoljavanju sebi, jer većih problema nećete imati sve do poslednje nedelje aprila, kada će okolnosti od vas zahtevati povećan intelektualni napor. Samo pazite da ne stanete na žulj nekoj osobi od autoriteta. Krajem meseca gledajte svoja posla i pravite se nevidljivi kako vam neko ne bi prebacio svoju krivicu, ili vas lažno optužio za nešto. Kako god bilo, i to će proći i iz toga ćete izaći.

Ljubav: Vi ste potpuno u oblacima, ali činjenica da vi nikoga ne primećujete ne znači da neko ne primećuje vas. Možda je to neko ko će vam samo diskretno poturiti papirić sa svojim brojem. Kakav početak meseca, zar ne?
Započnite sami razgovor sa osobom suprotnog pola krajem prve nedelje aprila, jer se možete prijatno iznenaditi.
Sredinom meseca vaša emocionalna intuicija briljira. Niko vam ne može zamazati oči i ljude prozirete kao da su od stakla. Ipak budite oprezni oko kraja druge nedelje, jer okolnosti su ipak nepredvidive. Kako se kraj meseca bude bližio, sve više ćete razmišljati o poslu, a sve manje o ljubavi. Polako silazite sa oblaka, ali zadržavate smešak na usnama… Vratićete se već ljubavisanju čim pozavršavate obaveze.

Zdravlje: Dobra energija koja će vas ovog meseca voditi neće dozvoliti da se ni u jednom trenutku ulenjite. Mala promena u ishrani može vam olakšati tegobu za koju možda mislite da nema veze sa tim.

LAV

Početak aprila proteći će vam u mozganju kako da rešite problem koji vas već duže vreme tišti. Isprva nećete uspeti, ali budite istrajni i isplatiće vam se. Druga nedelja aprila biće pravo vreme da upotrebite svoju kreativnost. Imajte na umu da ponekad možete više da dobijete popuštanjem. Poslednje nedelje će biti bolje da jednostavno dozvolite stvarima da se odvijaju kako one hoće, nego da zatežete uzde. Naučićete jednu važnu životnu lekciju na samom kraju meseca.

Posao: Ovog meseca izbegnite ishitreno investiranje u projekte i sklapanje novih ugovora. Ne kažemo da ne treba uopšte da investirate i sklapate nove poslove, već da o svemu dobro razmislite i ne žurite. Druga nedelja aprila je pravo vreme da upotrebite svoju kreativnost. Prisetite se priče o kornjači i zecu. Njena pouka biće vam od koristi kada budete radili na jednom velikom projektu. Umesto da srljate i pokušavate sve da izvedete “na mišiće”, pokušajte sa strpljivijim i mirnijim pristupom.

Ne dozvolite da vas veliki obim posla i odgovornost koja je na vašim plećima, natera da jurcate i trčite bez odmora. Budite poput mudre kornjače. Budite staloženi i temeljni i upravo to će vas spasiti daljnjih komplikacija, i postaviti upravo vas u poziciju da uradite ono što ni stručnije kolege od vas nisu uspele.

Ne plašite se da izložite šefu čak i neke otkačene ideje, i ne dozvolite da vas pomisao da nešto zvuči blesavo odvrati od pokušavanja da to ostvarite. Najbolje vreme za ostvarivanje neobičnih ideja biće druga nedelja aprila.
Poslednje nedelje se pripremite da odreagujete što hladnokrvnije na mogući problem. To će verovatno biti nešto što ima repove u prošlosti, ili suviše dugo stoji nerešeno, pa vas već neko vreme tišti iz potaje. Dizanje frke i paničenje vam uopšte neće pomoći, jer ćete moći da ga rešite jedino hladne i bistre glave. Verovatno vam neće odmah poći za rukom, ali kada ga jednom savladate, shvatićete da prepreka uopšte nije bila velika kao planina – kako vam je isprva izgledalo, već više poput brdašca.

Ljubav: Kada je ljubav u pitanju, često je bolje jednostavno se prepustiti i srljati celim srcem po cenu bilo kakvog bola, nego živeti, osećati i voleti na pola. Ipak, početkom aprila savetujemo vam da malo usporite. Kao što na poslovnom planu treba da izbegnete bilo kakve nagle odluke, i na emotivnom je preporučljivo malo više uzdržanosti i strpljenja nego što ste navikli. Romansa koja je na pomolu može da ispadne upravo najbolja stvar koja vam se ikad dogodila. Ako je već tako, zašto se ne biste malo zauzdali i sačekali, umesto da skačete na svaki mig. Rešićete jedan veliki problem, upravo zahvaljujući vašem delanju prvih dana aprila.

Sredinom meseca ćete pleniti pažnju okoline i veoma će vam dobro polaziti od ruke da prozrete nečije želje, fantazije i skrivene namere, pa će vam biti i lako da ponekog zapanjite svojom pronicljivošću. Ko zna, možda neko poveruje i da ste vidoviti. Svačije srce za vas će biti kao otvorena knjiga, pa nije ni čudo da se neko u vas i tajno zaljubi.

Posledenje nedelje aprila ćete biti posebno emotivni i osetljivi. Osećaćete se neuobičajeno krhko. Ne dopustite da zbog sitnica koje vas izvode iz takta u tom periodu pređete granicu i povredite neku dragu osobu. Ukoliko imate partnera ili partnerku, dajte im onoliko prostora koliko god traže i ne bavite se emotivnim ucenama, jer će ih to zauvek oterati. Ovako postoji velika šansa da se stvari vrate na svoje, ili makar razreše onako kako je za sve najbezbolnije.

Zdravlje: Razmislite još jednom o toj dijeti koju ste nameravali da započnete. Možda uopšte nije za vas, ili joj nije pravo vreme. Početkom meseca biće najvažnije da osluškujete šta vam telo poručuje. Naročitu pažnju obratite na svoja osećanja. Ukoliko ste do sada bili strogi prema sebi i svom telu, vreme je da se opustite i umesto restrikcija koje sebi namećete, pokušate da uhvatite svoj prirodni ritam. Brze “popravke” jednostavno ne drže na duge staze. Počnite da radite na sebi temeljno i korak po korak, ali neka vaš prvi korak bude opuštanje. Nijedna vredna i velika promena se ne događa preko noći, zato ne dozvolite sebi da vas sredinom meseca ophrva osećaj obeshrabrenja. I to će proći… Čuvajte se manijaka.

DEVICA

Početkom meseca vam se otvaraju oči i shvatate da stvari uopšte nisu onako crno bele kako ste mislili. Ipak se uzdržite od kritikovanja drugih dok ne skupite dovoljno informacija. Pred vama je mesec u kojem ćete biti spremni na sve.

Bićete poopuno otvoreni za putovanja, avanture, istraživanja, znanja, veštine, nove uzbudljive stvari. Vaš prirodni talenat za organizaciju iskoristite u prvoj nedelji aprila kako biste kasnije bili mirni, jer vas očekuje puno društvenih aktivnosti. Poslednje nedelje aprila možete naučiti jednu važnu životnu lekciju, pa ostanite otvorenog uma.
Vaša potreba da eksperimentišete kulminiraće u poslednjim danima meseca. Preispitajte način na koji celog života radite određene stvari. Postavite sebi pitanje da li činjenica da se to oduvek radilo tako dovoljna da mislite da ne može drugačije. Usudite se, pokušajte. Možda uradite i nešto revolucionarno.

Posao: Početak meseca će u poslovnom smislu biti uzbudljiv. Doći će do razvoja izvesnih događaja, a vi ćete već biti spremni na novonastalu situaciju, jer je već neko vreme predviđate. Trudite se da ne potcenjujete količinu posla koja je pred vama, ili da ne pojednostavljujete sebi kompleksne situacije samo zbog toga što žurite nekde drugde.
Čak i ako vam na prvi pogled bude jasno kao dan da vaš kolega reaguje burno na nerealne zahteve šefa, ne reagujte ishitreno i ne zauzimajte strane. Cela situacija može biti zapetljanija nego što možete i da pretpostavite. Pouka je da se ne mešate ni u šta na prvu loptu i ne reagujete vođeni prvim utiskom, pošto može biti veoma pogrešan.

Druge nedelje aprila pružiće vam se izuzetna prilika da znatno proširite mrežu svojih poslovnih kontakata.
Treća nedelja vam donosi napredak ili čak unapređenje. Možda će vas konačno postaviti na projekat ili poziciju za koju se borite već duže vreme. Možda je to neki veoma važan zadatak koji će vam biti poveren. Radujte se, jer konci konačno mogu biti u vašim rukama, ali budite oprezni, pošto sa većom moći dolazi i veća odgovornost.
Ne dajte da vas obeshrabri problem koji može iskrsnuti poslednje nedelje. Umesto da se u njega zapetljavate, bolje za sad nađite način da ga zaobiđete. Imaćete dovoljno novca da vratite dugove i nećete oskudevati.

Ljubav: Vi obično dobro umete da procenite situaciju i zapazite kuda određena veza vodi i da li se sve odvija onako kako biste želeli. Međutim, u aprilu vaša intuicija na emotivnom planu kao da ne radi. Mnogo toga će vam delovati potpuno drugačije od onog kakvo zaista jeste. Zato dobro razmislite i sačekajte pre nego što partneru uputite neki ultimatum. Budite strpljivi i sve će se razrešiti. Budite spremni na sve. Eksperimentišite i ne plašite se da probate neke nove stvari. Sredinom meseca organizujte neku zabavu, večeru ili žur. Pozovite prijatelje. Možete dobiti neku veoma golicljivu informaciju ili doživeti iznenađenje.

Zdravlje: Ovog meseca zaista pređite sa reči na delo. Prestanite da teoretišete o tome šta treba da uradite za sebe, već to konačno učinite. Dok se dobro ne oznojite neće biti napretka. Čist vazduh, šetnja ili džoging učiniće čuda za vaš krvotok i cirkulaciju. Intelektualni rad, ali i mnoge kasne večeri i partiji uzimaju danak vašem zdravlju, pa će vam bukvalno bilo kakva aktivnost biti spas.

VAGA

Ponekad male stvari čine život vrednim – osmeh bebice, topli pogled partnera, smeh sa prijateljima, šetnja u omiljenim cipelama, vožnja kroz stari deo grada sa davno zaturenim sećanjima… U ovom periodu biće vam teško da ih sagledate, zbog okolnosti koje kao da uvek pokušavaju da vam otežaju život. Ipak, ne dajte se. Imaćete dovoljno prilika da usporite i uživate u malim stvarima, samo ako to budete želeli.

Posao: Ukoliko vam nešto početkom meseca poremeti poslovnu rutinu, ne dozvolite da budete izbačeni iz koloseka, već usporite i pažljivo odaberite bitke. Odlučite se za ono što je zaista važno. Sve drugo može da sačeka. Već u prvoj nedelji biće vam potrebne vaše diplomatske veštine da razrešite napetu situaciju. Imaćete dosta inspiracije i kreativne energije, pa ćete poželeti da učite neku novu veštinu, zanat, da upišete neki kurs i tako unapredite svoju karijeru.

Ponekad su male stvari, a ne velike (poput vašeg zvanja, ili visine plate) ono što vedri i oblači vaše dane. Sitne nepravde i neprijatnosti mogu da nas učine izuzetno nesrećnima. Male stvari je i najlakše promeniti. Zato se od prvog dana aprila fokusirajte na sve te sitnice koje vas tište i koje je moguće promeniti. Mali koraci vas zaista mogu vinuti visoko, piše astrosudbina.com. Već prve nedelje kolege će vam biti izuzetno zahvalne na vašoj pomoći pri razrešenju nekog problema. Ukoliko to već do sad niste bili, postaćete primećeni. Vaše dane provedene na poslu sredinom meseca razvedriće jedna romansa. Pred kraj meseca upalite sve motore i dajte sve od sebe, ali budite oprezni u vezi novih poslovnih poteza i dilova.

Ljubav: Zauzetim Vagama je došlo vreme da se zahvale partneru za sve što čini za njih. Za sve one slatke sitnice, poklončiće, znakove pažnje, ali i za podršku, ohrabrenje, oslonac… Ukoliko među vama ima nekih neraščišćenih problemčića, sada je pravo vreme da sve iznesete na svetlost i sagledate realnije. Rešite to do kraja prve nedelje kako bi vaša sreća što pre bila kompletna. Sredinom meseca učinite nešto izuzetno za voljenu osobu. Najvažnije je da budete što maštovitiji i kreativniji u tome. Usamljene vage sredinom meseca imaju priliku da šarmiraju neke interesantne osobe. Moguće je i da ćete se zaljubiti, ali ne dopustite da vam to oduzme razum. Naročito treba da usporite u poslednjih par dana aprila. Na emotivnom planu uopšteno stanje se postepeno popravlja, a izgledi za ljubav se povećavaju.

Zdravlje: I na ovom planu obratite pažnju na sitnice. kakvo vam je držanje? Da li se promenilo? Da li imate neke sitne bolove? Kako spavate?… Obratite pažnju na bilo kakve sitnice koje do sad niste zapažali. Rešite se nagomilanog stresa dugim šetnjama i vodite računa da dovoljno odmarate i spavate, naročito poslednje nedelje aprila. Ne bi bilo loše da proverite krvnu sliku, ili odete na sistematski pregled, ukoliko dugo niste posećivali lekara.

ŠKORPIJA

Romansa, lepota, ljubav, flert… obeležiće vam april. Emocije će ovog meseca gospodariti vašim razumom. Bićete osetljiviji nego inače, ali upravo zahvaljujući tome možete steći uvid u situaciju i pre svih drugih prozreti nečije namere ili način na koji će se događaji u budućnosti odvijati. Slušajte svoju intuiciju, jer će vas učiniti gotovo vidovitim, naročito sredinom meseca. Krajem aprila počećete ponovo da zavodite red u svom životu, domu, na poslu.

Posao: Dosta stvari koje vas mogu obradovati, dešavaće se ovog meseca. Međutim, vaše interesovanje biće pretežno na strani emocija i ljubavi, a vrlo malo okrenuto poslovnim aktivnostima. Ljubav će vam biti važnija od karijere. Ne brinite preterano zbog toga i ne dozvolite da vas grize savest što na poslu ne dajete maksimum. Tek kasnije ćete uvideti zašto je baš dobro što vam je u ovom periodu posao išao traljavo. Imaćete dosta vremena da posvetite partneru i nadoknadite neke važne sitnice propuštene u svakodnevnoj jurnjavi. Prve nedelje aprila veoma će biti značajno da se maksimalno posvetite svojoj vezi i razrešite eventualne zaostale probleme u privatnom životu. U tom periodu biće ključno da ipak nađete malo vremena za posao.

S obzirom na to da su vam instinkti u vrhuncu, anticipiraćete pre svih drugih šta se tačno događa u firmi, ili između vaših kolega i poslovnih partnera, pa vam neće trebati mnogo razmišljanja, energije i vremena da povučete pravi potez. Iskoristite svoj prirodni talenat da smanjite novonastalu tenziju u radnom okruženju. Možda ćete biti u situaciji da mirite dve sukobljene strane, od kojih su vam obe drage, ili makar kod obe imate nekakav interes. Ljudi će vas slušati u ovom periodu, biće im važno šta imate da kažete, rado će i sa poverenjem prihvatati vaša rešenja. Zato je, naročito poslednje nedelje aprila, neophodno da im govorite jasno i glasno šta tačno od njih želite i zašto.

Ne zalećite se u nove poslovne poduhvate koliko god oni delovali primamljivo i ne dajte da vas zavaraju obećanja o neverovatnom profitu. Takve stvari zahtevaju više koncentracije i istraživanja, nego što ste u ovom trenutku spremni da uložite.

Ljubav: Usamljene škorpije imaju veliku šansu da april mesec započnu boljim upoznavanjem sa jednom značajnom osobom. Zauzete škorpije će možda iznova upoznati svog partnera, tj. spoznaće o njemu nešto što ranije nisu znali, ili će ga jednostavno sagledati drugačijim očima, u drugačijem svetlu, pa se možda i iznova zaljubiti. U svakom slučaju, pred vama je emotivno uzbudljiv period. Ponovo ćete osetiti leptiriće u stomaku i sladak nemir iščekivanja.

Kao što smo već pomenuli, prve nedelje će biti potrebno da većinu svoje energije uložite u rašćišćavanju porodičnih, bračnih, ili problema u vezi. Vašim najbližima će izuzetno trebati vaše prisustvo i ključno je da ih ne izneverite. Trudite se da zaista učinite sve što možete, ali ne zanemarujte i sopstvene želje i potrebe. Ne žrtvujte se, već se trudite da učinite onako kako će svima biti bolje.

Treće nedelje aprila vaš šarm je na vrhuncu. Niko zaista ne može da vam odoli, a vaša urođena veština flertovanja učiniće da potencijalne partnere motate kako vam se prohte. Samo ne preterujte sa demonstracijama svoje moći, naročito prema suprotnom polu, jer od toga na koncu niko nema koristi.

Krajem meseca rešavate da zavedete red, kako na poslu tako i u kući. Dovoljno dugo ste živeli od danas do sutra, rukovođeni samo intuicijom i trenutnim povodima. Možda ćete poželeti da sa svojom porodicom prodiskutujete o novom setu pravila – poput zabrane mobilnih telefona i kuckanja poruka za ručkom, uvođenja rasporeda ko kad pere sudove, usisava, baca đubre, kuva i slično… Ovo će biti i vreme kompromisa i okretanja sebi. Ukoliko živite sami, ovo će biti vreme presabiranja redova, okretanja novog lista, sređivanja, pravljenja mentalnih spiskova, donošenja odluka koje menjaju sadašnje stanje.

Ukoliko već imate nekoga, poslednjih dana aprila imaćete potrebu da se osamite i posvetite malo vremena samome sebi. Zbog burnog emotivnog života, ovog meseca ste sigurno zapostavili svoje zdravlje. Sigurno niste pazili preterano na ishranu, ili ste skoro potpuno zanemarili vežbanje pod izgovorom da se već dovoljno trošite.

Zdravlje: Buran emotivan život u aprilu odraziće se i na vaše opšte zdravstveno stanje. Posledice, naravno, neće biti vidljive odmah, ali kako mesec odmiče, počećete da zapažate nedostatak energije. Malaksalost koja vas može obuzeti poslednje nedelje direktna je posledica nebrige za zdravlje i popuštanja sebi. Zbog toga je veoma važno da ponovo uspostavite zdravije navike.Koliko god bili zaneseni ljubavnim zgodama i nezgodama, pokušajte da uvek odvojite malo vremena za šetnju, vožnju biciklom ili džoging. Ko zna, možda vam se i ukopi u dejt.

Sredinom meseca povedite računa o pritisku, a nije zgoreg ni da zakažete pregled kod zubara, ili tu intervenciju koju već duže odlažete.

STRELAC

Ovog meseca bićete naročito rasejani. Zbog toga će vam moć improvizacije biti preko potrebna da izađete na kraj sa svakodnevnim obavezama. Mnoge odluke ćete donositi “u pet do dvanaest”, ali to ne znači nužno da će biti lošije od onih dobro promišljenih. Ponekad previše razmišljanja nepotrebno komplikuje stvari. Ovog meseca manje će biti više, što se tiče vaših sposobnosti da odaberete pravu stvar ili rešenje.

Posao: Ne dozvolite da vas izbaci iz takta činjenica da već po drugi put ove nedelje ne možete da nađete ključeve od stana dok žurite na posao, hemijska olovka prestaje da radi baš u trenutku kad vam je potrebna da zapišete važan kontakt, omiljeni džemper ko da je u zemlju propao, naočarima ni traga kad vam najviše trebaju, auto se gasi taman kad se upalilo zeleno na semaforu… Sitnice će u aprilu raditi protiv vas. Pokušajte da se prilagodite, radije nego da besnite i nervirate se. Taman ste lepo isplanirali sve za početak meseca, dolazite na posao i shvatate da ceo plan pada u vodu zbog nepredviđenih okolnosti. Ostanite pribrani, udahnite duboko umesto da upadate u paniku zato što posao neće biti obavljen u roku. U svim ovim nesrećnim okolnostima možda ima i nečeg dobrog. Nova kolegenica je slučajno obrisala važne podatke neophodne za zaključivanje posla. Nema veze, možda ti podaci nisu bili kompletni, možda dolaze iz sumnjivog izvora, možda se u njima potkrala greška, koja bi vam se stostruko obila o glavu da nije došlo do ovako prisilne promene plana.

April će biti mesec u kojem ćete učiti da bukvalno sve što vam se događa sagledavate sa pozitivne strane i iz svega pokušate da izvučete nešto dobro, pa makar to bila i samo pouka. Dosta poslova ćete obavljati na daljinu – putem mejlova, telefona i skajpa ili na neke manje uobičajene načine. Krajem meseca poslušajte savet koji ćete dobiti od nadređenog ili neke osobe od autoriteta. Takođe, počnite da svoje pauze za ručak koristite da zaista napravite pauzu i otklon od posla, kako biste napunili baterije i mogli da date sve od sebe.

Tamo gde ništa ne pomaže šta god da uradite, jednostavno batalite i sačekajte razvoj događaja. Ovo će biti mesec u kome ništa neće biti crno – belo, i loše vesti će moći da ispadnu dobre.

Ljubav: Izađite malo u grad, ili na dejt, dajte sebi malo oduška od posla i sigurno će se nešto lepo desiti. Iako vam sve ide naopako i ispadate totalni šeprtlja, stvari se ipak raspliću u vašu korist. Nekome je sve to neodoljivo i simpatično iako vi samo želite da se tlo pod vama otvori i da vas proguta od sramote. Ne potcenjujte svoj šarm, čak i u situacijama kad ste potpuno rasejani. Sredinom meseca vas očekuje jedna avantura – budite spremni na to da ništa neće biti onako kako ste navikli.

Očekujte neočekivano. Moguće je da će se za vas zainteresovati i neko iz viših društvenih krugova.

Zauzeti Strelčevi će poslednje nedelje aprila imati sitne razmirice i sukobe mišljenja. Delom će problemi nastati zbog lošeg balansa između privatnog života i posla. Ne budite krutih stavova i pokušajte da nađete alternativna rešenja i napravite kompromis. Improvizujte, ne mora baš sve da ide po pravilima, pogotovo kad opštih pravila u ljubavi ni nema, već svaki par postavlja svoje zakone. Ovo će biti i dobro vreme da počnete da razmišljate o potomstvu.

Zdravlje: Ne morate čekati na savršene okolnosti kako biste konačno započeli određeni režim rekreacije ili ishrane. Ovog meseca pogotovo ništa nećete uraditi za sebe i svoje zdravlje ako samo budete čekali da se sklope sve kockice. Zapamtite već jednom da okolnosti nikad neće biti savršene. Ovaj mesec će vas naučiti da delate s onim što imate kako znate i umete. Borite se sa onim što vam je u rukama i radujte se onome što imate.

Nemate odgovarajuće patike za trčanje, pa ne možete na džoging, lokalna prodavnica zdrave hrane ne poseduje sastojke koji vam trebaju, pa zbog toga potpuno odustajete od promene i vraćate se brzoj hrani, doktorka vam je na odmoru, ili ne može da vas primi, pa vi ne radite ništa povodom bola u krstima… Prestanite da čekate i da vadite okolnosti kao opravdanja za svoju lenjost.

JARAC

Tokom aprila meseca Jarčevi će imati osećaj kao da su u “direktnoj vezi” nekim višim instancama koje će vas napajati kreativnom energijom, a posebno početkom meseca. Vama ne preostaje drugo, nego da se upustite u nove projekte i uposlite svoje talente kaako biste konačno neki od njih i unovčili.

Posao: Od početka meseca, a posebno 1. dana aprila imaćete priliku da oprravdate svoju reputaciju osobe koja ume da reši problem kada je najveća frka i kada je neophodno u kratkom vremenu i pod pritiskom izroditi kreativno rešenje problema koje su, kao po običaju drugi zakuvali. Tokom prve polovine meseca osećaćete se prilično dobro čemu će dosta doprineti i lepe vesti koje će doći do vas, a nemojte biti preterano iznenađeni ako budete pozvani na poslovni ručak na kome će biti reči o vašem radu ili napretku. Takođe blistaćete i na ličnom planu, jer osoba koja puca od samopouzdanja može biti samo još privlačnija suprotnom polu.

Ljubav: Na ljubavnom frontu možete očekivati sve, samo ne stabilan i miran period. Plovićete nemirnim vodama i lomiti velike talase sve do kraja druge polovine meseca, kada ćete moći da predahnete. Bićete u prilici da birate između izvesne romanse i sigurnog bega u samoću, koja bi pre ili kasnije morala da vam dojadi. Dakle, čeka vas period truda i ulaganja u nežne i romantične odnose ako mislite da ostanete zatvoreni u svom ružičastom balonu od sapunice.

Zdravlje: Planete su makar ovog meseca u povoljnom položaju i imaćete sve predispozicije da se osećate odlično.
Naravno, podizanje imuniteta je uvek dobar savet,  posebno na proleće kada priroda, ali i virusi bude i cvetaju. Ljudi sa hroničnim tegobama poput reumatizma imaju sve preduslove da uz pridržavanje saveta lekara ovaj period prođu bez većih nelagoda.

VODOLIJA

Pred Vama je period kada ćete konačno imati priliku da utičete na ishode događaja, umesto da vas sudbina šamara nepredviđenim troškovima ili situacijama. Vaš trud da uspostavite harmoniju sa vaššom okolinom i u privatnom i u poslovnom polju će konačno uroditi plodom.

Posao: Naravno, ništa od ovoga vam neće pomoći ako se ponovo prepustite vašoj unutrašnjoj potrošačkoj aždaji koja čuči u Vama i strpljivo vreba 1. u mesecu da se opusti uz prijatnu gradsku šetnju propraćenu olakim hvatanjem za platnu karticu, ručkić i povratak taksijem sa četiri pune kese bespotrebnih krpica, novčanika, ešarpi i slično. Na poslovnom planu mnogo toga će vam zavisiti od gore navedenog, pa ako ne budete potrošili previše novca, moćićete malo i da odmorite. Ako merkate ili priželjkujete unepređenje, moraćete dapronađete način da svoj redovni posao oobavljate efikasnije i da vam ostaje više slobodnog vrvemena, koje biste iskoristili za lično usavršavanje, umesto za gledanje fejsa ili zabavu na netu na radnom mestu.

Ljubav: Kada kažemo “dajte sve od sebe”, zapravo mislimo da date sve od sebe da zablistate i posnosno izesete svoje najlepše izdanje 10. i 11. aprila kada ćete imati priliku da drastično promenite svoju ljubavnu sudbinu. Za Vodolije koje su u dugim vezama predlažemo hitan romantični “getaway”, jer su moguće nesuglasiuce vezane za najgluplji povod za svađu, a to je novac. Umesto toga, potrudite sa uživate i prepustite se strastima.

Zdravlje: Upatmite, zdravlje nema cenu i ono što vam Zvezde poručuju je da istrajete sa zdravom ishranom, boravku u prirodi, fizičkom aktivnošću i povremenim  stajanjem od računara. Ukoliko radite sedeći posao, savetujemo vamm da na svakih pola sata ustanete makar po čašu vode. Koliko god je moguće, izbegavajte druženje i kafenisanje sa osobama koje su očigledno prehlađene.

RIBE

Za ljude rođene u znaku Riba drugi mesec proleća doneće neke veoma neobične okolnosti. Sunce će imati najviše uticaja na Vas, iako to nije uobičajeno za vas. Sa druge strane, pritisak prilika i nepredviđenih okolnosti će u aprilu biti minimalan, tako da ćete biti u prilici da uživate u “slobodi” više nego obično. Drugom polovinom meseca očekuju Vas gratifikacije u poslovnom smislu, a Vaša sposobnost da brzo donosite proračunate odluke može Vam doneti priličnu finansijsku dobit.

Posao: Na polju posla morate povesti računa o situacijama kada se u poslovnom smislu oslanjate na pomoć saradnika ili ishod neččijih pregovora, jer će upravo ti aspekti biti najugroženiji i zahvtevaće vašu punu pažnju.

Tokom aprila doživećete da se jedanput i neki vaši stavovi promene, a posebno po pitanju osećaja odgovorosti, upravo zbog zgodnih poslovnih prilika koje vas očekuju i koje bi trebalo da iskoristite na najefikasniji način. U suprotnom, propustićete nekoliko iznenadnih prilika koje će bukvalno eksplodirati i nestati brže nego što su se i ukazale. Zato budite spremni da pregovarate i da iskoristite svaku mogućnost za nove poslovne dogovore.

Ljubav: Nešto stabilniji period očekuje Ribe tokom aprila, ali to se podjednako odnosi na one koji uživaju u dugim vezama i one koji su solo. Ono što jeste interesantno je to da su Zvezde naklonjene onima koji planiraju venčanje ili veridbu, tako da srećnici rođeni u zaku Riba mogu očekivati potpuni blagoslov Zvezda. Kako proleće u vama budi novu energiju i bukvalno “restartuje” vaš libido, bićete u problemu ukoliko ste skloni iskušenjima, jer 16. i 19. možete biti u situaciji da upoznate veoma zaintereovanu, privlačnu osobu vatrenog znaka. Ovo je samo potvrda da vas tokom aprila čeka veoma povoljan period za ljubav, ipak Vam  savetujemo da odredite prioritete na polju ljubavi i u celu jednačinu obavezno uključite i svoju racionalnu stranu.

Nemojte srljati u nešto zbog čega možete kasnije zažaliti.

Zdravlje: Po pitanju zdravlja bićete ugroženi jedino ukoliko Vas obuzmu depresivna osećanja ili ako vam naglo opadne imunitet. Imajte na umu da je stanje duha često tesno povezano sa opštim zdravstvenim stanjem, pa u skladu sa time podarite sebi period smejanja, zabave i uživanja u dobrom društvu. Hranite se zdravo i provodite što više vremena u šetnji, a što manje u sedećem položaju.

novosti

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Zodijak!
X Zatvori