Ovo se prvenstveno odnosi na znake u kojima je uticaj Merkura naglašen, Blizance, Device i Škorpije, kao i na Ovnove, Jarčeve, Vage i Rakove.

PROLEĆE je počelo sa retrogradnim Merkurom koji ove godine prelazi preko vatrenog Ovna do sredine maja, što je gotovo dva puta duže nego inače, jer ova planeta obično "preleti" preko jednog znaka u roku od tri nedelje. Zato će njen tranzit preko prvog zodijačkog znaka uticati na komunikaciju među partnerima, naročito mlađim ili onima koji su odnedavno u vezi. Ovo se prvenstveno odnosi na znake u kojima je uticaj Merkura naglašen, Blizance, Device i Škorpije, kao i na Ovnove, Jarčeve, Vage i Rakove.

 Iako Merkur simbolizuje mlade, konjunkcija koju obrazuje sa Uranom, od 8. do 18. maja, i osobama u zrelijim godinama može doneti iznenadne raskide i isto takve obnove veza, kao i razdvajanja od partnera, zbog više sile, na primer, nekog poslovnog putovanja, odlaska na stručno usavršavanje u inostranstvo i sl.

Kratkotrajna konjunkcija koju retrogradni Merkur obrazuje sa Suncem, od 29. marta do 6. aprila, pod uticajem je konjunkcije Marsa i Saturna iz Jarca, zbog čega će predstavnici jačeg pola biti posesivniji i ljubomorniji nego inače, pokušavajući da svojim partnerkama nametnu neka svoja pravila i stavove, a mogu čak da budu i nasilni. Ovo se posebno odnosi na muške Jarčeve i Vodolije, znakove preko kojih će se tokom ove godine "šetati" Mars, planeta muževnosti, seksualnosti, ali i agresivnosti.

Krajem marta, Merkur (komunikacija) počinje da obrazuje napet aspekt sa Marsom (tenzija) u Jarcu, koji u prvoj dekadi aprila može da dovede do rasprava, svađa i ljubomornih scena, čiji će inicijatori biti uglavnom muškarci.

Sunce (vitalnost, naglašena osećanja) će od 8. do 10. aprila biti blizu stepena svoje egzaltacije, 19. stepena Ovna, na kome je njegov uticaj naglašen, što znači da će emocije biti uzavrele, a muškarci nestrpljiviji i energičniji u nameri da osvoje ili zadrže partnerku koja im se dopada. To se najviše odnosi na Ovnove, Blizance, Lavove, Vage, Strelčeve i Vodolije. Mlađe žene biće pod većim uticajem muškaraca od kojih ih deli veća razlika u godinama, zbog čega će i lakše popustiti pred njihovim udvaranjem. Rakovi, Jarčevi, Device i Škorpije će biti pod tenzijom i prilično napeti, zbog čega u tom periodu ne bi trebalo da donose važne odluke u vezi sa svojim emotivnim životom.

Posle 15. aprila, kada Merkur kreće direktnim hodom sa 4. stepena Ovna, zategnuti odnosi popuštaju i komunikacija među partnerima postaje nešto bolja, mada će Merkur i dalje obrazovati napete aspekte sa sporim planetama u Jarcu i Škorpiji.

Neharmoničan aspekt između Merkura i Saturnom u Jarcu, od 25. marta do 3. maja, nepovoljno utiče na komunikaciju i doprinosi zategnutim odnosima među partnerima, pre svega, zato što će muškarci biti prilično tvrdoglavi i neće želeti da popuste i dopuste partnerki da iskaže svoje mišljenje. To može da kulminira u periodu od 1. do 12. maja, kada se obrazuje kvadrat između Merkura i retrogradnog Plutona (moć) u Jarcu, a 7. i 16. maja Mars (agresivnost) će biti blizu stepena svoje egzaltacije kada je njegov uticaj posebno naglašen. Žene bi tada trebalo da izbegavaju rasprave sa partnerima čije zanimanje podrazumeva uniformu ili bi morale da se pobrinu za svoju sigurnost na neki drugi način.

Još jedan neharmoničan aspekt, inkonjunkcija između Merkura i retrogradnog Jupitera u Škorpiji, podstiče na rasprave i svađe, zato što je Jupiter planeta ekspanzije, koja sve uvećava, pa tako i bezazlene prepirke mogu da prerastu u svađe i ljubomorne scene.

ZALjUBLjENI BIKOVI, VAGE I RIBE

VENERA, planeta ljubavi, lepote i uživanja, 31. marta ulazi u znak Bika u kome se oseća kao kod svoje kuće. Zato će se i znaci u kojima je njen uticaj naglašen, Bikovi, Vage i Ribe, najpre zaljubiti i prolepšati. Ovakva pozicija Venere, takođe, upozorava na pojačan apetit i višak kilograma. Pozicija Sunca blizu fiksne zvezde Algol u Biku, u periodu od 13. do 21. maja, opominje da bi žene trebalo da se klone rasprava sa partnerom, naročito ako su oni Ovnovi, Jarčevi ili Škorpije. Kada Venera 24. maja uđe u Blizance, veće su šanse za ulazak u tajnu ili paralelnu vezu.

horoskopius

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Zodijak!
X Zatvori