Saturn nam pruža priliku da steknemo unutrašnju snagu, da postanemo odgovorniji za ono što radimo i napustimo loše navike koje nas čine slabima, a evo šta nas još očekuje do kraja januara 2020. godine!

Saturnovi tranziti i ciklusi mogu se smatrati kao put prema zrelosti. To je teoretsko objašnjenje, a ono kako ih mi osećamo sasvim je drugačije. Možemo osetiti kao da je sve usporeno, nailazimo na kašnjenja, frustracije i pritiske. Poruka koju nam šalje Saturn, uvek je ista: živimo u sadašnjosti. Saturn nam pruža priliku da steknemo unutrašnju snagu, da postanemo odgovorniji za ono što radimo i napustimo loše navike koje nas čine slabima.

Tamo gde dođe Saturn, donosi asketizam. Saturnov tranzit uči nas da preuzmemo odgovornost za sebe - ne krivi druge, menjaj stvari iz sebe onim snagama koje si dobio, gledaj ono što si dobio i na tome gradi sebe. Ipak, većina ovaj aspekt ne shvata i okreće se suđenju drugih ili depresiji. Saturn nas podseća na stvarnost i potrebu za većom samodisciplinom, pa i reorganizacijom života, zavisno u kojoj se kući nalazi.

Saturn 26. oktobra 2017. ulazi u znak Strelca, koji je sklon preterivanju i neodgovornosti. Pod Saturnovim delovanjem te karakteristike postaju vidljive. Ako ne poslušamo preporuku Saturna, zbog tih će nas osobina drugi osuditi ili ćemo izgubiti i materijalne vrednosti. Potrebno je izbegavati preterivanja i neodgovornost.

Saturn traži strukturu i definicije, a čim nešto definišemo, počinjemo da se osećamo zarobljeno. Kako je poznato da Strelac želi slobodu, a ustvari postaje egocentrik koji teško radi i preuzima odgovornost, Saturn u Strelcu može nas naučiti da postoji oslobođenje kroz napuštanje onog što nas čini slabim. Ovo je vreme za stvaranje jasnih odluka za uklanjanje onoga što ne funkcioniše unutar nas samih.

Šta nas uče Saturnove lekcije

Strelcu je cilj povećati razumevanje i podići svest, a sa Saturnom moramo to učiniti na strukturiran i realan način. Isto vredi za širenje horizonta i nove načine razmišljanja. Strelac može biti 'neuredan' u usvajanju novih znanja, a Saturn to želi očistiti. Strelac se okreće ka velikom, ali Saturn želi detalje. Pozitivno razmišljanje je divno, ali ako nema temelja u stvarnosti, može nas dovesti do razočaranja, a to je još jedna od Saturnovih lekcija. Saturn uklanja preterana očekivanja i daje dozu realizmabez pesimizma.

Saturn u Strelcu traži praktičnu primenu naše životne filozofije. Možemo potvrditi svoje sisteme verovanja, ali treba izbegavati kruto razmišljanje. Naša sloboda seže do shvatanja da sloboda ne znači beg od odgovornosti. Saturn u Strelcu testira našu moralnu snagu. Ako previše moraliziramo, možda ćemo biti izazvani da dokažemo ono što tvrdimo. U svetu će zbog toga mnoge verske organizacije biti pod uticajem Saturna.

Na polju zdravlja, tokom ovog tranzita biće važno kretati se. Naime, Saturn vlada kretanjem, a delovi tela kojima upravlja su bedra, kukovi i karlica, što poboljšava cirkulaciju kroz vatreni princip.

Studentima ovo postaje važno vreme, što znači da će se morati puno više potruditi oko obaveza, a teškoće dolaze radi otklanjanja slabosti i stvaranja zdravog samopouzdanja.

Saturn nas uči da sloboda nije u izbegavanju odgovornosti niti u Strelčevom bežanju od pravila. Ovo je vreme puštanja starih, tvrdih stavova koji nas drže u prošlosti i pronalaženja novih načina samospoznaje. Jasno, ovde smo više obradili psihološki deo Saturna, dok njegovo promatranje u svetu možemo okarakterizovati kao puno bolje od tranzita koji smo imali u Škorpiji jer podstiče stvarni razvoj.

horoskopius

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Zodijak!
X Zatvori