Jupiter sve uvećava pa i naše reči, izjave i zaključke koji mogu da budu nelogični, pogrešni ili preuranjeni

Merkur, simbol logike i intelekta, 12. decembra, pridružiće se Suncu i Jupiteru u Strelcu, simbolu putovanja i kontakata sa strancima. Mada je u ovom znaku njegov uticaj oslabljen, pa Merkur gubi na brzini i spretnosti, ta pozicija odgovara osobama koje se bave kreativnim zanimanjima u kojima su često rukovođeni maštom, inspiracijom i intuicijom.

 Planeta komunikacija i biznisa prelaziće preko devetog zodijačkog znaka do 5. januara iduće godine, kada ulazi u znak Jarca.

Ukoliko je vaš natalni Merkur u Strelcu, već ste razvili svoje "mehanizme" odbrane od rutine i dosadne svakodnevice, bilo kroz maštu ili putovanja. Za vas su kao stvoreni poslovi u turizmu, marketingu ili medijima, zbog kojih morate često da idete na kraća putovanja ili da svakodnevno komunicirate sa dosta sveta.

U drugoj polovini nedelje, Merkur obrazuje konjunkciju sa Jupiterom, zbog čega bi trebalo da povedete računa o tome šta i kome govorite. Kada se dve planete nađu toliko blizu jedna druge, da se "spoje", tada su njihovi uticaji naglašeniji. Budući da je Merkur u znaku svog pada, odnosno, oslabljen, a Jupiter ojačan pozicijom u Strelcu, taj aspekt opominje da bi trebalo da povedemo računa o svojim izjavama i odlukama, jer možemo da budemo skloni pogrešnim procenama. Jupiter je planeta ekspanzije, što znači da sve širi i uvećava, pa tako i naše reči, izjave, zaključke, koji mogu da budu nelogični, pogrešni, preuranjeni, dok naša očekivanja mogu da budu veća nego što bi trebalo...

S druge strane, Merkurov harmoničan aspekt, polusekstil, sa Venerom u Škorpiji, pozitivno utiče na moć izražavanja predstavnika svih znakova, ali ipak treba imati u vidu da su u ovom aspektu obe planete u znacima svoga pada. To znači da ne bi trebalo da očekujemo previše od razgovora sa partnerom, kolegom, saradnikom, rođakom ili decom, ako ste roditelj. Ovaj aspekt može da pogoduje onima koji se bave umetnošću, advokaturom ili zanimanjem zbog kojeg su prisutni u javnosti. Ovakve pozicije planeta, takođe, mogu da odgovaraju osobama koje su na neki način povezane sa inostranstvom, strancima ili očekuju stipendiju ili odlazak na stručno usavršavanje.

Merkur obrazuje napet aspekt, inkonjunkciju, sa retrogradnim Uranom u Ovnu, zbog čega bi trebalo izbegavati vraćanje u prošlost, podsećanje na nečije greške, isticanje propusta kojima smo svi manje ili više skloni. Pošto Uran simbolizuje višu silu i moderne tehnologije, a Merkur komunikacije, moguća su poznanstva preko interneta, kao i neočekivana razdvajanja ili prekid u dopisivanju, zbog više sile, a najčešće zbog partnerovih profesionalnih obaveza.

IŠIJAS I INFEKCIJE

Kada je reč o zdravlju, Merkur u Strelcu upravlja sedalnim nervom, išijadikusom, čije je oboljenje ili oštećenje poznato pod imenom išijas, a pogoduje mu hladno i vlažno vreme. Na ovaj zdravstveni problem utiče blizina Jupitera, kao i pozicija Saturna u Jarcu koji obrazuje kvadrat sa Neptunom u Ribama. Takođe, Merkur u Strelcu može da dovede i do oboljenja disajnih organa, respiratornih infekcija, kao i do raznih bolesti i oštećenja perifernih nerava.

Uticaj Merkura iz Strelca osetiće svi znaci, a najviše Strelčevi, Ribe i Bikovi, u kojima je njegov uticaj oslabljen, kao i oni u kojima je naglašen, Blizanci, Device i Škorpije.

novosti.rs

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Zodijak!
X Zatvori