Drage Vage, ova jesen je prava prilika da usavrše svoje diplomatske veštine!

Ravnodnevnica događa se samo dvaput godišnje, donosi nam jesen ili proleće. Noć i dan tada traju podjednako dugo, a posle nastupa sve duža noć i sve kraći dan. Astronomska dimenzija ovog fenomena već nam je poznata, a astrolozi imaju neke novosti. Evo kako će jesenja ravnodnevnica uticati na vaš horoskopski znak.

Jesenja ravnodnevnica uvertira je u dugu i šarenu jesen. Iako na sam dan ovogodišnje ravnodnevnice, 23. septembra, noć i dan traju otprilike podjednako dugo, od tada pa nadalje dani će postajati sve kraći, a noći sve duže.

Priča o trajanju dana i noći već nam je poznata i svake godine je ista. Ono što varira jesu astrološki tragovi koje na nas ostavlja dolazak jeseni. Ove godine astrolozi najavljuju da jesen donosi vreme otpuštanja starih trauma, vreme oproštaja ili zaborava te početak traganja za duhovnim mirom. Ukratko, vreme je da se rešimo ''starih stvari'' koje nas guše te se postupno pripremimo za duhovni rast i razvoj koji će nam doneti dolazak novog proleća 2019. godine.

Ovan

Ovan bi se ovih dana mogao osećati usamljeno jer teško prihata činjenicu da su svi u napetoj radnoj atmosferi i druženja su manje česta i manje intenzivna. Jesenja ravnodnevnica neće promeniti obaveze drugih ljudi, ali uticaće na Ovnov negativan stav prema tome. Jednostavno, Ovan će postati proaktivniji i planiraće susrete unapred te kontaktirati neke osobe koje dugo nije video.

Bik

Ni Bikovima septembar nije idealno počeo, a mnogi su žrtve loše energije drugih ljudi. Ravnodnevnica će im podariti dovoljnu količinu ljubavi i zdravog egoizma koji bi trebao da ih emocionalno distancirata od negativnost. Strpljivi i racionalni Bikovi retko čine, ali ovaj put će istinski dati sami sebi priliku da uživaju nezavisno od drugih.

Blizanci

Blizanci su na početku septembra uspeli da uživaju (barem u poređenju s drugim znakovima), a tek im sa jesenjom ravnodnevnicom dolazi zlatan period. Ako budu dovoljno disciplinovani, ostvariće sve uslove za jak profesionalni napredak i ubrzani razvoj. Horoskop je na njihovoj strani, ali naprosto moraju uložiti određenu, barem minimalnu, količinu truda.

Rak

Iako u jesen priroda generalno odbacuje prošlost i otvara put za budućnost i neke nove stvari, ali za Rakove će situacija ipak biti obratna. U njihov život mogla bi se vratiti neka osoba koja ih podseća na mladost i zanos ranih godina. Može biti reč o prijatelju iz detinjstva, dalekoj rodbini ili simpatiji. Poruka astrologa je da ne propustiš priliku da uočiš tu osobu. Može (ali i ne mora!) biti značajna.

Lav

Strastveni u svemu, u ovom periodu godine Lavovi dosta energije ulažu u svoju karijeru ili obrazovanje. Ipak, moguće je da se stvari ne kreću onako kako bi oni hteli. Dobra stvar je da će jesenja ravnodnevnica to uspeti da delomično preokrene u korist Lavova. Stići će ipak neke dobre vesti koje se mogu ticati posla, ali mogu i usmeriti Lavove prema nekoj drugoj sferi života.

Devica

Horoskop već neko vreme upozorava da je Devicama vreme da malo predahnu, opuste se ili izdvoje barem mrvicu vremena za sebe. Jesenja ravnodnevnica krajnja je granica za njihov psihički i fizički odmor. Oprezno sa zdravstvenom slikom koju je ostavio stres!

Vaga

Jesen stiže u vremenu Vage, a i sama ravnodnevnica je u znaku ravnoteže i balansa. Taj znak je izrazito društven, sa velikim smislom za pravdu i ljubaznost. Ova ranodnevnica Vagama će doneti priliku da se pobrine za svoj društveni život te pretrese odnose koje je izgradila. Cilj je, dakako, da ostavi više vremena za ljude koje vrede i pronađe balans u brojnim odnosima. Osim toga, u svom osećaju za pravdu i društvenoj osetljivosti, Vage povremeno izgube smisao za ''diplomatsko'' i postaju previše direktne što nije uvek dobro za njih. Ova jesen prava je prilika da usavrše svoje diplomatske veštine.

Škorpija

I Škorpije ulaze u emocionalne dubine pa će se dati u potragu za ljudima koji su mu nešto sličniji od sadašnjeg društva. Tragaće za srodnim dušama na raznim poljima, svesno i podsvesno. Rezultat će biti nova poznanstva i, ne, neće nužno sva biti dobra i uspešna. Zato, ako si Škorpija, neka ti oči budu širom otvorene, ali ne zatvaraj srce.

Strelac

Strelac je jedan od retkih znakova koji neće tražiti vlastiti duhovni mir. On će postati značajno socijalno osetljiviji. Okrenuće se potrebama društva u religijskom, filozofskom ili pravnom smislu. U tom procesu verovaće u vlastitu duhovnost i intuiciju, a porasće mu interes za prirodu, kulturu i umetnost.

Jarca

I Jarčeve je septembart ulovio nespremne na kompleksne međuljudske odnose. Postoje slučajevi u kojima ne zna šta bi mislio o ljudima iz neposredne blizine. Intuicija mu se kosi s razumom, a horoskop ipak poručuje da posluša intuiciju. Jer kao su emocije Jarca u pitanju, racionalnost nikad nije toliko dobra ideja.

Vodolija

Vodolije će ove jeseni biti jedan od brojnih znakova koji će poželeti da poradi na svojoj unutrašnjoj lepoti. Posvetiće se snazi vlastitog uma i raditi na ličnom optimizmu. Jesenja ravnodnevnica i duža noć u tome će im pomoći na način da će ipak ostavljati više prostora da sagledaju neke stvari.

Ribe

Ribama će ova jesen probuditi njihovu emotivnu stranu te će ih učiniti mnogo saosećajnim. Oni jesenje putovanje u mrak shvataju vrlo lično pa će i one to iskoristiti za rad na sebi. Osim toga, učiniće ih upornim u borbi protiv stresa. Brojne Ribe izlaz će potražiti u novim hobijima. I u tome će se savršeno snaći!  Astrolozi poručuju kako bi bilo dobro da ovaj period uzmemo kao vreme za preispitivanje i rovarenje po duhovnom životu kako bismo se obnovili. ''Ništa nije večno, sve teče i sve se obnavlja'' - glavna je astro poruka ove jeseni.

24sata.hr

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Zodijak!
X Zatvori