Neki znakovi su u ovom životu skloni voditi dušu kroz odabir da budu ugnjetavani, dok će neki drugi znakovi ugnjetavati druge.

Primjerice, kada su Ovan i Škorpion ugnjetavani, oni će strahovito teško podnijeti torturu i skloni su pasti u depresiju, dok će Riba ili Rak lakše podnijeti ugnjetavanje. Tako je i u ljubavnim odnosima. Ako smo u jednoj vezi ugnjetavali partnera, u drugom životu ćemo proživjeti ugnjetavanje jer da bi odrasli u ljubavi, prvo prolazimo kroz niže oblike odnosa, točnije, kroz osjećaje sadizma i mazohizma, a oni se smatraju osnovama svih problema u odnosima.

S nekim dušama imamo zadatak odraditi odnose. Obično kada otiđe jedan partner, vrlo brzo će otići i drugi jer fragmenti duše ili onoga što moraju odraditi, odlazi s tom dušom koja umire, pa duša koja je ostala vrlo brzo odlazi jer više ne postoje fragmenti koje moraju zajedno odraditi. Također postoje duše koje su odradile partnerski odnos i sada se nalaze u drugom odnosu u kojem se svađaju, dok partnera iz prošlog života susreću kao prijatelja s kojim se odlično slažu i često se pitaju zašto imaju problema u odnosu dok sa tim prijateljem imaju vrlo snažan odnos i ne znaju objasniti zašto.

Recimo, Lav će lakše uspostaviti odnose s prijateljima jer mu odnosima vladaju Blizanci, ali u odnosima se susreće s karmom jer mu je nasuprot znak Vodenjaka kojim vlada Saturn.

Sigurno je da će nerazumijevanje usamljenosti više dodirnuti Ribe i Raka. No, što je usmaljenost?  C. G. Jung kaže: „Usamljenost ne znači nemati druge ljude oko sebe, nego ne biti u stanju da sa njima komuniciramo o stvarima koje se nama čine važnim, ili vjerovati u nešto što drugi ljudi smatraju nedopustivim.“ Loše emocije često predstavljaju nemogućnost da kažemo i izrazimo svoje najdublje porive koji se onda pretvaraju ili u ugnjetavanje ili smo mi ugnjetavani.

Ukoliko se koristimo određenim duhovnim vještinama ili znanjima o emocijama, možemo vidjeti te relacije i shvatiti dublje dimenzije naših emocija. Ako se Rak susretne s Jarcem, svojom suprotnosti, on će osjetiti sigurnost, ali neće dobiti emocije te će biti suočen s usamljenošću, dok Jarac kada gleda Raka osjeća želju da bude romantičan, ali to ne može jer mu gubljenje kontrole može donijeti mlakost i mogućnost da odustane od svojeg puta na koji poslovnost kao poslanje stavlja na prvo mjesto.

Stoga, emocije su opasnost, on može ugnjetavati Raka jer se boji emocija, a mazohizam Raku daje opravdanje žrtve, da kaže kako on želi ljubav, ali je ne dobiva, te izlaz traži u usamljenosti i opravdanju da želi ljubav.

Riješenje je u tome da dođemo iza svakog znaka, a to se može upravo promatranjem sebe ili znaka i prilaženje u odnosu izvan tih granica, a da bismo to ostvarili okrećemo se pravom Ja ili Jastvu koje nam daje mogućnost da uđemo u ulogu promatrača. Hoće li to biti kroz meditativnu praksu koju onda primjenjujemo u svakodonevnom životu ili psihološkim metodama, sasvim je svejedno. Znakovi su karmička naučena ponašanja, a naš zadatak je zaći iza naučenih ponašanja kroz ulazak u ulogu promatrača ili pravoga Ja.

atma.hr

 
 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Zodijak!
X Zatvori