Kada se zaljubimo, srećni smo i želimo da ta veza traje zauvek. Ipak, ukoliko ste na početku i pitate se kako savladati taj put do izgrađene i stabilne veze, otkrivamo vam tajnu srećnih parova. Nije reč o tome koliko često se viđate, čak ni koliko često razgovarate, najvažnija je dobra, stabilna osnova. Parovi koji su pre svega prijatelji, koji su duboko vezani jedno za drugo, ali kao osobe, ne samo kao se*sualni ili emotivni partneri, obično su jako srećni.

Takve veze traju, čvrste su i ispunjavaju ljude. Kada je veza izgrađena prvenstveno na seksualnoj privlačnosti ili ideji da je neko "dobra prilika", onda nema mnogo prostora za prilagođavanje čim stvari malo krenu nizbrdo.

Ali kad dvoje ljudi koji su u vezi mogu da "menjaju uloge", da budu prijatelji i partneri ili supružnici,onda je to jedan dublji nivo intimnosti, bliskosti i poverenja koji takvim parovima omogućava da opstanu zajedno i budu srećni, bez obzira na eventualne promene u životnim okolnostima.

Ovo naravno ne mora da znači da partner mora da vam bude najbolji prijatelj, ali jako je važno da vam bude i prijatelj, između ostalog.

Svi mi održavamo različita prijateljstva koja zadovoljavaju naše potrebe na određenim poljima, ali jako je važno, presudno za srećnu vezu čak, da partner bude u tom najužem krugu najbližih, najdražih i najodanijih prijatelja koje imamo.

index.hr

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Zodijak!
X Zatvori