Napeti su vam odnosi s partnernom u poslednjih nekoliko dana? Dešavaju vam se neke nepogodnosti? Nemate sreće? Retrogradni je Merkur!

Retrogradni Merkur kriv je za mnoge loše stvari koje će vam se događati do 18. 8. Ili je to barem astrološko objašnjenje za taj fenomen.

Retrogradni Merkur prividno je kretanje tog nebeskog tela unazad, koje utiče na mnoge aspekte u čovekovom životu – prvenstveno na područje komunikacije, putovanja i tehnologije – a događa se po nekoliko nedelja u godini. Kada je Merkur u toj poziciji, u svemiru dolazi do neravnoteže, pa se stvari ne događaju onako kako smo zamislili.

U 2018. Merkur je već bio retrogradan od 22. marta do 15. aprila. Trenutno je retrogradnog Merkura koji traje od 26. jula do 18. avgusta, a biće retrogradan i od 18. novembra do 6. decembra.

Uticaj retrogradnog Merkura osećaju svi horoskopski znakovi, a s obzirom na to da je trenutno vladavina lava, osobito će pogoditi pripadnike tog znaka, kao i škorpije, vodolije i bikove.

Evo na šta bi svi astrološki znaci trebalo da pripaze tokom retrogradnog Merkura:

1. Ne započinjite nove projekte

Kad je Merkur retrogradan, bolje je ne započinjati nove projekte, ni na poslu ni u privatnom životu. Posvetite se završetku započetih stvari, a s novim planovima počnite nakon 18. avgusta. Ne potpisujte ugovore, ne započinjite nove poslove i ne pomišljati na selidbu.

2. Vodite računa o komunikaciji

Retrogradni Merkur otežava komunikaciju, pa se vaše reči mogu protumačiti na različite i neprijatne načine. Pripazite kako se izražavate, šta želite da kažete i napišete, a svaki e-mail ili poruku pročitajte dva puta pre slanja. Posebno pripazite na komunikaciju s partnerom. Možda sada nije najbolji trenutak da raspravljate o braku, deci i sličnim važnim odlukama.

3. Ne planirajte putovanja

Nadamo se da ste godišnji odmor već isplanirali, jer retrogradni Merkur negativno utiče i na aspekt putovanja. Ako upravo sada krećete na zasluženi odmor, dva puta proverite rezervaciju za smeštaj i avionske karte. Kašnjenja su vrlo česta pojava za vreme trajanja ovog fenomena.

4. Nemojte kupovati novu tehnologiju

Kupovinu novog telefona, računara ili automobila ostavite za neko drugo vreme jer retrogradni Merkur ima veliki uticaj i na područje tehnologije. Istovremeno, nemojte se začuditi ako primetite da vam baš u ovom periodu prestane raditi neki kućni aparat.

sensaklub.hr

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Zodijak!
X Zatvori