Venera će boraviti u znaku Blizanci u periodu od 24.04. do 19.05.2018. godine. Venera je planet ljubavi i plodnosti, a Blizanci su znak Merkura koji je bespolan planet, pa se Venera ne osjeća baš najbolje u tom znaku. Štoviše, u Djevici koja je Merkurov znak, Venera se nalazi na mjestu svog pada.

Na osobnom planu, postaje sve intenzivnije pitanje: Što mogu učiniti da dosegnem viši stupanj užitka u svom životu?

I dobro se zapitajte na ovu temu, jer u svakome od nas, iskonska je težnja ka većoj sreći. Period Venere u Blizancima je taj koji pruža fantastične prilike intenzivnom realiziranju spomenute teme. Savjet je samo da pustite umu da se odmori malo, i pratite svoju emociju, koja je nepogrešivi vodič. Tek kada dođe značajna emocija, vezano uz to što bi vas učinilo sretnijom osobom, aktivirajte um, kako biste osvijestili što je to što bi vas učinilo sretnijom osobom. I nikako ne odgađajte realizaciju toga, naprosto izađite iz svoje zone komfora jer ako budete odgađali, riskirate gubitak balansa u narednom periodu, a zatim i mnoge osobne frustracije.

 Nakon hedonističkog i pomalo statičnog perioda Venere u Biku koji je iza nas, kolektivni fokus bit će usmjeren na brojne svakodnevne aktivnosti, a pokretljivost će postajati sve veća.

Mnogi će biti usmjereni na rješavanje sitnih stvari, koje većini inače i ne padaju na um. Osjećaj za detalje i sitnice postaje vrlo izražen.

Brojne zaostale obaveze čekaju svoj red, i sada ćete ih morati riješiti, no na vaše zadovoljstvo, nikako vam neće padati teško.

Izuzetno je povoljno za rješavanje svih papiroloških i administrativnih pitanja, posebno od 28.04. pa na dalje.

Komunikacija s drugim ljudima bit će vrlo intenzivna i pričinjavat će vam zadovoljstvo. Do intenziviranja komunikacije s drugima, uglavnom će dolaziti zbog određenih obaveza, no tu se stvaraju uslovi da s nekim osobama uspostavite čvršći i dublji kontakt. Otvorene su brojne prilike za nova, zanimljiva poznanstva, međutim da bi se ista razvila u ozbiljnije odnose, bit će potrebno mnogo više posvećenosti i angažiranosti. Većini vas više će biti do priče i prolaznog čavrljanja, nego do ozbiljnih odnosa.

Venera u Blizancima je prilično djetinjasta i brzo se zasiti svega, pa sve što je ozbiljno – to joj je i strano. Ukoliko ste po prirodi naivni, važno je ne dozvoliti pojedinim osobama da vas uplaše svojim ozbiljnim pričama kojima žele izazvati pozornost.

 Također, vodite računa kome vjerujete, međutim kako su Blizanci Merkurov znak, a Merkur je u Ovnu, sve maske vrlo brzo padaju. Savjet je da budete maksimalno direktni u svim vidovima komunikacija.

U ovom periodu nema nikakve potrebe za taktiziranjem u komunikacijama, dapače. Sve i da vas netko želi prevariti, vi ga svojom direktnošću možete uplašiti, do mjere da se povuče. Venera u Blizancima je slika djeteta, djeca su naivna, ali točno umiju prepoznati one koji na određeni način manipuliraju, i nesvjesno odreagiraju prema njima, bolje no što to odrasli umiju.

Kada smo već kod komunikacija, ovaj period donosi povoljnosti vezano uz sva sredstva komunikacije, posebno moderna, poput mobitela i kompjutera. Tako, ako razmišljate o kupnji ili zamjeni mobitela ili kompjutera, imat ćete uspjeha.

Pored toga, odlični su aspekti što se tiče prijevoznih sredstava, njihove kupnje, prodaje, popravki, itd.

U nastavku ćemo se pozabaviti glavnim područjima života kojima vlada Venera… Naravno, iz kuta Venere u Blizancima u ovom periodu.

Venera u Blizancima i kreativnost, umjetnost, estetika i stil

Opće je poznato kako Venera predstavlja kreativnost, estetiku i umjetnost. Pa za vrijeme ove Venere u Blizancima, oni koji se bave nečim od spomenutog, svoju energiju bi trebali usmjeriti k javnom prezentiranju svojih dostignuća, posebno kroz polje medija.

A ako niste ili ste vrlo malo kreativno aktivni, pravo je vrijeme da se usmjerite ka osvještavanju svojih kreativnih potencijala. Ako govorimo u kontekstu osobne ostvarenosti, kreativnost zauzima vrlo značajno mjesto, i svatko od nas posjeduje nekakav kreativni potencijal. To što možda smatrate kako niste kreativni, vrlo lako može biti posljedica kojekakvih uvjerenja, točnije toga da vas je netko uvjerio da niste kreativni, ili naprosto toga da niste niti razmišljali o svojoj kreativnosti. Prvo razmislite što je to za vas kreativnost? Za mnoge je kreativnost i kuhanje ručka, uređenje vrta i svašta nešto s čime se osobno jako slažem.

Kada govorimo o estetici i stilu, ono što svakako karakterizira Veneru u Blizancima je lepršavost i svestranost. Venera u Blizancima nije ta koja robuje stilovima, žanrovima. Venera u Blizancima nema definira kakvi joj se točno kreativni i umjetnički sadržaji dopadaju, a kakvi ne. Ona je potpuno otvorena za sve što je kvalitetno,  jer njezin vladar Merkur, kao melankolični planet, teži kvalitetu i perfekciji u svemu. Tako, u ovom periodu, biti će skoro podjednako zastupljeni i popularni različiti kreativno-umjetnički sadržaji i žanrovi.

 Puno će se više održavati raznih kulturno-umjetničkih programa i kreativnih radionica. Mnogim neafirmiranim umjetničkim pravcima pružaju se izvanredne prilike za predstaviti se širem auditoriju. Velik značaj će se pridavati kreativno-umjetničkim pravcima koji su primarno bazirani na tekstu ili onima u kojima tekst zauzima veći značaj, poput literarne umjetnosti, dramskih sadržaja i pjesama u kojima ima mnogo teksta.

Također, zbog toga što je većim dijelom Merkur u Ovnu biti će vrlo izražena društvena angažiranost.

Što se tiče mode, pravilo će biti da nema pravila, jer Venera u Blizancima voli sve boje i vješto spaja naizgled nespojivo, a jako lijepo kombinira i različite materijale. Ipak, najviše zastupljen će biti stil koji bi se mogao definirati kao – poletno, optimistično, veselo, mladalački, s blagom dozom elegancije.

Boje u simbolici Venere u Blizancima su pastelne, ako se radi o ozbiljnijim bojama poput crne, smeđe, sive, one nikako ne mogu ići bez kombinacije s nekom pastelnom. Poludragi kameni koji se preporučaju su: rozenkvarc, citrin ili jantar.

Venera u Blizancima i ljubav

Venera u Blizancima je ta koja se od svih Venera, možda čak i najviše raduje ljubavi, ali jako teško pronalazi sreću i ispunjenje, obzirom da je jako sklona rukovoditi se raciom i nekim opće prihvaćenim uvjerenjima. Znamo da racio i emocije nikad nisu, niti će ići ruku pod ruku, dok opće prihvaćena uvjerenja ne samo da nemaju veze s ljubavlju, već nemaju veze s životom.

Svatko od nas je jedinka za sebe i samim tim ima drugačije potrebe od onog drugog.

Druga je stvar to, što nas društvo želi staviti u određenu šablonu. Iz navedenih razloga, osobama koje natalno imaju Veneru u Blizancima često se događa da se nakon ljubavnog razočaranja odluče za samoću ili još gore, da zbog uvjerenja kako su brak ili veza oaza sigurnosti, jako dugo ostanu u lošoj vezi ili braku (mada se većina na kraju odluči staviti točku na takvu vezu ili brak, te promjeniti svoj život).

Ovo važi za sve (gdje god da vam je natalno Venera) kako biste u narednom periodu razmislili o svom ljubavnom životu. Ukoliko ste u vezi ili braku u kojima se osjećate neispunjeno, prvo se zapitajte – jeste li dali sve od sebe?

 Promijenite taktiku u odnosu prema svom partneru. No, ako vam promjena taktike ne daje adekvatne rezultate, onda znajte kako se ništa ne može promjeniti.

Ako ste slobodni, ovaj period otvara prilike za brojna nova poznanstva i upoznavanja, pa tako i za uspostavu ljubavnog odnosa, uglavnom vrlo brzo i iznenadno. Međutim, ne žurite nigdje. Možda ste samo gladni ljubavi, a taj životni izazov se ne rješava na način da uđete u vezu s osobom koja nije baš po vašoj mjeri. Odnosi u koje se uđe iz ovakvih poriva mogu biti vrlo trajni i frustrirajući.

Vladar Venere u Blizancima je Merkur koji je uvijek vrlo fin i učtiv, koji teži čvrstim i stabilnim odnosima, koji djeluje ozbiljno. Ali, kada govorimo o ljubavi, to je samo maska, iza koje se nerijetko krije jedan veliki emotivni led, dok želju za čvrstim i stabilnim odnosom vrlo lako može zamijeniti pritajena, ali velika posesivnost.

Ne želim vas plašiti, ali prilikom ulaska u ljubavne veze budite oprezni, ne otvarajte se previše, ne govorite sve što osjećate ili pak mislite da osjećate. Zapravo, prvo se dobro zapitajte što točno osjećate, i pritom budite maksimalno iskreni prema sebi, a onda pustite da prođe neko vrijeme, kako biste donijeli kakav značajniji sud.

Iako je, kako brojni tradicionalni astrološki majstori kažu, Veneri strano sve što ima veze s velikim knjigama, obzirom na to što se Venera nalazi u Merkurovom znaku, a Merkur je pritom pozitivno pozicioniran, polje obrazovanja biti će prilično naglašeno.

U ovom periodu, mnogi će uživati u učenju, u stjecanju novih znanja i spoznaja. Ukoliko razmišljate ili težite upisu na određeni edukacijski program, učinite to sada, pravi je moment. Ukoliko se pripremate za prijemni ispit u srednju školu ili na fakultet, stavite maksimalni fokus na pripremu gradiva, i maksimalno se potrudite sistematizirati ga.

U slučaju da se dvojite oko izbora škole ili fakulteta, topla preporuka je da izaberete one koji se baziraju na netradicionalnom pristupu nastavi ili drugim riječima inovativne i moderne obrazovne programe. Ukoliko imate za polagati jedan ili više ispita, rezultati će biti odlični.

atma.hr

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Zodijak!
X Zatvori