Svako prema svojoj konstituciji, kondiciji i sposobnostima ima omiljeni sport ili hobi. Ne zaboravite da je za izbor i naše mogućnosti važan i uticaj horoskopa, pa su tako određeni principi zajednički svim Rakovima, Devicama ili Vodiljama. Neki su stvoreni za vodu, neki za vazduh. Pročitajte kakve su savjete pripremili astrolozi.

OVAN
Pijte puno vode. Vi najviše kalorija sagorijevate kroz tečnost, pa vam je i potrebno više nego normalnoj osobi. Vježbajte energično i trudite se tako da se dobro oznojite. Dobro bi vam došlo dugo planinarenje, trčanje ili plivanje na otvorenom. Takav ste karakter da vam je potrebna različitost i izbor u vežbama, a sportovi u prirodi su idealan izbor.

BIK
Imate spor metabolizam, a skloni ste lepom, pa je predano baštovanstvo odličan izbor za vas. Pokušajte i ples. Šta god da izaberete budite redovni.

BLIZANCI
Vas najviše pokreću živci, pa je opuštanje neizbežno za vas. Joga će vam u potpunosti promijeniti život. U vježbanju svakako morate da pronađete neku zabavu jer će vam inače brzo dosaditi za šta god da se odlučite.

RAK
Vama je najvažnije da možete da vježbate i kod kuće. Investirajte u tegove i dobar DVD. Plivanje je sjajan izbor.

LAV
Imate gomilu energije i odlučan ste plesač. Dobro će vam doći aerobne vežbe propraćene kvalitetnim odmorom.

DJEVICA
Svakodnevne duge šetnje su savršena vježba za vas. Meditirajte barem dvaput dnevno. Najbolji sport za Djevice je plivanje.

VAGA
Ujutru vam je potrebna blago vježbanje, posebno istezanje leđnih mišića i jačanje donjeg dijela leđa. Uveče bi vam prijao ples ili aerobik.

ŠKORPIJA
Žudite za napornim vježbama ujutro. Trčanje je dobar prijedlog za vas.

STRIJELAC
Najbolji sportovi za vas su trčanje, hodanje, jahanje i streljaštvo.

JARAC
Ne birajte ništa prenaporno, probajte lagano hodanje, plivanje ili jahanje. Rođeni ste penjač.

VODOLIJA
Najbolje se snalazite s neobičnim principima vježbanja u prirodi, na otvorenom, kao što je surfovanje, ronjenje, jedrenje ili padobranstvo.

RIBE
Kao i većina vodenih znakova, morate biti izrazito oprezni kad je u pitanju zadržavanje vode. Pijte običnu vodu, budite oprezni s nogama. Tai či je vaš sport.

24sata.hr

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Zodijak!
X Zatvori