Oduvek ste se pitali da li partneru da otkrijete pravi broj ljubavnike ili ne? Evo odgovora na ovo večito pitanje...

Početak svake ljubavne veze obeležen je upoznavanjem jedno drugog, pitanjima, otkrićima... Ali jednog pitanja pribojavaju se mnogi te im izaziva grč u želucu. Kada se na tapeti nađe tema o bivšim ljubavnicima, u većini se budi ista dilema: slagati ili reći istinu? Pravog odgovora na to, zapravo, i nema, ali evo šta kažu stručnjak za ljubavne veze:

Ako kažete istinu...

To pitanje obično se javlja nakon takozvane faze medenog meseca, odnosno nakon prvih nekoliko nedelja veze kada se jedno pored drugog već osećate mnogo opuštenije. A upravo tema seksualne prošlosti vašu vezu vraća u fazu neprijatnosti. Ako ste odlučili da budete iskreni i reći tačan ili približan broj svojih seksualnih partnera, sigurno će vam biti veoma neprijatno ako je partnerov broj dvostruko manji.

"Otkrivanje tačnog broja osoba s kojima ste spavali može uzburkati vezu i pokrenuti neka druga pitanja, poput imena bivših seksualnih partnera ili njihovih sposobnosti u krevetu," objašnjava stručnjak za veze Suzi Parkus te dodaje da bi vaš odgovor trebao da zavisi od toga koliko vam je (ne)prijatno da razgovarate o prošlosti.

"Ako ste inače otvoreni za takve razgovore, onda iskrenost može i koristiti vašoj vezi. To ne mora nužno biti negativan razgovor, čak ni ako je vaš broj puno veći od partnerovog. Seks je zabavan i uzbudljiv i zapravo ne bi trebalo da vas bude sramota svoje seksualne prošlosti," ističe Parkus.

Nitko vas ne sme osuđivati zbog vaše seksualne prošlosti, a ako vas partner nakon priznanja gleda drugačijim očima i stvara vam probleme zbog toga, onda on i nije za vas i bolje je da takvu vezu prekinete odmah u startu.

Ako slažete...

Naravno, postoji i druga opcija, a to je laž, koja se pogotovo nameće u slučaju kada vam je partner već otkrio broj svojih bivših ljubavnica i on je mnogo manji od vašeg. Tu se javlja dilema, jer ako kažete istinu, partner bi mogao da vas osuđuje, a laž bi vas jednog dana mogla koštati skupo.

"Iskrenost je ključ svake uspešne veze, no ako vam je neprijato da kažete istinu, onda je slobodno prećutite ili preoblikujte, pogotovo ako ste sigurni da je to bolje rešenje za vašu vezu.  No ako ste odlučili da slažete, što pre skrenite temu i ne zakopavajte se duboko u svoje laži," kaže Suzi.

Takođe, ako ste slagali, potrudite se da zapamtite broj koji ste rekli, kako ne biste nekada u budućnosti odali sami sebe.

"Važno je napomenuti i da se svaka uspešna veza temelji na iskrenosti, razgovoru i deljenu svega s partnerom, pa i onih malo manje prijatnih stvari. Ako s nekim ne možete otvoreno razgovarati o svemu, pa i o bivšim ljubavnicima i vezama, onda on možda i nije 'onaj pravi' za vas," zaključuje Parkus.

index.hr

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Zodijak!
X Zatvori