Veza ili brak iziskuju mnogo posla i truda - od obe strane.

Da bi veza između dvoje ljudi funkcionisala, potrebno je pokazivati zahvalnost i saosećanje svojoj voljenoj osobi. Međutim, muškarcima je često potrebna dodatna podrška i podsećanje na to koliko ga volite.

1. Pokažite interesovanje

Pokažite interesovanje za njegov posao. Muškarcima je bitno da dobijaju afirmacije da su dobri u nečemu. Izbegavajte da komentarišete njegove mane i da mu naturate na nos sve ono što radi pogrešno, pogotovo pred prijateljima i porodicom. Tražite od njega pomoć u kući oko nekih težih zadataka- osećaće muževno i nećete mu povrediti ponos ako se za pomoć obratite nekome drugome.

2. Hvalite ga

Kada uradite nešto kako treba, pohvalite ga. Pitajte ga češće za mišljenje, razgovarajte, neka oseti da vam je bitno njegovo mišljenje. Pokažite koliko je važna njegova uloga u vašem životu.

3. Imajte strpljenja

Muškarci su po prirodi ti kojima je potrebno više vremena da se naviknu na promene. Budite strpljive sa njim i naučite da kroz komunikaciju postepeno dolazite do promena u vašem odnosu. Naglasite mu da vam znači njegov trud koji ulaže u adaptiranje na promene

4. Poštujte njegove hobije

Iako vam možda deluju glupo i kao potpuno gubljenje vremena, nemojte mu to reći. Pokažite mu da se interesujete za to što voli, recimo, ako voli sport, pitajte ga za koga navija i zašto ili probajte da odgledate jednu utakmicu sa njim. Gledajte njegove omiljene serije sa njim, posmatrajte ga dok igra fudbal ili pak popravlja automobil. Ako oseti vaše iskreno interesovanje, uzvratiće vam istom merom.

5. Cenite njegov trud

Prekinite da ga kritikuje zato što ne uspeva da uradi nešto kako vi želite, nego ga pohvalite jer pokušava. Iako nije do kraja ispunio vaša očekivanja, zahvalite mu se za ono malo što je učinio na tom putu. Naučite da cenite njegov trud, a ne to koliko dobro je nešto uradio. On će se osećati dobro i znaće da vam je dovoljno samo da vidite njegov trud.

malihoroskop

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Zodijak!
X Zatvori