Romantična i strasna ljubav, novac ili sreća? Pročitajte kave poklone vama zvezde šalju ove nedelje...

Polako sa neba odlaze crni oblaci. Kišne kapi nagoveštavaju toplije vreme i Sunce koje uvek zasija. Neki će pokisnuti, možda im neće prijati ovi kišoviti dani, drugi će zaplesati po kiši, dok će treći svoje boli kroz suze pustiti, da ih kiša vešto skrije. Bez obzira kakav je ovo bio period za vas, nije još uvek završen i ako ste mislili da ste dobro prošli, grdno ste se prevarili.

Mnogi su kroz ovaj period prilično bolno i teško prošli, ali neki će reći da je bilo baš suprotno, da su upoznali nekog novog, da su se zaljubili i da konačno veruju da su na pravom putu. Na pravom putu su sigurno svi, ali sa onom Venerom koja je bila retrogradna, sa Merkurom koji još uvek nosi poruke iz nekih prethodnih života ili proziva pretke koji kroz gene još uvek žive, ovo je prilično sudbinski period i osobe koje srećete nisu slučajno postale deo vašeg života. Iako sve ovo sada zvuči dobro, vremenom će se u tim odnosima pokazati određena težina i osećaj kao da nekom nešto dugujete i sada morate odraditi, jer para za plaćanje nemate.

Ipak, Mesec će se sa Suncem spojiti, započeti novi ciklus i otvoriti nova vrata kroz koja će Venera ponovo doneti radosti ulaskom u znak Ovna. Merkur, iako se prilično čudno izražava (retrogradni Merkur), sa Saturnom i Uranom donosi vrlo jasne i precizne poruke svim onima koji drugačije gledaju na svet, koji žive po nekim svojim pravilima, sa različitom percepcijom sveta od većine. Pa ukoliko uhvatite sebe da se krajem sedmice malo čudno ponašate, krajnje ekscentrično i nesvakidašnje, nemojte se iznenaditi, jer će vam upravo ta sloboda (Merkur konjunkcija Uran) otvoriti šire vidike i osmeliti vas da iskažete svoje ideje i kreativne zamisli.

Sam početak nedelje simboliše Mesec u Ovnu i Merkur u trigonu sa Saturnom. Prilično stabilan, ambiciozan i energičan početak sedmice. Ono što imate da dovršite od poslova i dogovora učinite prvog dana ili u utorak, ali samo ako se ne radi o nekim novim poslovima ili potpisivanju ugovora.

Mesec, iako je u Ovnu, u utorak će biti prilično mali, bližiće se polako Suncu, pa se i njegov potencijal za prosperitet smanjuje. Iskoristite taj dan više za završavanje nego za započinjanje poslova. Takođe, dobar je dan setiti se nekog starijeg, pozvati staru baku, majku nekog ko je u smiraju života, i obradovati ga nečim.

A u sredu Mesec ulazi u znak Bika i spaja se sa Suncem. Novi ciklus započinje. Nove nade se rađaju i nove šanse se nude da nešto promenite, da sebe uzdignete i nadogradite. Ova konjunkcija između Meseca i Sunca u Biku otvara jedan novi ciklus u kojem će sve stvari vrteti oko novca, hrane i ljubavi.

Energija Bika budi jaku materijalizaciju i želju da se sve stvari konkretizuju. Ukoliko ste imali neke ideje i ukoliko ste imali puno planova i poslova, sada se više nećete baviti idejama, već konkretnim učinkom i naplatom po učinku. Nije vreme za akcije, ni za žurbu, jer Bik sve radi polako planski i bez nepotrebnog umaranja i truda. Iako je Mars u Blizancima, najviše energije će vam otići na razmišljanje i na komunikaciju, verbalne igrarije i zabave. Ono o čemu bi jedino trebalo da vodite računa jesu opasnosti na putu, brzopletost, povreda ruku i ramena, kao i velika osetljivost disajnih organa.

A od petka Venera ulazi ponovo u znak Ovna, pa eto i veselja za sve. Ribe su maštovite, bajkovite, inspirativne čarobne, ali kada uđe u znak Ovna, tražiće se samo konkretna akcija. Tako da, ako ste imali neke virtuelne ljubavi, ako vam je priča bila dovoljna da probudi maštu i oživi sećanja (Venera u Ribama) sada ćete želeti konkretne nove stvari, mlade ljude i vrlo strasne odnose.

I tako dok Sunce budi prirodu, proleće i putenost, Merkur se smeši i slobodu daje svim idejama kojih ste se bojali. Šta će vam biti u glavi, da li će vas politika zanimati, možda posao ili zdravlje? Ne. Sa Suncem u Biku zanimaće vas ljubav, dodiri i poneka para, tek toliko da se nađe za užitke. Život je prolazan i svi momenti koje nazivate problemima, prođu. Sve prođe... i sati i godine čak i ljudi. Da, i ljudi... mi smo posebno prolazni.

Jedino što tokom života ostane jesu lepi trenuci, koji se pretvaraju u sećanja, a ta sećanja na kraju bivaju sve što je čovek u životu stekao. Sa poslednjim dahom ređaju se slike bitnih momenata koji su na duši ostavili pečata. Zato je sada vreme da napravite što više takvih momenata. Neka su vam ruke uvek pune poklona i darujte, ali i ljubite, mazite se, grlite i volite. Neka vam ovaj period (Sunce u Biku) ostane u sećanju kao jedan od onih kojih se čovek na kraju svog života seća.

zenskimagazin.hr

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Zodijak!
X Zatvori