Venera, planet ljubavi i novca 5. listopada krenut će retrogradno znakom Škorpiona Njezino retrogradno kretanje potrajat će nešto više od mjesec dana, sve do 16. studenog. Jako važno vrijeme za ljubav i odnose!

Kad je planet retrogradan njegova energija ne manifestira se prema unutra. Na djelu je ponutrivanje, povlačenje, introspekcija, revizija, suočavanje s onim što je bilo, a što smo negdje u prošlosti potisnuli.

Ona se vraća unatrag. Mi se vraćamo unatrag na neka mjesta u prošlosti koja možda još uvijek nisu do kraja riješena i arhivirana.

Promatramo partnera, odnos u kojem jesmo, ponovno procjenjujemo, dolazimo do nekih novih saznanja i uvida koji su nam prije promicali. No ovo je i vrijeme u kojem se mogu razviti i neke nove sumnje, nepovjerenje, ljubomora.

Može doći do udaljavanja od partnera kako bismo s distance promotrili kakav je naš odnos i zadovoljava li on naše potrebe.

Neke događaje možemo doživjeti težima i zahtjevnijima nego što će to oni uistinu biti.
Neki će čak prekinuti vezu, smanjiti intenzitet druženja.

Naklonost i ljubav se sada rjeđe pokazuje, kao da se bojimo da bi nas to moglo dovesti u poziciju odbačenosti, ranjavanja ili napuštanja. Oprezniji smo i sumnjičaviji. Više se štitimo, branimo. Manje djelujemo. Pasivni smo, promatramo.

Imat ćete osjećaj da je partner nekako udaljeniji od vas. Šutljiviji. Nemojte se opterećivati sumnjama. Pitajte ako vam nešto nije jasno.

 Pod ovim utjecajem vrlo često nam se javljaju bivše ljubavi i skloniji smo se vratiti unatrag i vidjeti ima li tu još nešto za nas. Možemo li opet voljeti i biti voljeni, ponovno izgraditi odnos?

Budući da je Venera u Škorpionu, pitanja vezana uz intimnost, predanost, seksualnost i moć bit će neke od važnih tema.

Jeste li zadovoljni fizičkim aspektom u odnosu?

Možete li se prepustiti s povjerenjem?

Jeste li svoju moć predali partneru u ruke i on odlučuje i vodi igru, dok vi pasivno promatrate i slijedite?

Koliko ste vi i vaš partner predani odnosu? Koliko ste bliski? Možete li jedno drugome reći što vas smeta, što vam treba?

Imate li problema u odnosu, dobro je znati da ih nećete izliječiti kroz avanturu i flert s drugom osobom. Možda ćete pronaći samo prolaznu utjehu, no vraćate se na mjesto u kojem nije sve izgovoreno, u kojem ima nešto što vas muči.

Svi ćemo proći kroz preobrazbu na određenom području života, ovisno o tome kojim dijelom horoskopa se Venera kreće. Njezin ‘udomitelj’ Škorpion, nešto usmrćuje, otpušta, pretvara u pepeo. Zato je ovo dobro vrijeme da se oslobodite prošlosti koju vučete za sobom.

Nešto mora umrijeti.

S nečim se morate suočiti.

Doći do novih saznanja o tome što želite od ljubavi i odnosa.

Venera će se kretati znakom Škorpiona do 31. listopada, potom će opet ući u znak Vage i s 25 stupnja tog znaka 16. listopada krenuti prema naprijed. To je moment u kojem možemo dobiti nove uvide o tome što partner želi. Spremni smo se nakratko odvojiti od naših opsesija i neostvarenih želja i shvatiti može li suprotna strana ispuniti naše potrebe i koje je smetnje potrebno otkloniti kako bismo bili sretniji udvoje. Venera u Vagi kao da vam poručuje – daj, pa ćeš vidjeti možeš li dobiti.

Uvide koje ćete skupiti kroz ovo razdoblje sjest će na svoje mjesto 18. prosinca kada se Venera ponovno vrati na 10 stupanj Škorpiona, odakle je krenula retrogradno.

Ovo je dobro razdoblje za sve one koji imaju retrogradnu Veneru u natalnom horoskopu. Njih čekaju neke nove prilike i mogućnosti, možda novo poznanstvo, važna odluka o budućnosti odnosa u kojem jesu.

Ovo nije vrijeme u kojem je poželjno ulaziti u estetske tretmane, mijenjati vanjski izgled, eksperimentirati s bojom kose, frizurom. Lako je moguće i da kupite neki odjevni predmet ili komad nakita koji ćete rijetko odjenuti ili koji će nakon kratkog vremena biti oštećen, možda i izgubljen.

Po pitanju novca može doći do nekih usporavanja ili zastoja u isplati, naplati. Budite strpljivi. Klonite se rizičnih ulaganja.

 I na kraju, ova će Venera djelovati na sve nas, a osobito na pripadnike Bika, Vage, te Škorpiona.

Što je ljubav meni – jedno je od temeljnih pitanja na koje sada možemo pronaći odgovor.

Kakav odnos želite?

Kakvog partnera trebate?

Što ste spremni dati da biste imali odnos kakvog želite živjeti?

mojastrolog.hr

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Zodijak!
X Zatvori