Aspekti ukazuju na pozitivno stanje, višak energije i dobro zdravlje, pa neka tako i ostane.

OVAN (21. 3. - 20. 4)

Posao

Januar počinje Merkurovim okretom u direktan hod, zato budite spremni za novine na poslu odmah posle praznika jer se ova promena kretanja odvija u vašem polju karijere. Krajem januara Mars, vladar znaka ulazi u svoj domicil, pa će i vaše ideje vezane za ličnu afirmaciju doći u prvi plan. Budite oprezni, posebno po pitanju legalnosti vaših akcija i dobro osmislite svaki korak jer će Mars biti u opoziciji sa Jupiterom iz Vage, što znači da su sve vaše aktivnosti, pod lupom okoline. Period od aprila obeležiće boravak Marsa u Biku, što je njegova slaba pozicija a vaše polje novca, pa je oprez neophodan kako ne bi došlo do gubitaka. Tokom juna i druge polovine jula, kada Mars bude u Raku, takođe bi trebalo da povedete računa o finansijskoj situaciji. Ova pozicija ga slabi i ukazuje na probleme vezane za posao, status i porodicu. Pazite šta radite od novembra do kraja 2017. kada Mars prolazi kroz Vagu, jer svi raniji uspesi mogu biti dovedeni u pitanje.

 

Ljubav

Početak godine sa Venerom u znaku svoje egzaltacije, Ribama, uz Marsa u istom polju, obećava obilje uzbuđenja u emotivnom životu. Bilo kako bilo, prilika za nove ljubavi i flert biće na pretek tokom cele godine, a od vas zavisi da li ćete ih iskoristiti. Posebno što nakon zajedničkog boravka u Ribama, ove planete nastavljaju put kroz znak Ovna, pa pojačavaju osećaj emocionalnog ushićenja i ispunjenosti. Ali kako obično biva, nakon uspona, sledi pad, nekad lak, nekad brz i strmoglav, koji je prikazan Venerinom retrogradnošću od početka marta meseca do sredine aprila, kada pravi okret na zadnjim stepenima znaka Riba i ponovo ulazi u Ovna. Ako ste u prethodnom periodu nešto zabrljali, sada ćete moći da to ispravite. Početkom oktobra Venera i Mars su ponovo spojeni, a vi se spremite za još jedan veliki ljubavni preokret.

Zdravlje

Dok vladar znaka, Mars bude boravio u vašem dvanestom polju, bićete skloni povredama, dok ulaskom u znak Bika, tokom aprila, naglašava hronične slabosti. Letnji period je povoljan, ali već od septembra, kada Mars uđe u znak Device i vaše šesto polje, opet se aktiviraju stari problemi. Obratite pažnju na prevenciju.

BIK (21. 4. - 21. 5)

Posao

Početak godine je gotovo savršen, jer zahvaljujući Veneri u znaku egzaltacije, označava brojne dobre šanse, ali i jaku protekciju prijatelja i saradnika. Kad je već tako, iskoristite ovaj period da postavite jake temelje za nove, uspešne poduhvate. Period marta i početka aprila nije povoljan za nove dogovore oko posla, jer se tada vladar znaka, Venera nalazi u retrogradnom hodu, što temeljno slabi sve povoljnosti i maksimalno otežava realizaciju ozbiljnih i zahtevnih poslovnih planova. Od početka maja počinje još jedan izuzetno povoljan period. Tokom juna, iskoristite povoljne aspekte za oporavak od ranijih loših poteza. Venera će u tom periodu boraviti u vašem znaku, pa ćete imati dovoljno snage da sve stvari dovedete u red. Sledeći period slabljenja jeste Venerin boravak u Devici, tokom druge polovine septembra i prve polovine oktobra, da bi zatim ponovo ojačala ulaskom u svoj drugi domicil, Vagu. Novembar je nepovoljan za sve što je novo, dok se u decembru nastavljaju povoljni aspekti. Cela godina nosi naznake nekog prihoda koji dolazi vanredno i ne tiče se redovnog posla.

Ljubav

Ulaskom Venere u znak egzaltacije, ljubavni život postaje uzbudljiviji i intrigantniji. Pitanje je samo hoćete li to prihvatiti kao poklon ili kao opterećenje. Dok je u pomenutom znaku, združena sa Marsom, inače vašim vladarem polja emocija, sve kombinacije su moguće. A da li će neka od novih veza potrajati, zavisi od toga koliko su vaše želje realne kao i od brojnih "spoljnih" okolnosti. Ta realnost posebno dolazi do izražaja kada Venera bude u retrogradnom kretanju, jer će tada pokvariti sve one veze koje nemaju jake temelje. Letnji period donosi nove šanse za pozitivna dešavanja na emotivnom planu, dok novembar donosi nova iskušenja.

Zdravlje

Trebalo bi da više povedete računa o zdravlju u periodu retrogradnosti Venere, vladara znaka, jer je to simbol slabog i iscrpljenog organizma u prvom redu, pa tek onda i potencijalnih bolesti. Nakon toga sledi oporavak i povoljan period. Tokom jeseni moguće su sezonske bolesti.

BLIZANCI (22. 5. - 21. 6)

Posao

Početak 2017. obeležen retrogradnošću vašeg vladara Merkura, a ubrzo zatim i njegovim zaokretom i direktnim kretanjem, znak je da bi najpre trebalo da dovršite sve započete poslove i tek onda da se prihvatite novih ideja. Sa druge strane, strog Saturn, u vašem sedmom polju, upozorava da će svaki vaš potez biti (pr)ocenjivan, a kako je pomenuta planeta tu cele godine, perioda za predah neće biti. Samo pošten rad i poštovanje pravila mogu vam pomoći da prevaziđete probleme. Povoljan trigonski aspekt Jupitera i Saturna koji imate do jeseni, ukazuje na moćnu zaštitu "iz senke", što znači da će se uvek naći neko da pozitivno oceni vaš rad i trud. Od kraja aprila, do početka juna, Mars prolazi vašim znakom, dajući vam dodatnu snagu i energiju, ali i ukazuje na sklonost ka sukobima i problemima vezanim za statusna pitanja. Izbegavajte stresne situacije koliko god možete. Druga polovina godine je mirnija, ali, trebalo bi da budete naročito oprezni za vreme retrogradnosti vašeg vladara Merkura. Izbegavajte bilo kakve rizike u aprilu, do druge nedelje maja, potom od avgusta do druge nedelje septembra, kao i decembru.

Ljubav

Saturn se čvrsto drži u polju emocija i partnerstva, pa iako ova pozicija nije najprijatnija, označava ljubavnu stabilnost. Potrudite se da u postojećoj vezi što bolje funkcionišete i da unesete pozitivne promene koje će oplemeniti vaš odnos. Boravak Venere u vašem znaku, od druge nedelje juna do druge nedelje jula, naglašava vašu potrebu za poboljšanjem emotivnog života, ali pošto je u opoziciji sa Saturnom, ne savetuje se radikalna promena. Ako ste sami, moguće zaljubljivanje, u septembru kada vas očekuje dinamičniji period na emotivnom planu. U novembru moguće promene na bolje za sve pripadnike znaka. Krajem godine, neophodan oprez kada Venera bude bila u Strelcu, združena sa Saturnom.

Zdravlje

Mogući zdravstveni problemi u vreme retrogradnog kretanja Merkura, kao i kada Mars bude prolazio kroz Blizance, zbog pojačane napetosti. Čuvajte se plućnih bolesti. U drugoj polovini godine mogući problemi vezani za donji deo abdomena.

RAK (22. 6. - 22. 7)

Posao

Planete su početkom godine, nakon Merkurovog okreta i ulaska direktnim hodom u znak Jarca, pozicionirane tako da ćete neometano moći da ostvarite profesionalne ciljeve. Ipak, budite oprezni ako ne radite sami, jer znak Jarca i Merkur u njemu ukazuju na nepouzdanost nekih kolega i saradnika. Do oktobra Jupiter u vašem četvrtom polju naglašava imovinske aspekte te ukazuje na povoljnosti rekonstrukcije ili kupovine novog stambenog prostora. Ujedno ovaj aspekt nagoveštava da postoji povoljnost vezana za privatni posao. Kritičan period počinje boravkom Marsa u vašem znaku, tokom juna i jula, jer donosi potrebu za promenama ali ne i jasan cilj, pa će mnoge odluke izgledati kao da se donose na ruletu. Sledeći dobar podsticaj, pružiće vam ulazak Jupitera u znak Škorpije i aktiviranje vodenog trigona ka vašem znaku. Ovaj period povoljan je za rešavanje statusnih pitanja i generalno za sve ostale poduhvate od oktobra do kraja godine.

Ljubav

Početak godine i Merkurov boravak u vašem sedmom polju čini vas kolebljivim na emotivnom planu. Aspekti ukazuju da ste zaglavili u situaciji u kojoj se ne osećate onako kako biste želeli, a nemate motiv za neku veću promenu. Morate da se odlučite šta želite i šta zaista osećate prema partneru. Avgust mesec je period kada je stanje vezano za emotivni život u idealnoj ravnoteži, i kada možete uskladiti očekivanja i ostvarenje želja. Ovaj period je takođe veoma povoljan za one koji su slobodni jer uvećava šanse za pronalaženje idealnog partnera na duže staze. Jesen će biti obeležena aspektima koji zahtevaju stabilnost i koji svaku vezu zasnovanu na privremenim odnosima diskredituju pa će jedan deo pripadnika znaka, proći kroz nove promene u emotivnom životu.

Zdravlje

Aspekti ukazuju na pozitivno stanje, višak energije i dobro zdravlje, pa neka tako i ostane. Vreme je da se otarasite ružnih navika vezanih za bilo kakvu zavisnost, a kreativne aktivnosti pomoćiće vam da se opustite, očistite um i poboljšate fizičko i mentalno zdravlje.

LAV (23. 7. - 23. 8)

Posao

Tokom prvih meseci 2017. sumirajte dosadašnje poslovne uspehe i razradite planove za buduće poduhvate. Pošto imate "zvezdanu" podršku oličenu u trigonu koji vam dolazi preko Saturna iz Strelca, i sekstilu Jupitera iz Vage, vreme je da napravite još jedan ozbiljan korak napred u karijeri. Oslonite se na proverene prijatelje i dokazane saradnike. Krajem jula, ulaskom Marsa u vaš znak, sve stvari dobijaju na brzini, pa su moguće i razne komplikacije. Bitno je do kraja septembra sprovedete promene koje se tiču karijere, jer aspekt koji vam pruža podršku tada prestaje. Naročito je povoljno povezivanje sa inostranim firmama na poslovnom planu, a možete imati uspeha i ukoliko tražite posao u inostranstvu. Od oktobra budite oprezniji prilikom sklapanja novih poslovnih ugovora, posebno ako se bavite privatnim poslom.

Ljubav

Očekuje vas pomalo naporna godina na emotivnom planu. Ako su problemi u vezi počeli u februaru prošle godine, dok je Merkur boravio u Vodoliji, moraćete da donesete konačnu odluku o tome da li želite da ostanete sa partnerom ili ćete da se rastanete. Koju god odluku da donesete, prihvatite svoj deo odgovornosti, ali imajte na umu da je uvek moguće kajanje. Prolećni period donosi novu stabilnost, kao i mogućnost da postojeće veze prerastu u nešo više. Ako priželjkujete novu ljubav, iskoristite povoljan period za zaljubljivanje dok Venera boravi u vašem znaku, od kraja avgusta i tokom septembra meseca. Onima koji su u dugoj vezi jesen donosi stare razmirice, ali i neke osobe iz prošlosti. Dobro razmislite pre nego što se upustite u obnovu stare ljubavi, posebno ako je u pitanju paralelna veza. Ako ste slobodni, sredinom godine ćete upoznati osobu koja će zauzeti veoma važno mesto u vašem životu, ali sa kojom morate do kraja godine proći dva krizna perioda.

Zdravlje

Moraćete da budete pažljivi prema sebi tokom čitave godine, jer će vas previše aktivnosti potpuno iscrpeti. Posebno morati da obrati pažnju na svoje zdravlje u periodu od marta do jula, inače preti opasnost od povišenih kardiovaskularnih problema. Aktivnosti na otvorenom i bavljenje sportom pomoći će vam da poboljšate kondiciju.

DEVICA (23. 8. - 22. 9)

Posao

Prisustvo Jupitera u vašem polju finansija je izuzetno povoljan znak koji će obeležiti i 2017. godinu. Ukoliko želite da do kraja iskoristite povoljne aspekte koji ukazuju na profit, najbolje bi bilo da se posvetite samostalnom biznisu. Sam početak godine opterećen je boravkom Marsa u sedmom polju, što ukazuje na nesporazume i sukobe vezane za posao, saradnju i kolege. Ne nastupajte agresivno i probajte da budete ubedljivi, i argumentovaniji prilikom predstavljanja svojih ideja i planova. Tokom leta imate izazovne aspekte u polju karijere koji će vam pružiti priliku da se razvijete posao na više strana. Ulazak Marsa u vaš znak, početkom septembra, daće završni pečat svim planovima koje ste razrađivali od početka godine. Ali, tada Jupiter već gubi snagu i sprema se da izađe iz vašeg polja finasija, zato krenite u nove projekte najkasnije sredinom godine.

Ljubav

Sam početak godine, sa Marsom i Venerom u polju partnerstva biće preterano dinamičan i pomalo naporan za vaš ukus. Prilično ste konfuzni, pa izbegavajte nagle akcije u kriznim situacijama da ne biste dodatno uvećali problem. Sve nesuglasice sa partnerom rešavajte razgovorom ako želite da sa njim održite harmonične odnose, čak i kad povremeno sevaju varnice. Ako ste u dugoj vezi, krajnje je vreme da pokažete voljenoj osobi kako mislite o ozbiljnoj zajedničkoj budućnosti. Mogući su manji sukobi u stavovima, ali morate ostati mirni i pokušati da to rešite bez svađe. Oni koji su slobodni, doživeće uzbudiljve ljubavne "zgode" i izazove u drugoj polovini godine. Mnogi će biti u prilici da biraju između više ponuda i da, ako pomisle kako su na pragu stabilnosti, već narednog dana shvate da stabilnosti nema ni u tragovima. Ovakav odnos, u kome emocije najviše liče na rulet, podstaći će susret Venere i Marsa u znaku Device, krajem septembra.

Zdravlje

Sve do maja, borićete se sa manjim zdravstvenim tegobama, a potom će vaše zdravlje biti odlično. Probajte da promenite dosadašnje loše navike, a u avgustu pokušajte da se maksimalno opustite i osluškujte šta telo ima da vam poruči. Mogući su problemi sa pritiskom i srčanim ritmom.

VAGA (23. 9. - 22. 10)

Posao

Izuzetno povoljna godina za sve koji planiraju započinjanje novog posla, ili nastavak nekog koji ste započeli posle ulaska Jupitera u vaš znak. Budite oprezni na početku, kada Mars i Venera budu u kvadratu sa Jupiterom jer predstavljaju ubrzanje koje nekad zna da pokvari posao. Prvi deo godine vam neće doneti značajne promene na polju finansija, ali važno je da tada zauzmete dobru poziciju koja će kasnije doneti konkretne rezultate. U drugoj polovini, počinje izuzetno povoljan period koji će obeležiti dobra zarada. Mogući problemi sa saradnicima naročito tokom marta i aprila kada Venera bude u retrogradnom kretanju. Morate biti istrajni u borbi sa problemima i nerazumevanjem okoline. Jesen vam donosi dobre vesti vezane za finansije, a povećanje prihoda možete da očekujete nakon ulaska Jupitera u Škorpiju, u vaše polje zarade. Problemi sa okolinom i saradnicima mogući su tokom septembra i oktobra kada je neophodan poseban oprez po pitanju međuljudskih odnosa i spletki.

Ljubav

Izazovni aspekti su naglašeni dva puta u toku ove godine, prvo u početku, boravkom Venere i Marsa u Ribama, a zatim, krajem leta i početkom jeseni, kada ove dve planete zajedno borave u znaku Device. Oba polja ukazuju na nestabilnost u vezi i nerazumevanje trenutne situacije. Nemojte donositi ishitrene odluke u tom periodu, jer se kasnije možete kajati. Izbegavajte avanture koje bi dodatno mogle da vam zakomplikuju život. Ako ste sami, ova godina vam donosi poznanstvo sa osobom koja će biti ljubav vašeg života. Budite otvoreniji prema dragim ljudima jer je to jedini način da rešite vaše nesuglasice. Septembar je idealan za početak jedne izuzetno ozbiljne romanse. Postojeće veze koje su inače na staklenim nogama suočiće se sa teškim trenucima, a neke od njih će se i okončati.

Zdravlje

Bićete izuzetno aktivni tokom prve polovine godine zahvaljujući vašoj neiscrpnoj energiji i vitalnosti. Osim viška kilograma, slatkiši i masne namirnice mogu prouzrokovati brojne zdravstvene tegobe, pa se trudite da ih izbacite iz ishrane. Krajem godine možete imati problema sa vidom, pa nemojte odlagati pregled kod oftamologa.

ŠKORPIJA (23. 10. - 22. 11)

Posao

Jupiter u dvanestom polju stavlja vas na brojne testove, dok na samom početku godine, Mars vaš vladar u znaku Riba, ukazuje da neoprezno ulećete u razne životne eksperimente. Morate paziti kome pozajmljujete novac jer vas to može dovesti u nevolje. Bićete u iskušenju da kupujete stvari koje su jako skupe, ali bi za vas bilo najbolje da to odložite za neka bolja vremena. Tek kada Mars uđe u znak Ovna, krajem januara, bolje ćete se snalaziti na poslovnom i finansijskom planu. Tokom tog perioda bićete u prilici da iskažete sve svoje talente, ali i da putujete. Imaćete manjih problema sa finansijama, tako da ne bi bilo loše da se posavetujete sa nekim, jer opozicija Marsa i Jupitera govori o velikim poslovima. Inače, cela godina je povoljna za nove poduhvate, a situacija postaje još bolja ulaskom Jupitera u Škorpiju, polovinom oktobra. Od tog perioda, lako izlazite na kraj sa svim problemima.

Ljubav

Ove godine ćete naučiti kako da uspostavite bolji odnos sa partnerom i da prihvatite neke situacije koje su vam u prošlosti stvarale probleme. Ali to učenje će ići kroz teškoće i kroz dva krizna perioda - najpre tokom januara, a zatim tokom avgusta i septembra, kada Mars bude u konjunkciji sa Venerom u istom znaku ili kada bude prelazio preko kritičnih delova Zodijaka. Ako smatrate da veza sa partnerom ima budućnost, budite fleksibilniji, imajte više razumevanja i partneru dajte više slobode. U suprotnom, imaćete utisak kao da ste u vezi sa samim sobom, što je potpuno apsurdno. Ukoliko ste slobodni, između februara i maja očekujte značajne promene u emotivnom životu, kada ćete morati da preuzmete odgovornost za postojeću situaciju. Budite strpljivi u partnerskim odnosima, ali ne odustajte od svojih zamisli, jer vas nakon kriza, očekuju i trenuci velike sreće.

Zdravlje

Fizički ćete se odlično osećati ali će vam mentalna snaga biti poljuljana, naročito u periodu između aprila i jula, i to zbog stresa na poslu. Neophodni su vam odmor i opuštanje. Situacija se poboljšava od kraja septembra.

STRELAC (23. 11 - 21. 12)

Posao

Prilično ste usporeni, pa nije ni čudo što vam mnoge poslovne šanse nehotice izmiču. Boravak Saturna u vašem znaku dodatno kompliku situaciju, uprkos dobrim aspektima sa Jupiterom. Ipak, uz pomoć kolega, uspećete da ostvarite zacrtane ciljeve. Budite naročito oprezni u periodu od kraja aprila do početka juna, kada se Mars nalazi u opozitnom znaku Blizanaca i ukazuje na otvorene prepreke i konfrontacije. Ukoliko smatrate da je neophodno da napravite neke promene, tada je idealan period za njihovu raelizaciju. Što se finansija tiče, ova godina ne donosi novčane probleme, ali uskraćuje i nove mogućnosti za zaradu, pa ćete imati utisak kao da stojite u mestu. Ceo letnji period, uključujući i septembar, povoljan je za poslovne promene, i to one ozbiljnije i na duže staze.

Ljubav

Posle prilično nestabilnog i napetog januara na emotivnom planu, u februaru postepeno dolazi do smirenja situacije, a moguća je i nova ljubav. Proleće je povoljno za uspostavljanje boljih odnosa sa partnerom, ali ne i za početak zajedničkog života. Budite opušteniji u ispoljavanju emocija, potrudite se da ugodite partneru. Ukoliko dođe do nesuglasica, razgovarajte o onome što vas muči i zajedno rešite problem. Letnji period, posebno avgust i prva nedelja septembra, kada je vladar vašeg polja emocija, Merkur, opet retrogradan, protiče u znaku nestabilnosti i dvoumljenja oko nekih važnih pitanja. Ukoliko ste slobodni, očekujte značajne promene u ljubavnom životu, prevashodno u drugoj polovini godine. Krajem godine imate mogućnost da počnete da živite zajedno sa partnerom ili da se venčate. Slušajte svoje srce i ne obraćajte pažnju na tuđe komentare.

Zdravlje

Odlično ćete se osećati u prvoj polovini godine, ali ne preterujte sa fizičkim aktivnostima jer bi one mogle da vam naprave problem kasnije. Povedite računa o krvnoj slici, ali i o jetri, žuči i pankreasu. Obratite pažnju na ishranu, jer je ona ključan faktor za vašu kondiciju i dobro zdravstveno stanje.

JARAC (22. 12 - 20. 1)

Posao

Položaj Saturna, vaše vladajuće planete, u dvanestom polju, nagoveštava da priželjkujete značajna dešavanja na poslovnom planu, ali nema naznaka da će do bilo kakvih promena doći. To je stanje koje će generalno obeležiti i ovu godinu. Nakon okreta Merkura u direktan hod i povratka u vaš znak, situacija postaje povoljnija, a neki izbori koji su vam ranije bili teški, sada postaju prihvatljiviji. Moguće je da vam Jupiter u polju karijere donese unapređenje. Očekujte ozbiljne promene već u februaru, posle prolazne krize. Od aprila do oktobra povedite računa o finansijama ili ulaganjima ukoliko imate privatni posao. Od oktobra, prelaskom u Škorpiju, Jupiter nagoveštava da će vaš trud biti nagrađen. Moguća je i velika promena na poslovnom planu, ali moraćete da pristanete i na neka odricanja. Imate mogućnost da odete na poslovno putovanje gde ćete upoznati uticajne ljude koji će vam pomoći.

Ljubav

Vrlo interesantna godina i na ljubavnom planu, i to od samog početka. U prvoj polovini godine vas očekuju brojna nova poznanstva sa potencijalnim partnerima, ali čini se da nema šanse, da na duže staze prerastu u stabilan odnos. Oni koji su u braku ili vezi, moraće da se izbore za krizom tokom juna meseca. Moguće je da dođe do privremenog, ili čak trajnog razdvajanja, zavisno od pojedinačnog natalnog horoskopa. Oni koji mogu da prevaziđu probleme imaće priliku da poprave stvari već tokom septembra, uz povremeno zaoštravanje odnosa. Ako se problemi ne reše u razumnom roku, moguć je i raskid. Slobodnim Jarčevima tokom čitave godine stoji mogućnost nove veze, s tim što će od juna te šanse postati realnije.

Zdravlje

U prvoj polovini 2016. nametnućete sebi ubrzani tempo pa neće biti vremena za opuštanje. Od aprila se situacija menja pa isplanirajte putovanje na kome ćete se konačno odmoriti. Obratite pažnju na prevenciju, kontrolišite rad srca i pritisak.

VODOLIJA (21. 1 - 19. 2)

Posao

U prvoj polovini godine sami ćete naći načina da poboljšate svoju finansijsku situaciju. Ostvarićete ciljeve koje ste sebi postavili u prethodnoj godini i iskoristiti povoljne aspekte trigona sa Jupiterom i sekstila sa Saturnom. Ako imate privatni biznis, ovaj period je idealan za proširenje poslova, ali samo u okviru realnih finansijskih mogućnosti. Dobićete neophodnu pomoć od drugih, a rezultati vašeg rada biće evidentni već od aprila. Nemojte zanemarivati pravne aspekte, na koje ukazuje Jupiter, posebno ako sarađujete sa inostranstvom. Saturn, vladar Vodolije do oktobra je u stabilnom aspektu sa Jupiterom, što ukazuje na postojanost planova, ali i precizne rokove za izvršenje zadataka. Od početka oktobra sledi novi ciklus i nove šanse. Ovaj period je naklonjen svim pripadnicima znaka koji traže novi posao, jer najavljuje zaokret u karijeri. Moguća je potpuna promena struke.

Ljubav

Godina pred vama spada u one kada se donose velike odluke, ali kada sve može da bude stopirano zbog nekih sitnica. Morate imati više strpljenja, kako za partnera, tako i za zadatke koje ste sebi postavili, i shvatiti da vaša mišljenja ne moraju uvek da budu ista, niti da se planovi odvijaju kako vi želite. Morate se malo prepustiti i sudbini, posebno u perodu Venerine retrogradnosti, tokom marta i aprila. Budite strpljivi, sačekajte da se neke stvari dese same od sebe. U postojećim vezama najharmoničniji period je od juna do novembra, a u novembru treba razmišljati o promeni statusa. Slobodni pripadnici znaka imaće nekoliko prilika za uspostavljene stabilne veze, pod uslovom da budu strpljivi i puste da se odnos razvija spontano, bez forsiranja.

Zdravlje

Odlično ćete se osećati početkom godine, ali preokupiranost poslom će vas iscrpeti krajem zime. Od aprila stavite akcenat na opuštanje i odmor, ali i sport, kad god ste u mogućnosti. Pravilna ishrana i boravak u prirodi pomoći će vam da budete izdržljiviji.

RIBE (20. 2 - 20. 3)

Posao

Početak godine protiče u znaku haotičnih događanja, velikih šansi, ali i gubitaka i opet novih prilika za uspeh. Nemojte previše da sumnjate u svoje mogućnosti, već odluke donosite momentalno. Izbegavajte rasprave sa kolegama i bliskim osobama, nemojte da im namećete svoje ideje ako vam sami to ne traže. Obnovite znanje stranih jezika, jer možete imati kontakte sa strancima u drugoj polovini godine, kada Jupiter, vladar Riba pređe u znak Škorpije. Poboljšaćete poziciju na radnom mestu i steći poverenje šefova bez mnogo truda. Imaćete priliku da se usavršavate i proširite svoje znanje. Sa lakoćom ćete naučiti i primeniti nove stvari u vašem radu. Potrudite se da se dokažete šefovima jer vas imaju na umu za unapređenje. Postoji opasnost da zbog prevelikog rasipanja novca na samom početku godine, kasnije budete u škripcu, ali do juna će se situacija poboljšati pa ćete eventualne dugove moći da vratite.

Ljubav

U prvom delu godine, dok Venera boravi u vašem znaku, možete očekivati veću dinamiku na ljubavnom planu. Pazite samo da se zbog loše procene ne okružite problematičnim osobama. Nakon Venerine retrogradnosti, početkom maja meseca, stvari se polako stabilizuju. Međutim, u drugoj polovini godine ćete imati nesuglasice sa partnerom. Pazite kome se poveravate da ne biste postali tema tračeva. Ribe u vezi mogu da poremete svoju harmoniju između septembra i novembra, kada će pomišljati da započnu paralelnu vezu, posebno kad se Mars i Venera nađu u znaku Device, inače sedmom polju. Tokom decembra, uspostavićete harmonične odnose sa partnerom i uživati u zajedničkim trenucima.

Zdravlje

Od marta do oktobra posao će vam crpeti previše energije. Oni izdržljiviji će moći uspešno da se suprotstave povećanom nivou stresa, a kod onih slabijih u jednom momentu može doći do pucanja po svim šavovima. Trebalo bi da posao ponekad ostavite po strani i pokušate da se opustite.

lovesensa.hr

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Zodijak!
X Zatvori